Kokiuose miestuose gyvensime 2050 metais?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2013-08-25 11:16
Visa tai zinoma nerealiai cool, bet vienas stipresnis saules zybsnis ir labanakt civilizacijai, bent jau toj daly kur klius labiausiai.
faktas 2013-08-25 12:06
Beveik netikiu, kad taip bus po <40 metų.
Gugis 2013-08-25 15:01
O mes būsim tokie: http://www.youtube.com/watch?v=h1BQPV-iCkU
Nerkus 2013-08-25 15:20
nepaminėta, kad tokiam mieste 2/3 gyventojų gyvens lūšnynuose.
blizzard 2013-08-25 16:47
O aš viską kiek kitaip įsivaizduoju. Atkreipiant dėmesį į tai, kad nuolatos mažėja gyvenamos vietos plotas ir daug resursų yra sunaudojama siekiant patenkint mūsų poreikius, pvz kelionė iki darbo, ar kokio siuntinio pristatymas mums į namus etc.. Manau, kad ateityje miestai trauksis ir mažės, įsivaizduoju miestą kuris bus dabartinio "akropolio" tipo pastatas, tik žymiai didesnis. Žmonės jame gyvens mažuose butukuose, su teisingu išplanavimu, tokio tipo miestas turėtų sutaupyt nemažai resursų ir ploto. Dabartiniai miestai mano nuomone vis vien yra per dideli, kad gyvuotų ilgai, net senovės metropoliai buvo tankesni. Miesto kaip objekto paskirtis yra būti mažam ir tankiam, šiuo metu mes miestuose vis dar važinėjam automobiliais, turim aerouostus, žaliasias zonas ir t.t. Tokios didelės erdvės net miestu nelabai pavadinsi.
Arijas 2013-08-25 16:58
Iki to laiko dar tikriausiai išgyvensim trečią pasaulinį karą.
blizzard 2013-08-25 20:32
Ak jūs matricos parodykit kitą tobulėjimo kelią ir gal atsigrešim , deja tokio parodyt negalit, nes jo tiesiog nėra..
1hitkillhack 2013-08-25 21:46
juoka kelia samokslo teorija, kurias paminejo "arduain" tiesiog reikia gyventi savo gyvenima ir technologijas paversti irankiu, kuris palengvina gyvenima... Vienas zmogus nugyvens pilnaverti ir jam patinkanti gyvenima, o kitas tomis paciomis salygomis dairysis per peti ir bijos kiekvieno menkniekio.. Viskas priklauso nuo zmogaus... jeigu jausiesi, kad esi musamas, tai tave ir mus... jeigu jausiesi, kad esi nugaletojas, toks ir busi... ir nereikia cia kaltinti technologiju... evoliucija galima pazaboti ilindus i urva... o ju pasaulyje yra daug...
immortallt 2013-08-26 03:09
1) trečiam pasauliniui karui nėra priežasties ir nėra tikslo - jo laimėti niekas negali, net 14 metų vaikui lengva suprasti, kad kare laimėsi mažiau, nei prarasi. 2) bahuriux, manau iki to laiko sugebėsime pakankamai anksti nustatyti, kada tas žybsnis ateis iki Žemės ir atjungti tinklus - tada gi nieko nebūtų. 3) kas dėl sekimo, baisiausias sekimas buvo kai gyveno žmonės kaimuose, tada visi viską apie tave žinojo, kokio ilgio pas tave, kuria ranka smaukai ir kokios spalvos šūdas šiandien buvo. Nereikia paranojos. 4) Kas dėl mažų miestų, nu nejuokauk... Koks tau efektyvumas bus, kai tarp neva miestų reikės siuntinėt viską? Arba Foxconn, žinai kiek ten darbuotojų yra? Yra visas Foxconn didmiestis aptarnauti tą fabriką, o tu kalbi apie skaidymą. Tai visos gamyklos, kurios turi per 5,000 darbuotojų turės iš 20-50 miestų darbuotojus vežti? Efektyvumas nerealus... Beje, tikiuosi iki to laiko jau bus termobranduolinė energetika + tikrai bus išvystyta stipriai saulės energetika, tad judėjimui ištekliai nebus brangūs palyginus. Be to, efektyviausi miestai būtų kaip tik gan dideli, tik su gerai apgalvotais judėjimo maršrutais ir keliais aukštais horizontalaus judėjimo bei žinoma aukšti pastatai - arba tiesiog artėjama link milžiniško kubo, ar japonų miestas-kalnas, kur viename pastate yra viskas, ko reikia visam pastatui-miestui. O šiaip, kai kas jau yra, kai kas durnai apgalvota. Pvz., kam eiti į parduotuvę, jei didelį ekraną ir 3d priterį gali turėti namie? Paprasčiausiai pirksi file'ą ir atsispausdinsi namie. Kas dėl vertikalaus ūkininkavimo... Dvejočiau... Tai vis tiek bus brangu ir bus daroma daugiau dėl pramogos nei efektyvumo.
Shinigami 2013-08-26 08:28
1) Atsiradus 3D spausdintuvams, nebereikės didelių fabrikų. Arba fabrikų kuriuose dirbtu daug žmonių. Nes viskas bus automatizuota. Reiks tik keletos prižiūrėtojų. 2) Pagrindinis darbas bus intelektinis. Todėl dauguma jį galės dirbti iš namų ir nereikės važiuoti į darbą. Taip sutaupant didelius kiekius energijos ir laiko. 3) Jau dabar diegiamos sistemos kuriose galima susisiekti su valdininkais ir jiems perduoti dokumentus internetu. Todėl net ir tokie darbai bus atliekami internetu ir nebe reikės važiuoti ir stovėti eilėse prie valdininkų durų. 4) Dideli ir maži autonominiai miestai su klimato kontrolės sistema. Aš tikiuosi, kad tokie miestai taps kaip atskiros šalys. Kuriuose gyvens atitinkamu politinių ir ekonominių pažiūrų asmenys. Norėsi socializmo persikelsi į viena miestą. Norėsi kapitalizmo, persikelsi į kita miestą. Norėsi kažko kito persikelsi į kita miestą.
immortallt 2013-08-26 12:07
Na 3d printerių nereiktų pervertinti. Gi neturėsi visos mendelejevo lentelės namie. Kitas dalykas - tikslumas ir patvarumas. Aišku, čia daug klaustukų dar lieka. Dėl didelių fabrikų - nebūk tikras, visada dideli fabrikai daugeliu atvejų bus efektyviau. O šiaip 40 metų nėra toks didelis laiko tarpas. Gi ir apie 2010-2013 jau fantastai rašė, kad automobiliai skraidys.