Daisono sfera: jei Saulę patupdytume didžiuliame rutulio formos narvelyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2012-04-11 15:23
Nesvarbu kaip ziurint, Daisono sfera yra visiskai absurdiskas projektas. Kai turesim technlogijas, leidziantas sukonstruoti ka nors panasaus, turesim ir pakankama energijos saltini del kurio daisono sfera ir statoma. Tai jaigu turime pakankamai energijos, kodel mums isvis reikia tos sferos? Ideje be pamatu, anokia ir ideja.
Alfredukas 2012-04-11 15:29
Darau prielaidą, kad kada nors panašaus tipo projektas taptų įmanomu. Vadinasi mes toliau gyvendami Žemėje turėtume neribotą energijos kiekį. Tai kas pasidarytų su Žemės šiluminiu režimu? Tai kodėl dabar bandom kovoti su šiltnamio efektu? Pasigamintume milžinišką keptuvę ir tiek. Manau, kad reikėtų apsiriboti tik tuo šilumos kiekiu, kurį Žemė gauna natūraliai. Šitą energiją galim naudoti drąsiai. O "importuoti" daugiau Saulės energijos - būtų pražūtinga. Todėl nereikia būti tokiems gobšiems, geriau taupyti turimą energiją, nei sukurti dar vieną problemą.
Shinigami 2012-04-11 16:11
Lengviau butu pastatyti kosmini miestą kuris pats apsirūpintų energija ateinančia nuo saulės, nes jos nenufiltruotu žemės magnetinis laukas. O pats miestas galėtu atrodyti kaip grybas augantys iš saulės. Ir saulės šviesą ne tik sugerdamas per saulės baterijas, bet ir atsispindinčia saulės šviesą nukreipdamas į antrini saulės šviesos rinktuvą.
Alfredukas 2012-04-11 16:29
Tai manai, kad Žemės magnetinis laukas yra mums nenaudingas? Pirmą kart girdžiu tokią mintį!
Tuxedo cat 2012-04-11 16:36
Jo minimas kosminis miestas ir būtų kosmose. Ten, kur magnetinis laukas nesaugotų. Aplamai, mane tai juokina tokios mintys, kaip kad planetų demontavimas... na, visiškas absurdas.
Aidziux 2012-04-11 16:47
Tai kad mus pasiekiančio energijos kiekio yra per akis, bet tipo brangu pasisavinti, o čia apie kosmosą šneka...
faktas 2012-04-11 17:10
Gravitacija šitą reikalą labai greit sutvarkytų...
Vaider 2012-04-11 17:30
Iš paminėtuju, tai realiausiai atrodo Marso kolonizavimas. Beje ar nekiltų grėsmė saulės sistėmos griūčiai išardžius planetas? O ne būtų paprasčiau žemėje pristatyti kolektorių? Žodžiu visiška nesamonė.
Smalas 2012-04-11 17:51
Šiaip Merkurijaus masė yra pernelyg maža, kad darytų didelę įtaką Saulės sistemoje. Tiksliai nepamenu, galite pasiieškoti, bet man atrodo yra trys teoriniai energijos pažabojimo etapai: Žemėje, Saulės sistemoje ir galiausiai Galaktikoje. Čia jie siūlo peršokti iškart į antrąjį etapa, kai žmonija, galima sakyti, ką tik pradėjo pirmąjį. Energijos Žemėje mums kol kas yra per akis, tad apie Saulės sistemos pažabojimą svajoja tik žurnalistai. Investavus nykstamai mažą Daisono sferos projekto kainos dalį į fotogalvaninius elementus ir vėjo energetiką, per artimiausią dešimtmetį išgautume daugiau energijos, negu mums reikia. Kodėl to nedarome? Politika
tvset 2012-04-11 18:11
Geriausiai visą straipsnį iliustruojantys žodžiai :
Pjovėjas 2012-04-11 18:24
Kai mes išmoksim pasiimti vėjo, bangų ir šiaip ant Žemės krentančią Saulės energiją ir mums jos pradės trūkti, tada bus laikas ir apie tokias Daisono sferas galvot... O dabar tai labiau panašu į bandymą nugręžt tyrimų finansavimą iš naivaus milijonieriaus.
MindaugasV85 2012-04-11 18:26
Kol tie fanatikai pastatytų kilometrą tos sferos, tai Žemėje jau būtų įrengimai, kurie išgautų energiją iš branduolių sintezės. Mano manymu investicijos į tokį energijos išgavimo būdą būtų tas pats, kas investuoti į kirvius ir akmenis, kai priešai jau skraido naikintuvais.
kestutisz 2012-04-11 19:12
Tai čia tokia idėja ir buvo (tiksliau vienas iš variantų - Daisono spiečius) iš tokių "grybukų" (energijos surinkėjų ar net miestų) - augant civilizacijos energijos iš saulės poreikiui jų vis daugėja daugėja, kad viens kito neužstotų ar nepartrenktų gražiai išdėstomi žiedais, dar toliau jungiami ir pan.
Creatium 2012-04-11 22:22
Klausimas tik kam mums tas super milžiniškas energijos poreikis, jeigu nebus kam jo panaudot? Energijos gavimui jau realiau būtų surasti geriausią būdą statyti elektros jėgaines kosmose ir siųsti visą energiją į Žemę.
sabotan 2012-04-12 00:15
Manau geriau investuotu i termobranduolines sintezes reaktorius. Na suprasciau tokias sferas statit jai butume isikure keliose planetose ir uz saules sistemos ribu. Pirma kur mes gausime tiek energijos reikalingos pastatit tokiam milziniskam daiktui. Antra kur mes ta energija desim. Trecia tokie dalykai tikrai paveiktu zeme
Alfredukas 2012-04-12 07:24
Negaliu suvokti, kaip galima neturėti jokios fantazijos! Kas gi dabar ruošiasi į tą sferą investuoti ir juo labiau statyti? Kitą vertus, gal be reikalo stebiuosi, nes dar net lietuviškai rašyti neišmokai. Ką jau bekalbėt apie kokį nors tavo supratimą...
kestutisz 2012-04-12 08:07
Tai "projektas" kiek tolimesnei civilizacijos ateičiai, kai didžioji dalis jau ir gyventų tuose žieduose (kai gimtoji planeta būtų jau labiau lunaparkas ar šiaip "nusipelniusiems") T.y. gyvų būtybių skaičius išaugo, o stebuklas neivyko - nepavyko pasiekti net šviesos greičio, su kirmgraužom irgi šnipštas, todėl civilizacijai teko pasilikti savos sistemos ribose.
kunis 2012-04-12 11:52
Na manau panaudojus Daisono sferos išgaunamą energiją butu galima pasiekt 0,5 sviesos greičio lengvai. Greičiausiai tai ir būtų vienas iš šios sferos statybų pradžios priežąsčių. Ners kaip minėjo prieš mane rašęs pilietis, mum jau vietos gyvenamos nebeužtektų, tad reiktų didžiulio energijos šaltinio kad galėtume vykdyti tarplanetinius skrydžius.
miscreated 2012-04-17 11:32
Negi dauguma žmonių niekada nesupras, jog jie yra Žemės planetos dalis ir turi gyventi Žemėje?.. Ir šiaip, kone utopinė idėja šio projekto. Statyti kažkokius gigantiškus įrenginius ateičiai, kurių rezultatą išvys tik daug vėlesnių kartų palikuonys (jeigu išvys). Jei žmonės nevergautų pinigams, tai išeičių galima daug daugiau ir didesnės naudos teikiančių rasti.