ISW jau paskaičiavo, kiek iš viso išlaisvinta teritorijos prie Charkivo – įspūdingas skaičius!  ()

ISW pasakojo apie kovas dėl Charkivo srities ir tai, kiek teritorijos Ukraina atgavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau ketvirtą dieną vyksta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas Charkivo kryptimi. Kiekvieną dieną iš užpuolikų išlaisvinama nauja gyvenvietė.

Karo studijų instituto analitikai tvirtina, kad Ukrainos gynėjai iš priešo atkovojo 400 kv. km.

Ukrainos gynėjai pasinaudojo tuo, kad įsibrovėliai pradėjo perkelti savo kariuomenę į Chersono sritį ir pradėjo kontrpuolimą į šiaurės vakarus nuo Iziumo. Vien per pastarąsias 24 valandas Ukrainos ginkluotosios pajėgos pažengė dar 20 km į rytus nuo Charkivo srities, atkovojusios iš įsibrovėlių 400 kv. km teritorijos.

Analitikai abejoja, ar Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas specialiai laukė, kol Rusijos kariai bus pradėti perkelti į pietus. Iš pradžių Generalinis štabas išmintingai perskirstė savo pajėgas ir karinę techniką, kad Rytų Ukrainoje galėtų pradėti kontrpuolimą. Ekspertai taip pat patvirtino faktą, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos Južnobugskio kryptimi veržiasi link priešo dviem fronto sektoriais vienu metu: vienas iš Mykolajivo srities ir antrasis iš Dnepropetrovsko srities.  

 

Dėl vakarykščių įvykių analitikai padarė keletą pagrindinių pareiškimų. Kremliaus vadovas bandė paneigti TATENA misijos pranešimą apie Zaporižios AE. Ukrainos artilerija Chersono srityje toliau smogia į įsibrovėlių logistikos kelius. Rusijos kariuomenė atliko keletą sausumos operacijų į šiaurę nuo Charkivo, Slavjansko, Bachmuto ir Donecko srityse.

Lapkričio 4 dieną okupuotose Ukrainos teritorijose Rusijos Federacijos numatyti „referendumai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: