Kaip išlaužti duris be pagalbinių įrankių? (Video)  (19)

Pirmiausia žinokite, jog durų išlaužimas nėra geriausia alternatyva užrakintoms durims atidaryti. Durys bus visiškai sugadintos, ir remontas jums kainuos nemažus pinigus. Tokiais atvejais geriausia pasikviesti raktininką kuris pabandys pritaikyti visraktį ar kitais būdais atrakins spyną, arba pabandyti įsiropšti į patalpą per langą (jei tai įmanoma). Tačiau ką daryti nelaimės atveju? Tarkime, jūs esate degančiame name ir durys jau spėjo užsidegti. Arba jūsų artimi žmonės yra degančiame name, o jūs negalite patekti į vidų ir jų išgelbėti. Tokiais atvejais nelieka laiko "žaisti" su spyna... Štai keli patarimai tokiems atvejams (tik nedarykite taip, kaip parodyta video!)


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 Jei esate kovinių veiksmo filmų mėgėjas (mėgėja), pirma į galvą atėjusi mintis nereikalauja daug proto... Tiesiog trenktis į duris petimi, ar ne? Neteisingas sprendimas. Šis metodas galbūt pats vyriškiausias ir įspūdingiausias, tačiau labiausiai tikėtina, jog išsinarinsite petį. Geriau pasinaudoti daug galingesniu ir į tinkamą vietą nukreiptu spyriu 

Patikrinkite pagal lankstus, į kurią pusę atsidaro durys. Jei jos atsidaro link jūsų, spardymu durų gali būti beveik neįmanoma atidaryti. Spyris veikia geriausiai jei durys atsidaro iš jūsų pusės.

Spirkite į tą pusę, kurioje sumontuota spyna (netoli rakto skylės). Paprastai tai yra silpniausia durų vieta.

Naudokite spyrį į priekį, į duris nukreipkite kojos kulną. Spyrio jėgą nukreipkite į priekį ir kitu kulnu tvirtai įsiremkite į žemę. Taip išlaikysite balansą. Nespirkite į pačią spyną, nes galite susilaužyti pėdą.

Po kelių tinkamų spyrių durys turėtų pradėti skeldėti. Šiandieninės pigesnės durys gaminamos iš minkštos medienos ir yra tuščiavidurės. Jos turėtų pasiduoti pakankamai lengvai, ypač kai durų fiksatoriai (angl. deadlock bolt) į staktas įsiterpia tik vieną colį ar net mažiau. Tvirtesnės medienos pilnavidurės ir gerai pagamintos durys yra daug atsparesnės - jei nėra kitos išeities, bandykite jas įveikti pakartotiniais spyriais.

Venkite spyrių pašokus. Nors jus gali vilioti toks "vyriškas" judesys, šuolis sumažina jūsų stabilumą ir taip prarandate smūgio jėgą.

Bet kuriuo atveju perspėjame - gerai pagamintų durų taip paprastai neįveiksite, ir į nelaimę pakliuvusius artimuosius išgelbėti didesnę tikimybę turėsite į pagalbą pasikvietę specialiąsias tarnybas (ekstra atvejais jas kvieskite nedelsdami, ir "saviveikla" bandykite užsiimti jau po to). Tiesa, video parodytas įrašas, kaip atsparias duris keliais spyriais neįveikęs policininkas galiausiai "prisimena", jog turi joms tinkamą raktą... 

 
 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)