„Lėktuvas autopiloto režimu.“ Kaip girti rusų pilotai skrido į Vladivostoką (Video)  ()

„Lėktuvas nusileidžia, įlenda Vilis Tokarevas, žmonės ploja... O mes skrendame.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu internetinio leidinio „GORDON“ vyriausiajai redaktorei Alesiai Bacman, televizijos laidų vedėjas Savikas Šusteris pasakojo, kaip 1992-aisiais jis skrido iš Rusijos sostinės Maskvos į Vladivostoką ir lėktuvo pilotai kartu su keleiviais gėrė degtinę.

Šusteris prisiminė, kad kartu su juo skrido italų žurnalistas Giulietto Chiesa. Skrydis turėjo vykti be degalų papildymo, bet tada per garsiakalbį pranešė, kad Irkutske bus neplanuotas nusileidimas, nes ten reikėjo pasiimti dainininką Tokarevą.

„Lėktuvas nusileidžia, įlenda Vilis Tokarevas, žmonės ploja... O mes skrendame. Negaliu pasakyti, kad buvau labai žinomas žmogus, bet vis tiek jie žiūrėjo „Itogi“ programą [NTV kanale], o aš ten ruošiau reportažus, be to dar žaidžiau futbolą. Prieina stiuardesė ir sako: „Pilotai kviečia.“ Įeiname į kabiną, o ten - lėktuvas įjungiamas į autopilotą, stovi staliukas, ant jo  - degtinė, ikrai – apskritai viskas kaip turi būti. Mes gėrėm“, – pasakojo Šusteris.

Anot jo, lakūnai taip pat gėrė degtinę.

„Vilis Tokarevas mums [kažką] pasakojo, mes visi klausėmės, o Giulietto Chiesa sėdėjo ir drebėjo, nes, pirma, jis negėrė degtinės, antra, matė geriančius pilotus“, – pažymėjo Šusteris.

 

Jis pabrėžė, kad, artėjant prie Vladivostoko, pilotai išjungė autopilotą ir leidosi, o esantys kabinoje stebėjo nusileidimą, nes jiems buvo pasakyta, kad būtent čia jie turėtų pamatyti saulėtekį.

„Iš [skrydžio vadovo] bokšto ateina komanda: „Jūsų nusileidimo vieta yra 36“, pilotas į tai atrėžė: „Užsiknisk!“ Aš noriu 32!“. Tai buvo posovietinė Rusija“, – prisiminė Šusteris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(10)
(11)

Komentarai ()