„Jau labai greitai.“ „Keliautojas laiku“ skelbia, kada bus atrasta amžinojo gyvenimo paslaptis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Darius995 2023-07-19 18:22
Įdomus saviraiškos būdas. Dėmesys gal kiek trumpalaikis, nes nuslops, pradėjus konkrečioms prognozėms nesipildyti, bet visada gi galima sugalvoti paaiškinimą, kodėl neišsipildė.
Pumper 2023-07-19 18:58
Nežinau, ar blogai ar gerai tas amžinas gyvenimas būtų. Faktas, kad tokį dalyką tik turtingiausi įpirktų, kas reikštų, kad turtingi gyventų amžinai, todėl jų turtai tik augtų, nemirtingumo neįperkančių varguolių masių sąskaita, bet, iš kitos pusės, gal tada milijardieriai pradėtų rūpintis savo veiklos ilgalaikiais padariniais vietoj nuolatinio trumpalaikio pelno siekimo bet kokia kaina.
HardAxe 2023-07-20 01:40
aš beveik įsitikinęs, kad nepradėtų. bet jei nemirtingumas būtų subscription vs one time payment, vidutinė+ klasė galbūt jį įpirktų, daug rečiau susilauktų vaikų ir gerokai pakiltų žmonių išsilavinimas bei kvalifikacija. Sakykim duokit pasauliui 1milijardą nemirtingumo vienetų, kuriuos reikia kartą į 5 metus nusipirkti aukcione. vienaip ar kitaip liks aukštesnio IQ žmonės, rizika - kad gerokai padaugės per galvas lipančių ir sumažės atjaučiančių.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-07-20 08:22
Tas "amžinas gyvenimas" negarantuotų nemirtingumo. Atsirastų sąlyginai nauja konkuravimo rūšis - žudikų brolija Taip pat turint "begalę" laiko, žmonės prisigalvotų naujų tikslų. Anksčiau piramides statė ir darė tai, kad spėtų pastatyti per "kliento" gyvenimą, tai dabar analogiškiems projektams būtų kur kas daugiau laiko. Jeigu "amžinas gyvenimas" reikštų ypatingą atsparumą/regeneraciją, tai aplankytume ne tik Marsą, bet ir tolimesnes planetas ar net kitas saulės sistemas. Nors labiausiai už viską įsivaizduoju tai konkurenciją tarp mirtingųjų ir nemirtingųjų: viskas perauga į nuolatines skerdynes.
immortallt 2023-07-20 11:12
Gimstamumas mažėja ir dabar, iš esmės nesenstant - gimstamumas dar labiau mažės. Plečiantis žmonijai už žemės ribų, ypač kalbant apie keliones už saulės sistemos ribų, tai būtų didelis privalumas. Bet senėjimo problemos išsprendimas neapsaugo nuo ligų, traumų ir pan. Taip pat klausimas yra psichologinių dalykų, t.y. ar tiesiog nenučiuoš tau ilgainiui stogas, ar tas pats kūnas, galės pakankamai susitvarkyti su patirtų traumų susikaupimu. Turtingų turtėjimas yra išpūstas reikalas. Pasižiūrėkite pasaulio top 100 turtingiausių, kiek iš jų turtą paveldėję? Ir nereiškia, kad ilgai gyvenant turtą išlaikysi ir tik didinsi. Kitas kampas, jei turtas uždirbtas darbu, tai reiškia, kažką sukūrei ko reikėjo pasauliui. Pvz. Musk'as, ne pats sukūrė, bet sukūrė įmones, aplinką ir motyvaciją, kad elektromobiliai ir hibridiniai įkraunami ES sudaro beveik pusę naujų parduodamų automobilių. Prieš 15 metų juokėsi, kad nebent troleibusais važinėsime visi ir dviračiais juos lenks. Tada SpaceX iš esmės davųsį proveržį. Padarė palydovinį internetą iš esmės visiems prieinamą. Žiū dar ir krovinių gabenimą į Marsą atpigins, kaip atpigino ir pakėlimą į orbitą. Tada ir žmonių kelionės taps įmanomos. Ką pasiektų, jei jis gyventų 500 metų? Arba Einšteinas jei vis dar būtų gyvas, su dabartiniais skaičiavimų pajėgumais ką galėtų nuveitki?