Keliautojas multivisata ar beprotis? Tokijuje lėktuvu nusileido žmogus iš neegzistuojančios šalies (Video)  ()

Johnas Zegrus paaiškino, kad jo gimtoji Tauredo šalis yra Europoje, tarp Prancūzijos ir Ispanijos. Jis netgi nurodė vietą žemėlapyje ir tvirtino, kad šalis egzistavo daugiau nei 1000 metų. Vyriškis buvo nuvežtas į viešbutį, iš kurio dingo be žinios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1954 m. liepą Tokijo Hanedos oro uoste nusileido verslininkas, prisistatęs Johnu Allenu Kucharu Zegrusu, kuris, kaip žmonės sakė, atrodė kaip bet kuris kitas keliautojas. Tačiau patikrinę jo pasą pareigūnai nustatė, kad jis kilęs iš Tauredo – šalies, kurios nėra. Apie tai rašo „Next Shark“.

Vyro dokumentai atrodė visiškai teisėti. Jo pase buvo antspaudai iš šalių, kuriose jis anksčiau lankėsi, įskaitant Japoniją. Jis paaiškino, kad Tauredas yra Europoje, tarp Prancūzijos ir Ispanijos. Jis netgi nurodė vietą žemėlapyje.

Japonijos valdžiai ir šios planetos gyventojams šioje visatoje ši šalis yra Andoros Kunigaikštystė. Vyras supyko ir ėmė tvirtinti, kad Tauredas gyvuoja daugiau nei 1000 metų.

Japonijos valdžia nežinojo, ką daryti. Po trumpos apklausos jie nusprendė vyrą nuvežti į vietinį viešbutį, kol išsiaiškins situaciją. Vyro kambarys buvo užrakintas, griežtai saugomas, be balkono. Nepaisant tokio saugumo lygio, ryte keliautojas dingo be žinios.

Ši istorija, dažnai vadinama „Žmogus iš Tauredo“ (Man from Taured), tapo viena garsiausių miesto legendų apie alternatyvias ar paralelines visatas šiuolaikinėje istorijoje. Apie istoriją buvo parašytos knygos ir yra mėgstama „TikTok“ ir „YouTube“ tema, pritraukianti sąmokslo teoretikus ir smalsius socialinės žiniasklaidos vartotojus.

Tačiau, anot „Next Shark“, daugelis perpasakojimų neatskleidžia tiesos, slypinčios už legendos. Galbūt taip yra, nes paslapties išlaikymas daugeliui neįprastų istorijų mėgėjų yra didžiulis malonumas. Kita vertus, kai kurie pasakotojai gali visiškai nežinoti tikrosios mito kilmės, nes paties įvykio pasakojimai ne visada yra nuoseklūs.

Tiesa

„Žmogaus iš Tauredo“ istorija buvo gerokai perdėta, tačiau, anot tuometinių naujienų šaltinių, iš tikrųjų kilo iš tikro incidento. Tačiau šis incidentas buvo susijęs ne su alternatyviomis visatomis, o su paprastu sukčiavimo atveju.

 

Pirma, metai buvo ne 1954, o 1959. Vyras, prisistatęs Johnu Allenu Kucharu Zegrusu, kurį laiką keliavo su netikru pasu, kažkaip sugebėjęs apgauti kitas šalis. Deja, jo schema baigėsi Japonijoje, kur 1960 m. balandžio mėn., būdamas 36 metų, jis buvo nuteistas už neteisėtą atvykimą ir sukčiavimą.

Teigiama, kad Zegrusas į Japoniją atvyko su žmona korėjiete iš Taipėjaus (Taivanas). Jis buvo suimtas tik po to, kai išgrynino netikrus čekius, kad padengtų jų buvimo šalyje išlaidas.

Tokijo teisėjas Zegrusui paskyrė vienerių metų kalėjimo bausmę. Po to situacija pasisuko kur kas tamsesne linkme: po nuosprendžio paskelbimo Zegrusas atsistojo ir persipjovė rankas stiklo šuke, kurią paslėpė burnoje.

Anot pranešimų, aferistas buvo skubiai nugabentas į artimiausią ligoninę ir čia baigiasi jo įvykių chronologija. Aišku tik, kad galiausiai jis atliko paskirtą bausmę, tačiau kas jis iš tikrųjų buvo ir iš kur jis atsirado, lieka paslaptis. Išėjęs į laisvę Zegrusas buvo deportuotas iš Japonijos į Honkongą. Jo žmona, kuriai tuo metu buvo 30 metų, buvo repatrijuota į Pietų Korėją. Kas jai atsitiko, nežinoma.

 

Kai kas mano, kad Zegrusas kilęs iš Alžyro. Apie tai buvo rašoma 1964 m. Jacques'o Bergier knygose. Anot jo istorijos, Tauredas – šalis Rytų Afrikoje, kuri „tęsėsi nuo Mauritanijos iki Sudano ir apėmė didelę Alžyro dalį“.

Taip yra dėl to, kad neva Zegrusas paminėjo vietas, vadinamas Tamanrasset (kuri, jo teigimu, yra Tauredo sostinė „į pietus nuo Sacharos“) ir Tuared (taured rašybos variantas, kuris, kaip manoma, yra klaidingai parašyta tuareg versija). Tamanrasetas yra Alžyro miesto ir provincijos pavadinimas, o tuaregai yra etninė islamo grupė, daugiausia gyvenanti Sacharoje, įskaitant pietų Alžyrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(14)
(-8)

Komentarai ()