Žmogaus nemirtingumas iš fantastikos žengia į realybę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2013-07-22 10:45
O kur bus riba, kai žmogus nebebus laikomas žmogumi, o pakaitalu;- kiek savęs reikės pakeisti?
nondescript 2013-07-22 11:23
Mano nuomone paprastam žmogui amžinas gyvenimas būtų katastrofa, nes jis užprogramuotas pasidaugint ir numirt (dėl to tokią mintį medijos ir perša), o išmintingam žmogui toks gyvenimas būtų dovana, nes galėtų atsiduoti sričiai kuri teikia dvasinį pasitenkinimą ir tobulėti, beto kaip idomu būtų stebėt, kaip keičiasi laikotarpiai, santvarkos, būtų tarsi istorijos vadovėlis... Na čia jau prifantazavau, bet man atrodo gyvenimas toks trumpas, o laikas bėga taip greitai, jog keista, kad jis gali atsibosti, aš tai ižvelgiu tiek neišnaudotų galimybių, kad vienu gyvenimu tikrai neapsiribočiau, na bent jau kokybiškos senatvės norėčiau be visokių artritų.
Unikali durnaropė 2013-07-22 11:31
Manau pradžiai tikrai pakaktų ir tų 80-ies metelių, jei jie visi būtų su žvaliu jaunatvišku kūnu. Bet kaip sakoma, apetitas didėja bevalgant, tai...
Shinigami 2013-07-22 12:19
Kiek dabartinių 80 mečių randa bendra kalbą su 18-20 metų pienburniais?
Myslius 2013-07-22 13:14
A fazė bus pasiekta, kai bus sukurtas robotas, kurį galėsime valdyti mintimis. B fazė – kai žmogaus smegenys bus perkeltos į sukurtą sintetinį kūną C fazė – kai smegenų nebereikės ir visą jūsų atmintį turės pats kūnas D fazėje bus atsisakyta ir paties kūno, vietoj jo matysite savo hologramą. A - imanoma ir dabar, tik veiksmu laisve labai ribota ir judesiu apmokymas gana komplikuotas B - kokia 50 metu laikotarpyje gali buti imanoma C - gal po kokia 500-1000 metu, cia labai sudetinga uzduotis, nei vienas is musu nesulauksim. D - ka? C fazeje atminti turi kunas, o D fazeje kuno nelieka ir lieka tik holograma? O tai kur saugoma atmintis? Del C fazes. I mechanini kuna zmogaus proto perkelt neimanoma. Cia kalbama taip lyg zmogaus smegenys turi tik softwarine dali, kuria galima irasyti i hardwarine dali. Is tiesu zmogaus smegenys neturi jokios softwarines dalies, o viskas nulemta tik hardwarines dalies, kuri kinta, o sprendimus nulemia butent smegenu struktura. Norint perkelti smeginis turi sutapt architektura, taigi praktiskai turetu but ideali smegenu architekturine kopija. Abejoju ar mechaninis sprendimas sitoj vietoj isvis imanomas, tikriausiai bus biologinis, su galimybe mirusias bei pasenuses lasteles pakeisti naujomis. Taip pat galimi ir ivairus kiti patobulinimai: implantai leidziantys prieiti visa mums zinoma informacija akimirksniu (interneto chipai), matematiniai moduliai leidziantys operuoti dideliais skaiciais ir t.t. Gamta per milijardus metu sugebejo padaryti gana nebloga naturalia atranka ir atrinkti tik pacius efektyviausius metodus, taigi greiciausiai egzistuoja riba iki kur galima tobulint ir ka. Mes dabar tik mokomes tai ka ji seniai ismoko: atauginti dantis, voro siulu stiprumas, lapu fotosintezes efektumas ir t.t.
nondescript 2013-07-22 13:37
Myslius, jei po 50 metu busim perkelti į sintetinius kūnus, tai sulauktumėm ir 500 metų, bet šitas planas man skamba labai utopiškai, o skaičiai mistiškai, juk technologijų pasaulyje viską nulemti gali mažiausia smulkmena, tarkim ar XIXa. kas nors galėjo pagalvoti, kad XXa. galėsime nuskristi į Mėnulį? Realiai pagal dabartines technologijas nedrįsčiau fantazuoti apie halogramas, greičiau apie genų inžinėrija, užtektų užkirsti kelią telomeroms trumpėti ir lastelės nuolat atsinaujintų - nustotume senti. Dėl smegenų esi visiškai teisus, jei pakeistumėm bent dalį sugestų visas "softas", perkeliant smegenis į skaitmeną jas galima nebent simuliuoti, bet klausimas ar neišnyktų savimonė, perkelti mus iš smegenų kažkur kitur manau reikės daug sudėtingesnių technologijų.
AirDog 2013-07-22 13:47
Po šio sakinio toliau nesbeskaičiau: "...Kad neišnyktume, turėtume pradėti gimdyti daugiau vaikų, bet esant dabartinės valdžios politikai tai neįmanoma (juk draudžiama prekyba bambaliais stipraus alaus, o nesaugaus sekso alaus neprigėrus nebūna...)..."
eimantasks 2013-07-22 13:59
meh ,intellitar.com jei susitaikėm su esamom technologijom, tiksliau jos mums taip prilipo, kad be jų neišsivaizduojam gyvenimo, vadinasi mums lemta tobulėt, tai kodėl ne, bring it on kad jau virsim kiborgais tai vietos netruks, tie kiborgai, pašol von į kitas planetas ir vsio. Mes neesam vien tik "užprogramuoti" daugintis, mes gavom mąstymo privilegiją, kas mums leidžia rinktis, realiai mes laisvos būtybės, o ne užprogramuotos.
Myslius 2013-07-22 14:08
nondescript, neesu tikras kad dirbtinai palaikomos smegenys isgyventu ir tuos 500 metu. Dabar jau po 100 metu pradeda vystytis ivairios smegenu ligos. Net ir vaistai kazin tiek ar padetu. Na gal 200 metu kokia. O jei lasteles priverstume nuolat daugintis, ir smegenys nesentu, neesu tikras kaip tai paveiktu pacias smegenis, ju sugebejima vystytis, vezio tikimybes ir pan. Na teoriskai manau imanoma sukurti biologines smegenis galincias gyventi amzinai. Del ateities spejimo... tai spejama daug... mano nuomone dauguma futuristiniu spejimu butent prasauna sumazindami spejama laika del idejos idomumo ar uzduoties sudetingumo nesupratimo (kuo gilyn i miska tuo daugiau medziu), tipiskas pavyzdys: back to the future kur visi su skraidanciais automobiliais vazineja, naudojami fusion varikliai ir t.t.
Verslininkas 2013-07-22 14:37
Mielai pasikoreguociau savo kuna tam tikrais pagerinimais, butu saunu prisidet dar 100-200 metu prie gyvenimo . keista bet anksciau apie tokius dalykus niekas net nepasvajojo buvo kiti prioritetai, siuo metu gi, daugeja ir daugeja temu, moksliniu darbu ir apskritai poziuris keiciasi. jeigu anksciau buvo juoka keliantis siaubiakas apie frankensteina, veliau tapo kvapa gniauzianciu siaubiaku, kuris pasikeite i baime stingdancias sapaliones, tai siuo metu zmones vis po biskeli pratinami prie to. galbut apskritai daugeli dalyku bus galima padaryti labai greitai, tiesiog patys zmones dar su tuo nenori susitaikyti vistik yra sena karta, yra nauja karta. na jei ne as tai tikiuosi bent mano vaikam bus pati geriausia ateitis todel ir neskubu ju turet, kad veliau galetu kuo daugiau nuveikt
Myslius 2013-07-22 14:45
True History, Lucian, Greece 79 AD - The first science fiction novel, with humans observing a war between aliens on the Moon and on the Sun. Nereikia taip nuvertinti sci-fi, jau seniai daug visko speliojo, nemirtingumas viena is tu temu, kazkoks nemirtingumo eliksyras seniau buvo. Verslininkas, nesinori kritikuot ar ka, as pats neskubu, bet siaip toks pastebejimas - ir maziau pamatysi ka nuveike
nondescript 2013-07-23 00:19
Oj, kažkada žiūrėjau dokumentiką, kokia atskirų žmogaus organų gyvavimo trukmė, tai smegenų bene ilgiausia, gaila dabar negaliu pagrįst šitų žodžių, nes nerandu info, bet žmogaus smegenys labai lanksčios, o susergama dažniausiai dėl bendrų organizmo pokyčių, kad ir dėl tų pačių telomerų, peržengus šimtą metų įsijungia "saugiklis" ir ląstelės tampa piktybinėmis, pradeda augt visokie navikai, taip jau gamtos duota, kad pratestume giminę ir užleistume vietą, o mąstymas, apie kurį eimantasks rašė yra tik šalutinis evoliucijos produktas http://mokslas.delfi.lt/mokslas/samones ... d=59226577 todėl nereikia tikėtis, kad gamta mus užjaučia ar po mirties keliausim į geresnį pasaulį, rojų galim susikurti nebent čia
procc 2013-08-21 01:45
Moksliukai spoguotais veidais??? Autorius gal truputi atsipeikek?
vvv2 2013-08-21 10:00