Rohinjų krizė: kodėl prasidėjo žmonių persekiojimas ir kaip į tai žvelgia likęs pasaulis (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

EEE 2023-04-17 14:01
Vis tik pagrindinė priežastis ir nepaminėta dėl ko rohinjai Mianmare tapo atstumtaisiais. ARSA oficialiai pasivadino savisaugos būriais, o kurtis pradėjo tuo laikotarpiu kaip ir islamistai Irake. Pradžioje išpuolius vykdė buitiniame lygyje, mėgino išvaryti iš savo gyvenamųjų kvartalų kaimynus budistus ir kai galų gale užpuolė ir nužudė budistų lamą buvo peržengta budistų pakantumo riba, prasidėjo masinės riaušės ir skaudžios jiems patiems pasekmės... Šaltinis kavkaz.ru, musulmoniškas tinklalapis, bet pakankamai objektyviai nušviečiantis musulmoniško pasaulio įvykius.
HardAxe 2023-04-17 14:58
o kas islamistus mėgsta su jų charakteriu ir veiksmais?
Dannas3 2023-04-18 10:00
Gal galima straipsni, kur raso, jog islamistai nuzude butent budistu lama ir kada tai ivyko, nes pats nerandu lengvai ir nujauciu, kad prirasei melagienu. Siaip nieko keisto, kad tokie neramumai ivyksta kai dauguma engia mazuma, tad uztenka vieno ivykio, kad isipliekstu konfliktas. Hardaxe tik nereikia cia prikaisiot islamismo, neseniai ir cia buvo idetas straipsnis, bet ir paciu kieme tokie dalykai dedasi, dar labiau-pjaunasi to pacio tikejimo atsakos. Turiu galvoj siaures airijos konflikta tarp protestantu ir kataliku, kuris vyko praejusio simtmecio atroh pusej.
EEE 2023-04-19 17:12
Na melagienas rašinėti jau amžius nebe tas . Tada kai buvo įsisiautėjusi isis pasiskaitinėdavau kavkaz.ru. Kiek supratau čečėnų opozicijos tinklalapis, buvo pakankamai informatyvus ir be islamiškos propagandos, žinios iš islamo pasaulio, va ten ir skaičiau, bet matau, kad šiai dienai toks tinklalapis jau uždarytas taip, kad teks arba tikėti arba ne. Ir tikiuosi nepradėsi įrodinėti, kad isis sekėjai visai neblogi vyrukai, o kad viešai galvas pakapojo, tai gal čia "nieko tokio"...?