[Žinios trumpai] Ukraina visiškai uždarė oro erdvę: skelbiama, ką daro Rusijos karo lėktuvai jau ketvirtą mėnesį iš eilės  (1)

Optimalus oro gynybos variantas Ukrainai jau yra sukurtas, apsauga bus dar labiau sustiprinta NASAMS ir IRIS-T kompleksų pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos  lėktuvai jau beveik keturis mėnesius neįskrenda į Ukrainos oro erdvę dėl analogų visame pasaulyje neturinčios oro gynybos sistemos. Tai pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ignatas.

„Jau beveik keturis mėnesius priešas neįžengė į mūsų oro erdvę – pakeitė taktiką“, – teigia Ukrainos kariuomenės atstovas. Anot jo, rusai suprato, kad Ukrainos teritorijoje patiria didelių nuostolių dėl efektyvaus oro gynybos sistemų veikimo, kurį užtikrina ne tik priešlėktuvinės sistemos, bet ir koviniai lėktuvai. Ignatas pažymėjo, kad Ukrainoje yra trumpojo nuotolio oro gynybos sistemų, galinčių veikti 4,5–7 kilometrų atstumu. „Todėl priešas pajuto grėsmę savo aviacijai ir nusprendė neskristi į mūsų oro gynybos pajėgų kontroliuojamą teritoriją“, – sakė Ignatas.

Tačiau, kaip pažymėjo Ignatas, Rusija žvalgybinėms operacijoms naudoja bepiločius orlaivius, galinčius įskristi gilyn į Ukrainą. Ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos kasdien jų numuša po kelis.

Ignatas pabrėžė, kad „optimalus ir tikroviškas“ oro gynybos variantas Ukrainai jau yra suorganizuotas ir jam „niekur pasaulyje nėra analogų“. Ukrainos kariai naudoja senas sovietines raketas naudodami įvairią taktiką, taip pat sukurta perspėjimo sistema, o su Rusijos raketų atakomis kovojama pasitelkiant oro gynybos sistemas, naikintuvus ir mobilius priešlėktuvinius ginklus.

 

„Visoje šalyje yra dislokuoti žmonės su nešiojamomis priešlėktuvinėmis raketų sistemomis, kurios taip pat turi reaguoti ir perimti raketas. Yra vizualinio stebėjimo postai“, - aiškino Ignatas.

Oro pajėgų pranešėjas pridūrė, kad Ukrainos oro gynybos sistemai vis dar reikia papildomų modernių priemonių, ypač NASAMS ir IRIS-T. Tačiau tam reikės didelių investicijų, kurių Ukrainos partneriai kol kas nežada.

(159)
(3)
(156)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: