Rūkorių skaičiui mažinti - cigarečių pakeliai be logotipų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

moo 2010-04-30 20:46
Cia jei daryti prielaida kad leis kitur, o gal taupys? Arba pirks daiktus kurie nera tokie pelningi kaip tabakas su savo akcizais? O kaip visi zmones neteke darbo toje pramoneje? o kaip valdininkai neteke "paramos"? Yra stumiama visa pagrindimo grandine tam, kad neva tas neapsimoka. Todel manau, kad nieko cia pas mus dar bent 10 metu nebus. deja
pinkiss 2010-04-30 21:05
as nesuprantu kodel nerukantys zmones atein y tokais temas reikst sava nuomones ?jei nerukot tai maladiec nemalkit suda,juk jumis nieks neverc rukyt ar kviepuot tais dumais.
fonomanas 2010-04-30 22:10
Valstybe netektu pinigu? O jus bent issivaizduojat kiek kainuoja gydyti rukymo pasekmes..? ( Paemus pavyzdi plauciu vezi. Chemoterapija + analgetikai+operacija+lovadieniai ( menesis) + neigalumas visam gyvenimui( pasalpa)= suma susidaro apie 50000litu. MINIMUM O tokiu pacientu pilnas onkologinis. Nekalbant apie dar 1000 ligu, kurias rukymas sukelia, arba skatina jas vystytis. Noredama valstybe taupyti, turetu uzdrausti tabako gaminiu rukyma. Ir sutaupytu milijonus. Ir tukstancius zmoiniu isgelbetu nuo mirties, kurie toliau butu sveiki, ir toliau dirbti! O dabar grizom is fantaziju pasaulio.. Galetu bent kaina padaryti 20lt, kad neisgaletu pacukai 14 metu pakampese rukyti. Ateinanti ligoniu , neigaliuju karta.YaY. Kuriuos mes turesime islaikyti prie aparatu pajungtus. O kontrabanda labai lengva isvengti, Leisti policininkams prieiti, ir paprasyti parodyti rukomuju cigareciu pokelio banderole. Rusiskos, o rusijoje nebuves 20 metu, prasom, uz kontrabanda bauda .
Kupse123 2010-04-30 23:34
pirtariu visiem tavo zodziam Jeigu visiskai uzdraustu pardavinet tabako gaminius arba bent uzkeltu kaina nesveikai tai tada tikrai jaustusi rezultatas , o del kontrabandos - sukontroliuoti galima ivairiausiais budais - ir isvis argi jau taip daug praveza ten tu cigareciu kad aprupintu visus Lietuvos rukorius? Siuo atveju Australija - taigi kaip jie ten kontrabanda plukdys?
BerniukasBezdaliukas 2010-04-30 23:41
na tu protingai parasiai kad valdziai daug kainuoja pasalpu mokejimas, bet tu pagalvok kiek daug pinigu zmones isleidzia kiekviena diena ant cigareciu. Pagal mane valdzia uzdirba nuo pakelio 63% (jeigu cigaretes importuojamos) Pirma ivezimas legaliai i lietuva (muito mokestis). Antra parduotuves moka mokescius uz tai kad legaliai pardavineja. Trecia pats pirkejas sumoka pvm 21% nuo kiekvieno pakelio. ir ka dar bekalbeti apie visas paslaugas kuriomis importuotojai naudojasi lietuvoje.
zugalia 2010-05-01 00:31
auga pas mane tabakas ant palanges jei ka galiu duot seklu jis auga lietyuvoj ir lauke kaip piktzole(panasiai kaip krapai), jo ir set nereikia...pamirso lietuviai kad toksai daiktas auga ir lietuvoj susiraskit kaip atrodo ir rasit kaimyno nepriziuretam darze...
zugalia 2010-05-01 00:35
nusisnekejai tai kaip mazas vaikas... paaiskinsiu kodel 1.valstybe negautu pajamu 2. prarastu darba onkologiniai gydytojai, pardavejai, cigareciu importuotojai, farmacininkai. karstu gamintojai, banderoliu klijuotojai, tarpininkai, tingiu toliau minet... lietuvoj ir taip darbo nera, o tu dar papildomos darbo jegos nori? uznesi i komunista... nea... labiau i pionieriu...visi kviepuosim tyru oru gyvensim amzinai ir dyrbsim naxaliavai islipk is masinos gerbiamasai ir vaiksciok pestute !!!!! nes mano per metus surukytu cigareciu kiekis tiek neapnuodija kitu nei tavo valanda vaziavimo
HDi 2010-05-01 15:55
Nusišnekėjai ir pats: Visų pirma valstybei turėtų rūpėti jos šalies gyventojų gerovė, o ne mokesčiai, link ko Australai eina. Antra kaip kolega jau minėjo, gydyti nuo įvairių ligų sukeliamų rūkymo, kainuoja ne ką mažiau nei kad surenkama iš cigarečių akcizo. O apie automobilį, čia jau visuotinė problema, ir beja šiuolaikiniai automobiliai 100km išmeta panašiai CO2 kaip ir tam pačiam astumui išmestų 5 dviratininkai, taigi laiko atžvilgiu labiau apsimoka važiuoti pilnu automobiliu...
klajoklis 2010-05-01 16:11
ne del pakeliu grozio zmones ruko. man rukyti visai patiko, kol laikui begant nustojo patikti. neberukau, bet zinau, kad kai norisi, tai nei reikia spalvoto pakelio, nei papildomu 3 litu gaila.
Mona 2010-05-01 16:47
Su tais mokesčiais kiek kitaip, tarkim rūkalai,alkoholis atrodo į biudžetą turėtų nešt pinigus, niu bet tas mitas sugriautas, iš tikrųjų tai kelis kart daugiau pinigų išleidžiama pasekmių likvidavimui dėl šių žalingų ypročių, pvz sveikatos sistemoj: kvėpavimo sistemos ligos užima antrą vietą po kraujotakos, mirtingumas nuo kvėpavimo sistemos užima penktą vietą, o pusę mirties priežasčių lemia kraujotakos sistemos ligos, mirtingumas dėl onkologinių ligų antroj vietoj,kur labai daug dėl plaučių vėžio, nuo šio daug dažniau miršta vyrai(lenkia, bet kurį vėžį) nei moterys, kad rūko daugiau. Rūkymas yra vienas iš rizikos veiksnių ir dėl kvėpavimmo ligų, kraujotakos, ir šiaip silpnina organizmą, taigi sunkina vos ne bet kokios ligos eigą. Todėl taip ir kovojama prieš taj.
immortallt 2010-05-01 17:05
Viena tragiskesniu tendenciju, kad moterys dbr ruko daugiau nei vyrai. Toliau, apie ekonomine puse, jei zmones neleis pinigu cigaretes/alkoholiui, tai jei juos taupys ir liks banke - jie bus panaudoti, kaip paskola ir liks salies viduje bei ilgainiui tie pinigai multiplikuosis keleta kartu. Jei juos isleis ka nors pirkdami, bent dalis jo islaidu vis tiek liks salies viduje ir imones gan daug pinigu laiko banke. Ilgainiui praeina ilga grandine (imone ismoka algas, darbuotojai isleidzia, imones gauna is tu kitu darbuotoju ir t.t. nykstamai mazai mokesciu surenka is tos pradines sumos) ir ekonomika vystos bei niekas nesustoja. Kazka dar norejau sakyt... Na norvegijoj pakelis 25LT ir rukanciu beveik nera, paruko po max 1 cigarete per diena ir uztenka. O del kontrabandos, uzkels kaina ir jie, kai legalios kainuos brangiau, atitinkamai jiems padaryt baudas 10x nuo rinkos vertes krovinio - neturi - visa turta per anstolius atimti. Antraji karta i kalejima 10metu ir dings norinciu tuo uzsiiminet.
Nerkashis 2010-05-02 09:38
Įdomu kiek iš jūsų turit vaikų? Man kaip tėčiui pirma mintis buvo: kodėl valstybė turi rūpintis ir auklėti mūsų vaikus? Gyvenimo pradmenis ir tinkamą požiūrį formuojame būtent mes - tėvai. Kuris laikas stebiu tendenciją, kad visi reikalauja jog valdžia imtųsi keisti jaunimo požiūrį ar įpročius. Juk nepastatysi valdininko prie vaiko ir nepriversi aiškint gyvenimo tiesas. Ir be to tam vaikui giliai bus p???ui ką jis sako. Žinoma, galima keisti švietimo sistemą ir t.t. Bet kaip minėjau, vaiko savimonė ugdoma būtent šeimoje. Draudimais dar niekas gerų rezultatų nepasiekė. Kaip sakoma, uždraustas vaisius visada saldesnis.
SaliamonXP 2010-05-12 00:09
Saunuoliai australai. Taip ir toliau. Galetu lietuvoj ka nors panasaus padaryt. Ir dejau as ant visu jusu ruknaciu. Neatsidziaugiu draudimu rukyti viesose vietose. Galetu dar ir teritorijose aplink uzdraust, bo tai kol daeini reikia ta smarve uostyt... Zodziu, I approve.
SaliamonXP 2010-05-12 00:14