Naujausias tyrimas: kodėl žmonės Lietuvoje tiki sąmokslo teorijomis – atsakymas ne toks jau paprastas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2022-11-12 20:03
Už lango šviečia saulė, lauke +30C. Ateina vienas kaimynas ir sako, kad visą dieną švies saulė. Ateina kitas kaimynas ir sako, kad rytoj apsiniauks, pradės lyti, kils škvalas, audra. Kurio kaimyno žinia įgauna didesnę vertę? Žmogui patinka jaustis reikšmingu, bent jau jis taip priima, kai skleidžia žinią. Jeigu ten kažkur internete perskaičiau apie astralines keliones ir pokalbius su nežemiškomis civilizacijomis tų kelionių metu, tai gali pasirodyti, kad turiu labai įdomią žinią visiems. O ypač kai niekas kitas apie tai dar negirdėjo, tai pasijausiu super ypatingu Sąmokslo teorijų skleidimas tuo ir grįstas: jautiesi ypatingai papasakodamas pasauliui "tiesą", išnarpliojęs kažkokį paslaptingą vyriausybių sąmokslą, apie kurį dar niekas iki tavęs nieko nebuvo girdėjęs. Tai čia tokia mano nuomonė kodėl žmogus tai daro. Ir mums patinka gyventi iliuzijoje, elgtis atmestinai, kaltinti kitus
Benediktas 2022-11-12 20:16
Viskas būtų ok, jei tos sąmokslo teorijos nebūtų labai dažnai nukreiptos prieš demokratinę santvarką. Čia tikrasis sąmokslas.
kestutisz 2022-11-12 20:52
O čia kurios? :) T.y imkim tuos pačius skiepukus - kurios idėjos ir yrapč kurie "sprendimai" buvo labiau už demokratiją, o kurie už totalitarizmą?
Benediktas 2022-11-12 21:10
Vaistų kompanijos demokratiniam pasaulyje? Ką sakė iš pradžių? Kad pridėjo chipų, kad vakarai nori kontroliuoti žmones, užvaldyti protą. Kad reikia nekreipti dėmesio į pandeminius suvaržymus, kad vos ne versti reikia tokias vyriausybes. Ką Amerika pasakė, tą ir daro, neturi "savo" nuomonės.
Darius995 2022-11-12 23:49
Iš esmės nėra didelio skirtumo tarp tikėjimo sąmokslo teorijomis ir tikėjimo žiniasklaida, nes abiem atvejais informacija nekvestionuojama ir nevertinama kritiškai.
kestutisz 2022-11-13 00:21
Tai čia su "čipais" atrinkai patį kraštutinį, patogiausią atvejį - mol jei prieš prievartą - tai tiki ir "čipais". O aš konkrečiai prieš prievartą kuri būtent va ir veda iki to visšikai netolimo režimo. Bei prieš mokslo kaipo tokio (kuris visų pirma yra klausimai ir abejonės) diskreditavimą, pavertimą tikėjimu, bei inkvizitorius (kaipgi tikėjimas be jų) kurie tuoj tuoj jau būtų užkūrę laužus. Na tik nepasisekė, virusas išsikvėpė.
immortallt 2022-11-13 10:32
Toks jausmas, kad niekas prievartos nėra matęs. Paragino skiepytis, jau prievarta.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-11-13 15:19
Nu neblogas paraginimas. Čia iš savo praktikos pasakysiu: Atvarau pas klientą, ten xyz sugedęs. Šeštadienis. Lemona dirba - valio. Varau į Lemoną, o ten sako be GP neįleidžiami. Tai toks tas paraginimas - spjaut į klientą
immortallt 2022-11-13 15:31
Dauguma siūlė prekes surinkti, ir išnešti į lauką. Alternatyva, sutvarkyti kitą dieną, tarsi kažkas būtų numiręs. O dėl karantino nesilaikymo, realiai mirė žmonės.