Lygių teisių ir žmogaus teisių komisija: moterys lenkia vyrus visur, išskyrus atlyginimų sritį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lfoot 2010-10-14 16:31
statistika. statistika..... moteris rase straipsni apie statistika, bet pati statistikoje visiskai nesigaudo
Drragon 2010-10-14 16:36
Manau, visi sutiksit su manimi, kad abi lytys turi ir savo pliusų ir savo minusų. O va čia užtenka vien perskaityti antraštę, kad būtų galima susidaryt nuomonę, kad bus pateikiama tik moterų pliusai ir vyrų minusai. Tad manau nėra ko stebėtis, kai iškart atsiranda kalnas komentarų "stumiančių" ant moterų ar pan., nes bent jau aš nemanau, kad yra šiame pasaulyje nors vienas psichiškai sveikas žmogus, kuriam iš tiesų patiktų būti menkinamam. Tuo labiau, kad lygiai tas pats būtų, jei tarkim aš parašyčiau kitą straipsnį, pateikdamas priešingus faktus, tik žinoma skirtųsi lytis, kuri yra nepatenkinta. Na o dėl lyčių lygiavertiškumo, tai sutinku su srovenu nuomone, kad daugumoje situacijų reikia mažiau sureikšminti žmogaus lytį, o labiau konkrečias savybes. Ir mano nuomone, taip pat svarbu suvokti faktą, kad tiek vyrai tiek moterys yra svarbi visuomenės grandis, be kurios viskas gerokai pasikeistų. Tad reikia nustoti kovoti tarpusavy dėl to, kas aceit svarbesnis ar galingesnis, o stengtis labiau suprasti ir gerbti vieni kitus.
zahiraz 2010-10-14 17:34
"Taip pat nustatyta, kad vyrai daug dažniau netyčia žūva darbe" po šio sakinio nustojau skaityti straipsni...tai nepalyginami dalykai,kokius darbus ir kokiomis salygomis dirba moterys ir vyrai. MANO nuomone,tokiu beprasmišku ir nevertingu straipsniu kelti i technologijos.lt nevertetu...kam nešti šlamšta čia...
Scarpo 2010-10-14 17:45
Galima imti pavyzdį iš mokyklos gyvenimo: Matematikos kontrolinis, moterys sėdi dirba kokias 4-6 val, vyrai atsisėda pavarto pavarto sasiuvinį, nu daugiausia valandą, rezultatas: gauti pažymiai vienodi išvadas darykit patys
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-14 18:16
Em, to Scarpo -> Na, nežinau, iš savo patyrimo žinau, kad rezultatai būna vienodi dėl nusirašinėjimo Nes pavartyt, pavartyt ir jau žinot viską - nesąmonė. Na, bet čia žiūrint jau kurioje srityje (mokyklos), bet tuo irgi abejoju.
Analog 2010-10-14 18:23
Prajuokino straipsnis, kaip galima lygint dalykus, kai vyrų tam darbe 90% ir sakyti, kad va vyrai neva kokie tai "žioplesni", kad dažniau susižeidžia, ar net žūsta Aš galiu kitaip pasakyt, moterys yra visai netikusios, nes 99% nusilaužusių nagą dirbant yra moterys, iš to darau išvadą, kad jos nemoka dirbti
enternald 2010-10-14 18:46
Na aš ego įžeidimo nejaučiu: kiek matėte merginų elektronikių, aukštalipių, statybininkių, autoserviso darbuotojų. Tikrai ne per daugiausia. Bet čia ne esmė. Esmė yra jei vyrai uždirba daugiau, tai diskriminacija, jei moterys tai normalu. Kažkadaise vienas juodaodžių teisių gynėjas pasakė apie baltųjų diskriminaciją iš juodųjų pusės : nėra atvirkščios geros diskriminacijos, yra tik ta pati diskriminacija, kuri turi būti traktuojama taip kaip ir bet kuri kita diskriminacija. Turbūt tą galime pasakyti ir šiuo atveju.
loggo 2010-10-14 18:54
, buvo remtasi nezinia kokio tyrimo, nezinia kokia statistika. Nereikia turbut net pasakoti, jog daznai tokiu "tyrimu" metu statistika yra mazu maziausiai "pagrazinama", o jei sakyti tiesiai sviesiai, isgalvojama. Susidaro ispudis, jog straipsni rase per daug laisvalaikio turinti, perdetai savimi patenkinta, biure dirbanti (arba svajojanti apie toki darba, mat siuo metu akivaizdziai turi laisvo laiko straipsniams rasyti ir statistikai isgalvoti) moteriske. Bulvariniu straipsniu bruozas - paimamas mazai reiksmes turintis faktas, interpretuojamas norima linkme, is ko isplaukia labai grieztos (is "viskas arba juoda, arba balta" pasaulio) isvados, ir ne nebandyk su isvadomis gincytis. Ir zebrui aisku, jog straisnis lygina skirtingus dalykus. Ir as net ne apie vyrus ir moteris kaip apie skirtingus dalykus kalbu - ne. Kaip kazkas jau minejo, vienazenkli moteru mirciu kieki darbe lyginti su trizenkliu vyru mirties darbe kiekiu tiesiog yra klaidinga. Ar esate girdeje apie moteris pramonines alpinistes (tokias, kurios perdazo, remontuoja aukstai esancias pastatu dalis). As ne. Uztat asmeniskai zinau apie vieno vyro, dirbusio tokias darba, mirti. Ar tai jau savaime reiskia, kaip teigiama straipsnyje, kad vyrai yra labiau linke mirti darbe? Paemus bendra vaizda ir nedarant skirtumo tarp sedijimo biure ir dirbimo fabrike - taip. Bet jeigu lygintume, kiek vyru ir moteru (procentais, nuo dirbanciu, o ne grynais skaiciais; nes gryni skaiciai nieko nepasako apie TENDENCIJAS) mirsta vesdami buhalterines saskaitas... Na, as nebusiu toks kietas ir statistikos neisgalvosiu, bet, mano nuomone, skaicius (procentais...) butu apylygis.
Uniklas 2010-10-14 19:11
Moterų mažesni atlyginimai, nes jom kas nors sugedus (tarkim kompiuteris) jos kvies meistrą kuris ateis tik poryt, tuo tarpu vyrai dažniausiai tokias problemas išsprendžia patys ir vietoj to kad lauktu ir nieko neveiktu kelias dienas jie ir toliau produktyviai dirba. Su moterimis sunkiau dirbti, paklauskit bet kurio vyro kuris dirba/dirbo moteriškam kolektyvę. Moterys kai jom liepiama vietoj to kad imtusi darbo pirma apipletkina tarpusavyje ar čia jom priklauso kas nors daryt, galiausiai vistiek daro tą patį, tik kad po valandos.
KarolisC 2010-10-14 19:51
loggo and Uniklas pilnai pritariu. Ir seip kaip galima lyginti vyru darbus su moteru, cia tas pats kaip lyginti "medziokle kuria uzsieme senoje vyrai ir uogu, grybu rinkimu kuriuo uzsieme moterys" savaime aisku kad vyru mirdavo daugiau, tai ir dabar vyrai dirba daug rizikingesnius darbus nei moterys. Zodziu sry, bet sis straipsnis nieko vertas.
macchiato 2010-10-14 20:27
SMURTAS VISKĄ IŠSPRĘS!!! Juokauju. Dėl nutukimo. Na, nė velnio nebūsiu nutukęs. Stengsiuos išlaikyt 6 kvadratėlius ant pilvo. Pažįstami sako, kad po vestuvių nė velnio taip nebus, kadangi jos mus šeria nesveikai. Tikiuosi taip nebus man. Vis tiek vyrai lenkia moteris. Sakykim kritinė, greito sprendimo priėmimo situacija. Kas būtų? Moteris suklyktų, pultų į paniką, nebežinotų ką daryt. Vyras su situacija susitvarkytų. Deja, mus žlugdo alkoholis, vestuvės, trauka moteriškai lyčiai, vaikai, pasikartosiu - žmona. Ech. Kažkur girdėjau, kad mes silpnesni už silpnąją lyti, kadangi pasiduodame jos žavesiui. Jei to nebūtų, ech. Patys žinot. Nenoriu būt nusiteikęs prieš moteris, tačiau nepritarčiau šiam straipsniui.
DarkNRG 2010-10-14 20:48
Straipsnio pavadinimas vien jau apsurdiskai skamba. Panasesnis i kokios nors feministes fantazija. Realybe yra visiskai kitokia. Vyrai beveik visur dominuoja. We live in mens world, lets face it.
SaliamonXP 2010-10-15 08:37
Geriausiai prisimenu pirmame kurse kai varciau europos sajungos lankstinuka, ten buvo es tikslai israsyt, tai zvengem visa grupe is to lankstinuko: . . . x. skatinti lyciu lygybe. x+1. suteikti daugiau teisiu moterims. . . manau viska pasako
Linas000 2010-10-15 11:42
kagi, tarkim kad pries normalius vyrus laimejo, dabar tegul eina geju juodinti
rimka 2010-10-15 21:05
Manau čia dauguma skaitytojų prastai suprato tą straipsnį, čia labiau turima galvoje kad moterim tų teisių ir visokių gyvenimo lengvatų yra suteikiama gerokai daugiau nei vyrams, o ne tai kad jos yra kuo nors geresnės. Kad pasaulyje dominavo, dominuoja ir dominuos vyrai, tai čia yra faktas kaip blynas, ir jeigu kada nors bus kitaip, tai nei vyrai, nei moterys tada jau nebus laimingi. Dėl to, kad vyrai pagal atiketą džentelmeniškai atidarę duris praleidžia moterį į prieki, ar kad šaligatviu eina iš važiuojamosios dalies pusės, nes ten tipo pavojingiau, tai čia nieko tokio Bet dažnai patys vyrai stipriai persistengia patys lysdami tom moterim į su**nes, ir pamiršta, kad visus sprendimus priimam mes, o ne jos.
Indigo89 2010-10-16 00:51
Tai pagal straipsni iseitu, kad atlyginimu skirtuma reiktu dar labiau padidinti ir taip islyginti lyciu skirtumus. NEs dabar visur moterims geriau isskyrus atlyginims (pagal straipsni), didesne alga vienintele musu paguoda... XDD
light_bouncer 2011-12-21 02:23
Nepavadinčiau, to fakto, kad vyrai dirba visus pavojingiausius darbus ir kelis šikmtus kartų juose dažniau užsimuša ar 3 kartus dažnaiu žudosi, "moterų pranašumu". Tai greičiau, ženklas, kad laikas pradėti kalbėti ir apie vyrų problemas, o ne toliau šnekėti apie lyčių lygybę ir moterų teises lyg tai būtų vienas ir tas pats.