20-mečiui gyvybę atėmė priklausomybė nuo kompiuterinių žaidimų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-08-02 12:27
Prisidirbo vaikis. Tokius straipsnius visi info tinklapiai turėtų rašyti dažniau, ypač JAV, D. Britanijoj ir Vokietijoj.
alkaponas 2011-08-02 12:37
Natūrali atranka.
Shinigami 2011-08-02 12:43
Ir kas nuo to pasikeis? Šitai nutiko ne dėl kompiuterio, o dėl ilgo sėdėjimo. Bet jei taip nutiktu visiems ilgai ir pastoviai sėdintiems tai neįgaliųjų sėdinčių invalido vežimėliuose jau nebebūtu, nes butu visi išmirę. Čia tas pat kas sakyti. Jei važiuosi automobilių galį žūti avarijoje (ir avarijose žūva tikrai daugiau nei sėdinčių prie kompiuterių). Gal ilgas ir pastovus sėdėjimas ir nėra sveikas, bet kas šiame pasaulyje sveiką? Jau niekas nebe sveiką. Jei miesto gatvėse sportuoji, daug bėgioji. Tada taip pat kenki savo sveikatai, nes intensyviau kvėpuoji ir tuo pačių daugiau įkvėpi teršalų esančių ore.
SuperHP 2011-08-02 12:51
Na, aš jokios atrankios neįžvelgiu. Gal turi omenyje atranką, kai išlieka ilgiausiai galintys įtempai kompiuteriu dirbti žmonės? Tikiuosi, visuomenė niekada link to nebus vedama.
alkaponas 2011-08-02 13:03
Natūrali atranka - kad išmiršta kvailiai, slipnavaliai bei nesaikingi žmonės. Jau keliu metų vaikas žino, kad kas per daug tas nesveika. Nebent ir tėvai - tokie patys kaip tas vaikas. tai jie patys savo vaikui grabą kasa, to nė nenumanydami. Aš nemanau kad sunku šioje vietoje įžvelgti natūralią atranką kur išlieka gudresni, stipresni, sveikesni(pagal nuotrauką matosi, kad nelabai sveiką gyvenseną jis propagavo) bei labiau išprusę individai.
marcaz 2011-08-02 13:04
Galima kaltinti tik tevus...
alkaponas 2011-08-02 13:06
Kai vaikui visa Pasaulio informacija yra tik piršto paspaudimo atstumu ir šiuolaikiniai vaikai nė nemano klausyti tėvų tai, vienareikšmiškai kaltinti tėvų tikrai negalima. Juo labiau kad jam 20 metų.
cesna 2011-08-02 13:30
O jeigu jis būtų tiek laiko sėdėjęs ir skaitęs knygas, ko pasekoje tai būtų nutikę, ar irgi būtų straipsnį parašę?
Robertas 2011-08-02 14:10
+1 Labai jau pritempta: "Mirė nuo kompiuterinių žaidimų." Lygiai taip pat galėtų mirti ir moteris, kuri mezga sėdėdama po 12 val. per dieną be pertraukų. Ir t.t. ir pan. Nieko įdomaus. :¬)
vitalijuss 2011-08-02 15:01
Taip, gal kompiuteriniai žaidimai ir vaikinuko mirtis nėra per daug susiję, bet problema yra, ir jeigu toks sutapimas paskatins tos problemos sprendimą - kodėl gi juo nepasinaudojus? Atsimenu savo vaikystę - praleista kieme su draugais, o ne prie kompiuterio. Galėtų ir dabar vietoj kompų išeit į kiemą ir sužaisti kokį "kazaki-razboiniki", visai geras real quest'as
arvis911 2011-08-02 16:06
Borland 2011-08-02 16:34
arvis911, gal tu mažiau skaityk. Teorijas irgi galima keisti, nes jos yra sugalvotos. Šiuo atveju technologijas taip pat galima priskirti prie gamtinių salygu, nesvarbu, kad jas kuria ne gamta, o mes, bet prie to turime prisitaikyti, jei nesugebi saves kontroliuoti ir delto mirsti... manau tai ne kas kita kaip naturali atranka. Juk taves niekas nezude, atsitiktinumu to nepavadinsi.
i74s 2011-08-02 17:18
tevai kalti kad neskyre demesio ir leido jam kiauras paras "geimint"... ko pasekoja tevai yra greiciausia buki kaip ir jis pats..
Shinigami 2011-08-02 17:34
Jo vaikinui 20 metų, bet dėl jo veiksmų vis tiek kalti tėvai Turbūt jei jam butu 50 metų ir mirtų nuo per ilgo sėdėjimo vis tiek tėvai butu kalti, kad leido tiek ilgai sėdėti prie kompo P.S. o kur parašyta kiek ilgai jis prie to kompo sėdėdavo? Nes terminas ilgai visiems gali būti skirtingas. Vienam ilgai yra 2 valandos, kitam 5, trečiam 12. Tai kiek valandų turi tas jų ilgai? Vaikinui 20 metų tai jau turėtu universiteta lankyti. O per paskaitas sėdima kėdėse, jei paskaitų daug per savaitę, tai ilgai prasėdi universitete. Tai gal dėl to jis ir mirė, o ne dėl žaidimų
RealEfect 2011-08-02 18:55
Ismok skaityti ir pastebeti kas rasoma:„Chrisas tiesiog gyveno savuoju „Xbox 360“. Įsijautęs jis pražaisdavo net ir po 12 valandų be pertraukos“.Taigi zaisdavo po puse dienos.Nemanau, kad tiek zaisdamas, jis dar suspestu nueiti i universiteta, nebent tiek zaide ne kiekviena diena, bet aisku tik viena, kad kai pasako toki laika, tai jau reiskia, kad jis didziaja dienos dali praleisdavo prie zaidimu.Na dabartiniai tevai kartais pasisako ir uz kompiuterius, visu pirma jie galvoja, kad jeigu ju vaikas sedetu ne prie kompiuterio, tai jis slaistytusi gatvemis ir vartotu svaigias medzaigas, taip pat jo tevai jaudintusi, nes nezinotu kur randasi ju vaikas tuo metu.Kitas dalykas gali buti, kad vaikas paprasciausiai nepritampa niekur, tai jis neturi ka veikti tam lauke, todel taip ir leidzia laika, bent jau pagal jo isvaizda as spresciau apie ji, kad galejo buti atstumtasis...Tikriausiai toks atvejis buvo ir jam.Tuomet tu isijausk i tevus, ka darytum tu ju vietoj, jeigu tavo vaikui butu tokia pati situacija?Aisku, manau kad neitum ir nerakintum to kompiuterio spyna, o leistum juo naudotis.Dar vienas dalykas, as bent jau nepastebejau skaitydamas straipsni, kur jis gyveno, bet jei jis is amerikos, tai tuomet pagal istatymus jis dar skaitesi vaikas, nes ten suaugusiu zmogumi zmogus laikomas, tik suejus 21 metams.
i74s 2011-08-02 19:21
ai tikriausiai jy pagimde 20metu? kaip manai ka tevai turi daryt kol jis auga ? mm ? beto nesakiau kad TIK tevai..... jis pats kaltas taipogi kad galvos ant peciu neturi... (o kompiuteriniu zaidimu priklausomybe tai ne tas pats kas tabako priklausomybe, nereiksia kad mirsi...)
Montis 2011-08-02 21:05
Zmogau, jei jau rasai lietuviskom raidem, tai gal neprosal butu lietuviu pasimokyt? nebenbutu - reik nosines, automobiliu - nereik nosines, gali - nereik nosines, sveika - nereik nosines, paciu - nereik nosines. Kai uzdedi nosines kur ju nereik, skaitau, kad tai nera greito rasymo netycine klaida. Ir siaip slykstu skaityt toki komentara, tai tiek. O i sia tema, tai yra labai retas atvejis, tj ir furistas nuo to pacio gali mirt, nes daug sedi, o tevas pats kaltas, kad leido jam kiauras dienas sedet prie to xboxo, jei daugiau kokiu 5h i diena nesedi, tj nieko cia baisaus nematau.
arvis911 2011-08-02 21:23
Juokiasi puodas, kad katilas juodas.
Darwin-was-right 2011-08-02 22:32
Nusišnekėta čia su ta natūralia atranka. Trombinė embolija į plaučius jam natūrali atranka... Sakykim eina žmogus (sveikas, žvalus, protingas) ir ant jo kojos netyčia nevispročiai statybininkai užmeta namo bloką ir dėl kokių nors priežasčių negali jo nukelti, todėl tenka žmogui nupjauti koją. Nupjauna koją, susiformuoja riebalinis embolas, kuris nukeliauja į plaučius. Abiejų mirties priežastis beveik vienoda. Esmė tame, kad natūrali atranka vyksta GAMTOS sukurtose sąlygose, kada GAMTA nori atsikratyti silpnesniųjų ir žmogus, kad ir yra gamtos dalis, nieko negali pakeisti - TADA vyksta natūrali atranka. Bet jei ŽMOGUS susikuria sau sąlygas ir negali prie jų prisitaikyti, jis gali jas tiesiog keisti ir išvengti to, ką kažkas čia vadina "natūraliąja atranka", nes tai nėra natūralioji atranka, tai tiesiog komplikacija to, ką žmogus pats sau kūrė. Todėl atranka ir vadinama natūraliąja (gamtine), nes apima visumą, o ne kažkokį tai sąlygų rinkinį, kurį galima būtų keisti.
Tarawa 2011-08-03 09:29
blame parents. o siaip tais jei proto neturi tai pats kaltas,as irgi anksciau pries 7metus losdavau nonstop.. bet paprasciausiai po to pradejo panos rupeti