[ŽT] Čia tai bent! Olimpinės žaidynės gali vykti Lietuvos pašonėje  ()

Kada nors į vasaros olimpines žaidynes galėsite nuvykti automobiliu per kelias valandas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda patvirtino, kad Varšuva sieks surengti 2036-ųjų vasaros olimpines žaidynes.

„Po konsultacijų su Lenkijos olimpiniu komitetu, sporto ministru ir vyriausybe, noriu pranešti, kad mūsų siekis ir ketinimas yra pradėti pastangas organizuoti vasaros olimpines žaidynes 2036 metais“, – sakė Duda.

Lenkija dar nėra rengusi jokių olimpinių žaidynių. Ir, žinoma, dar neaišku, kad rengs - dėl šios garbės varžysis keli miestai. Stambulas, Nusantara (Indonezija) ir keturi Meksikos miestai jau patvirtino savo kandidatūras. Spėjama, kad kandidatuos ir Seulas, Doha (Kataras), Ahmadabadas (Indija), Čengdu (Kinija), Kopenhaga, kuris nors iš Italijos miestų.

Ne visi ekonomistai sutinka, kad olimpinių žaidynių rengimas yra geras finansinis sprendimas. Viena vertus, šalis stipriai pagerina savo žinomumą ir sulaukia daug turistų. Kita vertus, daug specialiai šiam renginiui sukurtos infrastruktūros būna apleista, o ir tas žinomumas ilguoju laikotarpiu neturi didelės naudos turizmui.

 

2024 metais Olimpinės žaidynės vyks Paryžiuje, 2028-aisiais - Los Andžele, 2032-aisiais - Brisbane. 2036-aisiais, galbūt, Varšuvoje.

(7)
(0)
(7)

Komentarai ()