Kodėl Bidenas taip toli sėdėjo karalienės Elžbietos II laidotuvėse – priežastis absurdiška, bet prezidentas gali kaltinti tik pats save (Video)  ()

Karalienės Elžbietos II laidotuvėse, kur į Vestminsterio abatiją susirinko šimtai įvairiausių pasaulio lyderių, karališkųjų asmenų ir garbingų asmenų, sėdimos vietos griežtai reglamentuotos. Bet stebina, kad JAV prezidento Joe Bideno ir pirmosios ponios Jill Biden sėdimo vietos buvo 14 eilių atgal.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-20 Kodėl Bidenas taip toli sėdėjo karalienės Elžbietos II laidotuvėse – priežastis absurdiška, bet prezidentas gali kaltinti tik pats save (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie sėdėjo už Lenkijos prezidento, o už jų buvo Čekijos ministras pirmininkas. Šveicarijos prezidentas sėdėjo šalia JAV pirmosios ponios.

Atsakymas į klausimą, kodėl JAV prezidentas sėdėjo taip toli, yra įprastas ir nepaprastas: amerikiečiai įstrigo eismo kamštyje.

Nors dauguma VIP asmenų į Vestminsterio abatiją važiavo autobusais, Bidenai panoro išimties ir atvyko savo limuzinu, pramintu „Žvėrimi“ – stipriai šarvuotu limuzinu, keliaujančiu kartu su JAV prezidentu. Bidenas gavo vieną iš nedaugelio išimčių iš griežtų renginio saugumo protokolų, draudžiančių svečiams skristi į Londoną privačiais orlaiviais ir naudotis užsienio ar valstybinėmis transporto priemonėmis.

Tačiau ypatingos išimtys tuo ir baigėsi.

Pagal rūmų paskelbtą renginių tvarkaraštį užsienio aukštieji asmenys turėjo užimti vietas Vestminsterio abatijoje nuo 9.35 iki 9.55 val., anksčiau nei oficialus pradžios laikas – 11 val., tačiau Bidenai pakeliui įstrigo eismo kamštyje. Bidenai į laidotuves atvyko tik 10.07 val.

 

Dažniausiai, kai JAV prezidentas vėluoja, žmonės jo laukia. Taip nebuvo per ilgiausiai tarnaujančio britų monarcho laidotuves, kur tarptautiniai karališkieji ir pasaulio lyderiai susirinko dešimtimis.

Anot „The Guardian“, Bidenams „švelniai“ buvo pasakyta, kad jiems teks palaukti, kol jiems bus surastos vietos atsisėsti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(4)
(28)

Komentarai ()