[Žinios trumpai] Sunkiai suvokiama! Kataras sukėlė tikrą sensaciją – pripažino savo FIFA Pasaulio taurės nusikaltimą  ()

Kataro pareigūnas, atsakingas už FIFA pasaulio čempionato rengimą, atskleidė, kad 400–500 darbuotojų migrantų galėjo žūti vykdant susijusius projektus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-02 [Žinios trumpai] Sunkiai suvokiama! Kataras sukėlė tikrą sensaciją – pripažino savo FIFA Pasaulio taurės nusikaltimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu britų žurnalistui Piersui Morganui Hassanas al-Thawadi, šio Pasaulio čempionato vadovas nepateikė tikslių žuvusiųjų skaičių, nes jis vis dar buvo neaiškus.

„Apytiksliai apie 400, nuo 400 iki 500. Tikslaus skaičiaus neturiu, apie tai diskutuojama. Net viena žūtis yra per daug, tai paprasta“, – sakė al-Thawadi. „Kiekvienais metais sveikatos ir saugos standartai statybų aikštelėse gerėja, bent jau mūsų aikštelėse, Pasaulio futbolo čempionato aikštelėse, už kurias esame atsakingi“.

Pažymėtina, kad anksčiau oficialios Kataro institucijos tvirtino, kad nuo čempionato infrastruktūros statybos pradžios 2014 m., įvyko tik trys su darbu susijusios ir 37 su darbu nesusijusios mirtys. Tačiau pernai paskelbtoje „Guardian“ ataskaitoje teigiama, kad rengiant čempionato infrastruktūrą žuvo 6500 darbuotojų - daugiausia migrantų iš Indijos, Pakistano, Nepalo, Bangladešo ir Šri Lankos.

 

FIFA Pasaulio futbolo čempionatas 2022 yra pažymėtas kaltinimais priverstiniu darbu, itin prastais darbo saugos standartais ir žmogaus teisių pažeidimais. Šie kaltinimai girdimi nuo 2014 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: