„Tai galioja iki 2025 m.“ „Luminor“ skelbia, kaip iš valstybės gauti po 3 000 €

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-08-16 11:30
Tikit tais aferistais ir kaupiat pensiją privačiuose bankuose? Aptarnavimo mokestis ir infliacija tiesiog suės viską. Yra geresnių būdų kaupti/investuoti akcijos, krypto, NT ir panašiai ir pats būsi šeimininkas ant savo pinigų.
kestutisz 2024-08-16 13:00
Mhm, ir tam turėsim sumokėti papildomai mažiausiai 15k, nes nu greičiausiai po tų 10m pasitraukti vistiek negalėsi tai mokėsi toliau, o "akcijos" nebebus. Eilinis valdiškas lochatronas.
Hmz 2024-08-16 13:04
Straipsnyje kalbama apie III pakopą, o ne antrą. Eik skaityk vėl ir neverkšlenk.
bahuriux 2024-08-16 14:02
Kad bankai investuoja tavo pingus aš žinau, bet dažnai investuoja nuostuolingai, kartu su aptarnavimo mokesčiais tai greit visas tas vidutinis pelnas nusinulina ir yra suvalgomas rinkų ir bankų, dar nepamirš infliacijos. Noriu pamatyti vidutinius rezultatus per tarkim 10 metų, kiek sumokėta ir kiek sukaupta minus koks procentas bus mažesnis valstybės pensijos, minus infliacija. Kas nemoka investuoti, paprasta pirkit kokį nors perspektyvų NT kai skelbiu lt parduodamų butų bus 16000-24000, parduokit kai bus 6500-7500 nupirksit pigiai su nuliniu euriboru parduosit brangiai ir greit su dideliu pelnu. Paprasta kaip 2x2.
gytis13 2024-08-16 14:55
Mano nuomone vistiek tuos fondų pinigus investuotojai pavogs ir viskas. Negi mokės pensijas, sugalvos kaip sau pasiimti. Ne kvailiai tuos fondus valdo kad pinigus dalytų.
IceBullet 2024-08-16 15:07
o ten galima bet kada nusiimt? Tarkim pervedu pries naujus 1500, pasiimtu kovo men. 300 is VMI, tada nusiimu savo 1500. Sutartis galioja, tik ten 0 pinigu. Pries naujus vel inesu 1500 ir tt?
kionig 2024-08-16 15:39
Čia turima omeny, jeigu pats tiesiogiai imsiesi visų investavimų ir priežiūros, pats pasirinksi fondus ir t. t. Jeigu ten rinksiesi kokį tai investicinį gyvybės draudimą, kuris yra visiškas lochatronas, tai nafig tas aferiūgas.
Hmz 2024-08-16 15:56
Nuoseklumo dėlei tą turėtum sakyti apie bet kurią finansų instituciją. Galiu tau padovanoti trilitriaką pinigams saugoti.
IceBullet 2024-08-16 17:00
Komisiniai nebus 300 eur. Tai lieka tik rizika, kad mano 1500 per 3 men nuo nauju iki kovo nuvertes. Tuo paciu ir galimybe, kad paaugs. Kad 10 metu reiktu taip zaisti norint gauti nemokamus 3000, tai suprantu. Bet netikiu, kad niekas ten apie toki finta nera pagalvoje. II pakopa tai esu visai patenkintas kol kas. jau 20k prikapseje ten. Dalyvauju nuo pradzios.
Kyborg 2024-08-16 17:34
Ne raketų mokslas google įrašyt "pensijų fondų rezultatai" ir paspaust Enter. Prie ko čia valstybinė pensija? Tuo labiau, kad straipsnis apie 3 pakopą. Ji niekuomet neįtakojo pensijos, o ir antra pakopa jau keli metai kaip valstybinės pensijos neįtakoja. Kaip visuomet didžiausi ekspertai tie kurie nė velnio nežino kas kaip veikia, tingi pora min skirt ir susirast informaciją, bet kepa komentarus vieną po kito.
immortallt 2024-08-17 17:24
bahuriux, kažkada dėlioja išvestinių popierių investavimo strategijas, su labai ribota rizika, ir fiksuota grąža, bet kuo daugiau simuliacijų darai, tuo labiau matai, kad daryti pastoviai didesnę grąžą nei pagrindiniai akcijų fondai - sunku. Bankų siūlomi fondai - absoliuti dauguma pelningi. Jie investavai viename taške pike - taip, nuostolis bus. Pelningi - didesnė grąža nei infliacija (atėmus aptarnavimą). Ar gali pats investuodamas uždirbti daugiau? Žinoma. Ar dauguma gali patys investuoti? Ne. Ar visi turintys gebėjimus patys investuoti, turi laiko patys investuoti? Irgi ne. Pvz. man pasiimti geriau ekstrą darbą su 4h per savaitę ir atlygiu 250 €/sav., ar pačiam užsiiminėti investicijomis, kai fondas virina vidutiniškai 12-14% grąžą po fondo mokesčių? Vieną kitą didesnę investiciją ir pats padarai, bet finansinį turtą investuoti per fondą - nėra bloga strategija. O kišti crypto kaip gerą investiciją Atsakysi savo asmeniniu turtu už tokią rekomendaciją? O šiaip paprastas dalykas, apart kelių šalių, kurios itin turtingos iškasenomis, visose kitose šalyse kur yra geros pensijos, jos geros dėl II ir III pakopos atitikmens. Del II pakopos rezultatų - Lietuvos bankas skelbia duomenis pagrindinių fondų excelio formatu.
bahuriux 2024-08-17 21:54
Jūs man durnam išaiškinkit, nafik bankams jūsų investuojami pinigai reikalingi jei jie tokius pelnus daro per fondus, jie tuos pelnus gali daryti grynai sau su savo pinigais, netgi jei nėra savo grynų gali investuoti klientų indėlius, bet pelną imti sau, o klientams mokėti už indėlius. Manot iš geros valios jie tas lėšas būsimų pensininkų investuoja tiesiog tam, kad padėtu žmonėms sukaupti pensijai, šiaip iš geros valios labdarą daro. Taisyklė labai paprasta, jei kasnors atrodo, kad yra pergerai kad būtų tiesa, dažniausiai tai taip ir yra. Dėl krypto investavimo, aš neprisimu atsakomybės kol man už tai nebus mokama. Beja bankai irgi neprisiima atsakomybės, kad atėjus recesijai jūsų sukaupti pinigai bus per pusę nurėžti nes taip veikia rinka, arba išeisit į pensiją kai bus recesija ir kas tada? Nemokamai galiu patarti pirkit btc dugne parduokit viršūnėj palei šituos grafikus. Jei nesuprantat kas juose rodoma meskit iš galvos tai. https://www.bitcoinmagazinepro.com/charts/mvrv-zscore/ Dar parašiau kaip investuoti į NT ir kada tą daryti. Infliacija per paskutinius du metus buvo kiek ten, gal kokia 20+% minus aptarnavimo mokestis, tai kiek liko pelno palei perkamają galią? Žinot patirtis mane išmokė, nepasitikėk niekuo, o ypač bankais ir jų analitikais, žurnalistais ir valdžia. Praktiškai visada viską reikia daryti priešingai nei daro žmonių banda ir rekomenduoja bankininkai.
immortallt 2024-08-17 22:15
Ne, nėra nieko per gerai. Bankai uždirba didesnę maržą už suteikiamą paslaugą, nei uždirbtų tik iš fondų. Investuoja ir į akcijas/obligacijas akcininkai ar net pats bankas, priklauso nuo banko. Ar gali pats pigiau? Na jei neskaičiuoji savo laiko - gali. Tai kodėl žarstai rekomendacijas investuoti į virtualų, stipriai spekuliacinį turtą, kaip labai gerą alternatyvą? Ir kodėl nesivadovauji taisykle " jei kasnors atrodo, kad yra pergerai kad būtų tiesa, dažniausiai tai taip ir yra", kai kalba eina apie crypto? "Nemokamai galiu patarti pirkit btc dugne parduokit viršūnėj" galioja viskam, kam randi kitą sandorio pusę. Problema, kas tau, ar net visiems atrodo dugnas, gali būti viršūnė. Kaip tik kai atėjo 2008 metų krizė mokiausi universitete. Pora kursiokų irgi buvo pasinešę "pirkit dugne parduokit viršūnėj". Ir neblogai sekės, iki kol krizė "įvyko". Prarado penkiaženkles sumas (litais). Kitas kursiokas užtat laimėjo pokeryje daugiau, nei daugelis per visą gyvenimą uždirbs. Tais metais, kai infliacija buvo ~15%, fondai uždirbo 20-30%. Vidurkis 10-ties metų, ten kur yra mano pinigų ~14%. Po visų mokesčių. Iš NT uždirbęs buvau kokius 90% vidutinę metinę grąžą nuo investuotų lėšų per 7 metus. Ir? Sakai visus kiaušinius sudėti į vieną krepšį? Problema, kad mąstai juoda balta, nesigilini į skaičius, ir galvoji, kad niekas niekada nesikeis, visi turi vienodus gebėjimus, žinias, ir laiko.
Kyborg 2024-08-18 02:24
Na negali bankai su indėliais daryt ką nori, tiesiog negali. Iš karto netektų licencijos po tokių veiksmų. Ir ne iš geros valios jie tą daro (užsiima pensijų fondais), jie gauna komisinius nepriklausomai nuo jų rezultatų. Gali būt ir kritimas keliolika procentų, bet jie savo uždarbį pasiima. Bet ilguoju periodu jie pelningesni nei 90+% visuomenės sugebėtų patys investuot. Ir bankai klientų indelius investuoja, investuoja į suteikiamas paskolas. Bet tai iš esmės viskas ką jie gali su indėliais daryt, jie negali indėlių naudot žaidimui akcijų biržoje.