Futuristas iš "Google": iki 2045 m. į kompiuterius sukelsime savo sąmonę, o per 90 metų mūsų kūnus pakeis mašinos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nondescript 2013-06-21 17:48
Man atrodo kaip tik atvirkščiai turėtų būti, bioniniai protezai sparčiai tobulėja, greitai nenusileis tikroms galūnėms, dalį organų jau dabar galima pakeisti, jau kūriamas dirbtinis kraujas ir oda ir t.t. o va kaip sukišti sąmonę į kompiuterį, čia tai klausimas, o jei tai pavyktų padaryti, tai įkiši tą samonę į kokį humanoidą ir turi mašina, keista šito futuristo logika.
pozitronas 2013-06-21 19:29
Na jis tikriausiai turėjo omeny, kad jaigu ir imanoma samonę ikišti į kompą, tai atsitiks greičiau, nes bent jau pradžiai reikės super kompiuterių kurie į humanoidą netilps o užims bent jau saldiklio dydį.
DJ_LFS 2013-06-21 20:40
nesąmonės
eimantasks 2013-06-21 21:46
DJ_LFS kur čia konkrečiai nesąmonė? būtų įdomu išgirsti, pažiūrėjus mokslo laidas skamba logiškai, kad ir through the wormhole http://topdocumentaryfilms.com/through-the-wormhole/
mobilunkas 2013-06-21 22:28
o kam kist i kompiuteri savo ribota samone? tipo persikeli savo samone kuri 8 skaiciu telefono numerio neisimena, kuri pamirsta kazka po 5 min laiko, susipazinai su 5 zmonem is karto ir tik 1 varda atsimeni? kam tokia nesamoninga samone kelt? o jei pasiliksi kompo sugebejimus tai kur cia ta tavo samone? na persikelsi samone, o kas toliau? kompas nuzudys fizini kuna? ar 2 tokios pat samones bus ir konkuruos del kiekvieno menkniekio, nes juk abi samones idealiai vienodos, ir kuris kuri isjungs del resursu nepasidalijimo?
nondescript 2013-06-22 00:15
Iš super kompiuterio humanoida galimba būtų valdyti bevieliu būdu, tas pats išeitų.
nanobullet 2013-06-22 02:47
Tikslo jokio neskaitant tapti masina, ateitis turi priklausyti genetiškai tuobuliems žmonėms. Ir vargu ar kitap bus..
Shinigami 2013-06-22 09:10
Nemanau, kad žmogaus asmenybę galima sukišti į kompą. Nes žmogus nėra vien tik informacija ir atsiminimai. Didelę dalį žmogaus asmenybės sudaro jo paties kūnas. Tai yra išskiriamos įvairus hormonai ir panašios medžiagos nulemiančios sprendimus (testosteronas).
Fikcija 2013-06-22 09:14
Sekmes futuristam,bet zmogus kaip buvo gyvulys taip ir liks,kad ir kiek tobulejam smurtas ,prievarta karai ir isnaudojimas aina koja kojon su pazanga. Protas tera irankis ir kol nepakils samones lygis taip ir liksim babuinais .
nondescript 2013-06-22 12:58
O kur tam sąmonės lygiui kilti? Sąmonė linkus prisitaikyti prie aplinkybių http://skinslt.blogas.lt/files/2009/06/ ... edssvg.png štai Maslou poreikių piramidė, kol primityvus poreikiai pas žmogų nepatenkinti, tol ir bus babūnas, atkreipk dėmesį, kad tokių babūnų daugiausia neišsivysčiusiose visuomenėse, kuo visuomenė pažangesnė, tuo ir žmonės sąmoningesni. Jei būsi mėnesi nevalgęs(ius) nemanau, kad tau labai rūpes kažkokios moralinės dilemos, galvosi kaip išgyvent...
revonas 2013-06-22 13:46
Labai jau niūrią ateitį pranašauja...
šakės 2013-06-22 15:44
Atvirkščiai! Jei išsipildys, puiki ateitis laukia. Kompiuterizuotos smegenys bus atsparios senėjimui, mirčiai, be to, galima bus jas reguliuot: nuotaikų šuoliai, motyvacijos trūkumas, tingumas, psichinės ligos - bus greitai išsprendžiamos problemos. O kur dar protinių galimybių padidinimas? Tik taip žmogaus protas galu gale pajėgs aprėpt ir suprast milžiniškus informacijos kiekius ir daryt stebuklingus (mūsų akimis) dalykus. Tiesa, skeptiškai vertinu, kad pavyks tai pasiekt iki 2045 metų ar iki mūsų gyvenimų pabaigos. Tačiau jei žmonija nesusinaikins, nematau priežasties, kodėl tai neturėtų įvykt kada nors ateityje.
nondescript 2013-06-22 16:02
Bet tu nebebūtum toks koks esi dabar, mūsų asmenybe sudaro visuma su visais trūkumais ir privalumais, o jei pradėtum junginėt - viena dieną optimistas, kitą pesimistas, tai kas čia gautusi? Kaip išvis atskirtum kas esi? Jau tokia psichika netilptų į šiandieninės psichologijos rėmus. Nesakau, kad tai blogai, gal kokie menki patobulinimai, ypač kokie memory chip'ai ir praverstų, bet jei galėtum viską, tai tas pats kas žaist žaidimą su kodais - nuobodu juk! Visi jaučiu, kaip matricoj būtų sulindę į virtuales realybes, nes čia nebebūtų ką veikt.
šakės 2013-06-22 17:20
Nematau didelės vertės likti tokiu, koks esu dabar. Tuo labiau, kad mes visi nuolat keičiamės. Asmenybė, protas, mintys, charakteris nėra konstantos. Tai - kintamieji, keičiami priklausomai nuo gautos naujos informacijos ir biocheminių procesų smegenyse. Taip pat, tikrai nesu protingiausias, išradingiausias ar koks dar -iausias žmogus ant svieto. Jei yra galimybė tobulėti, tai kodėl ja nepasinaudoti? O sakyti, kad nenori lengvesnio gyvenimo, yra paprasta, kai iš tikro neturi pasirinkimo. Kitas reikalas, kai ateis laikas iš tikro pasirinkti. Kažkodėl abejoju, kad pasirinksi sunkesnį gyvenima vien tik tam, kad būtų "įdomiau". Būti priklausomam nuo oro slėgio lauke, ar nuo to, ką valgei pietum, kai kiti be problemų galės kolonizuoti kitas planetas ar žvaigždžių sistemas ir bus už tave milijonus kartų protingesni?
vvv2 2013-06-26 14:05
- mirtis yra kitimų sustojimas (užšaldymas ar įrašymas į PC). - visuotinė pergalė (likai vienas nugalėjęs visus) yra mirtis. - sąmonė reikalinga gyvenimui (dalinimuisi).