„Mums reikia tankais važiuoti į Paryžių. Kitos išeities nėra.“ Maskva eina iš proto  ()

Aukšto rango Rusijos sporto pareigūnai grasina agresija Prancūzijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Imtynių federacijos prezidentas Michailas Mamiašvilis supyko dėl apribojimų Rusijos ir Baltarusijos sportininkams 2024 m. olimpinėse žaidynėse, praneša „Dialog.UA“.

Toliau vyksta diskusijos, ar 2024 m. žaidynėse turėtų būti leista dalyvauti šalies agresorės atstovams. Pasiūlymą, be kita ko, pateikė Lenkijos sporto ir turizmo ministras Kamilis Bortničiukas. Jo nuomone, atskiriems Rusijos Federacijos piliečiams, kurie nepalaiko V. Putino režimo, turėtų būti leista dalyvauti pabėgėlių sąlygomis.

Mamiašvilis atsakė grasindamas karine agresija prieš Prancūziją – šalį, kurioje 2024 m. vyks olimpinės žaidynės. Jis pasiuntė idėjos autorius „į vieną vietą“ ir pasiūlė siųsti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į varžybas su tankais.

„Jei jie nori, kad olimpinėse žaidynėse mus matytų kaip pabėgėlių komandą, turėtume į Paryžių vykti tankais. Kito varianto nėra“, - sakė Rusijos imtynių federacijos prezidentas.

Tarptautinis olimpinis komitetas, nepaisydamas daugelio šalių protestų, priėmė Rusijos Federacijai ir Baltarusijai palankų sprendimą ir rekomendavo leisti jų sportininkams varžytis 2024 m. žaidynėse Paryžiuje, tačiau su apribojimais. Visų pirma jiems būtų leista varžytis tik po neutralia vėliava, uždraudžiant demonstruoti valstybinius simbolius. Rekomendacijoje taip pat teigiama, kad varžytis turėtų būti leista tik rusams ir baltarusiams, kurie neremia Putino ir Lukašenkos režimų ir jų karinės agresijos prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(31)
(-28)

Komentarai ()