„Daugiau nei 1 000 000$. 25 000$ už vienetą.“ Kas įvyko kovo 6 d. (Foto, Video)  (1)

2018 m. Pigcasso tapo pirmuoju gyvūnų menininku, surengusiu personalinę parodą, kuri įvyko Keiptaune.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 6 d. nugaišo Pietų Afrikos Respublikos gyvūnų prieglaudoje gyvenusi ir daugiau kaip 1,2 mln. dolerių iš savo paveikslų „uždirbusi“ 8 metų kiaulė, vardu Pigcasso.

Jos savininkė Džoana Lefson (Joanne Lefson) pranešė, kad 450 kg sveriantis gyvūnas mirė dėl lėtinio reumatoidinio artrito. Prieš mirtį kiaulė susirgo, ji šlubavo abejomis užpakalinėmis kojomis.

Džoana Lefson yra gyvūnų gerovės aktyvistė. 2016 m. ji išgelbėjo Pigcasso iš skerdyklos, kai kiaulytei buvo vos keturios savaitės. Būtent Džoanos dėka gyvūnui buvo suteikta galimybė kurti.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7484 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Kiaulė gyveno ir tapė „Farm Sanctuary SA“ – ne pelno siekiančiame fonde, kuris suteikia saugų prieglobstį išgelbėtiems ūkiniams gyvūnams.

Pigcasso paveikslai buvo parduodami už 25 tūkst. USD. Kiaulės darbai buvo vertinami visame pasaulyje, Pigcasso paveikslai yra George'o Clooney ir Rafaelio Nadalio kolekcijose.

 

 

Pigcasso taip pat garsėja tuo, kad bendradarbiavo su laikrodžių gamintoju „Swatch“ kuriant 2019 m. riboto leidimo „Flying Pig“ laikrodį. Gyvūnas taip pat bendradarbiavo su „Nissan“.

2018 m. Pigcasso tapo pirmuoju gyvūnų menininku, surengusiu personalinę parodą, kuri įvyko Keiptaune.

Pigcasso uždirbti pinigai buvo naudojami pašarams įsigyti, darbuotojų atlyginimams, apmokėjimui už veterinarijos paslaugas ir kitoms išlaidoms padengti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(6)
(0)

Komentarai (1)