Ar egzistuoja Jėgos vietos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

salemas5 2013-10-10 16:47
buvau toje piramideje tai yra idomi del dvieju dalyku. Pirma kad galima pazvengti is visu kitu kurie ten ale kaupia jegas, o kitas dalykas tai rimtesnis . Toji piramide turi labai labai gera akustika. Ant durniaus paleidau gera gabala is telefono tai gavosi kaip per kolonkes buciau paleides ta muzika . o visa kita tai ten tiesiog skersai keista...
Sloth 2013-10-10 17:23
Kalbant apie visas tas teigiamas energijas ir pan, tai anaiptol nėra prasimanymas, tik priežastys visai kitos, negu ezoterikai mėgsta teigti. Aš nesu tikintis, tačiau gerbiu kitų tikėjimus ir apskritai žmogiškąsias tradicijas iš tam tikros meninės/filosofinės perspektyvos, kaip bendrą žmonijos paveldą. Todėl kai einu į tam tikrą religinę reikšmę turinčią vietą - budistinę, daoistinę, krikščionišką ar stačiatikių bažnyčią, kokį nors šventą kalną, apeigų vietą, masines kapavietes ar mums įprastas kapines visada pasineriu į tose vietose esančią atmosferą. Tą atmosferą sukuria mūsų protas ir požiūris į pačią vietą. Ji iš nėra niekuo ypatinga ir nežinantis žmogus tikrai ten nieko nepajaustų, tačiau, kai žinai tos vietos istoriją, apie tai galvoji, natūraliai ateina tam tikros rimties ir sąlyčio su praeitimi pajautimas. Į tokias vietas verta tiesiog nueiti, susimąstyti ir pažvelgti į pačią vietą iš istorinės perspektyvos, įsivaizduoti, kas joje vyko tam tikru istoriniu laikotarpiu.
vanduo4 2013-10-10 17:54
Baznycia sukteikia savotiska "mistine" aplinka, o zmogui tai padeda atsipaliduoti. Stai ir viskas. Tokio paties lygio atsipalaidavima gali pasiekti medituodamas, sportuodamas ir pan.
1337 2013-10-10 17:54
"Kazin tie idiotai isvis zino kokiais vienetais ta energija matuojama?" - anonimas is Delfi Daug kas tiki, jaucia ir zino, kad ka tik nuplautas automobilis greiciau vaziuoja. Tai va ir tos piramidziu "energijos" yra panasios prigimties
sielinas 2013-10-10 19:26
Kvailumas beribis.
Anonymous 2013-10-10 19:58
Nu, žmonės tiki kur kas didesnėmis nesąmonėmis - priešrinkiminiais pažadais, pavyzdžiui. Reklama - net ir visiškai prasilenkiančia su apysveikiu protu. Tiki ir tai, ką sako per žinias. Net nieko nesakau apie horoskopus, bioritmus, dietologus, vegetarus ar ekologus! Kuo užkliuvo vieta, kur žmogus be didelės žalos organizmui įgauna truputį jėgų naujiems darbams? Pavadinkit tas vietas kitaip, pvz, placebo ir nurimkit
Algucis R 2013-10-10 20:34
"TasKitas" teisus. Žmonėm svarbu prieštaraut. Kai aš parašiau kad Higgso Bozonas tik fantazijos vaisius- mane užsipuolė mokslinčiai kaip durnelį, o va kaip kažkokie "MOKSLININKAI" nusprendė patikrint ar visata nėra kažkokia kompiuterinė programa- tai normalu. Netikėjau tom virbulėm visiškai, kol vienas tipas nesurado po žeme vandens vamzdžio atsilaužes pora galų aliuminio drato mano akyse. Gal juos sukioja ir nevalingi žmogaus judesiukai, bet kas sukelia tuos judesiukus ?
kionig 2013-10-10 20:47
Susirask straipsnį apie virgules, kuris buvo gana jau seniai ir perskaityk dar sykį. Mažiau erezijų gal skleisi.
Kraugerys 2013-10-10 21:17
Ir tarptautinis.
MantasNo 2013-10-10 21:21
Piramideje man pradejo skaudet galva labai greit, nors ja skauda retai. Gal as setonas?
deadmau5 2013-10-10 22:00
Vandens tekme, ar elektros kabelis turi savo magnetini lauka I kuri ir sureguoja virgules. Tai ne kazkokia magija, o elementari fizika. P.S. kazkada teko dirbti elektromontuotoju, kai neturedavome "gitaros", tekdavo traukti virgules I darba ir labai tiksliai viska surasdavome.
shift 2013-10-10 22:19
Straipsnio intencija gera, bet išpildymas silpnas. Autorius papilstė truputį lengvo vandenėlio ir tiek. mano patarimas būtų toks, jei jau norima priešpastatyti kažką prieš New Age, reikėtų bent pavardinti kuo remiamasi, jei net necituojami šaltiniai, tai nors paminėti, kieno mintimis ar nuomonėmis, ar knygomis remiamasi. Nes dabar susidaro įspūdis, kad autorius sukurpė straipsnį iš nuogirdų, kurių kilmės pats negali atsekti. Nemažai stiliaus klaidų, nes žodis "ezoterika" kartais per tris sakinius pakartojamas penkis kartus. Yra ir keletas bendros nekompetencijos momentų straipsnyje:
andriulis 2013-10-10 22:27
Piramidėje smagu! Vaikšto žmonės ratais aplink laumžirgį:DDD Dar gauni bembelį su vandeniu, o vanduo jau ten įšvalytas ir t.t. Tik įžengęs į ta piramidę prisiminiau filmo ištrauką sakydamas: I see dead people ir aidas vis kartodavo tą patį. Toje vietovėje patiko šeimininkų šuo, didelis toks.
Shanti 2013-10-11 00:33
O elektromagnetines bangos - tai ne magija? Kokiam viduramziu kastonui parodyk magentus tai butu tave ant lauzo... Anksciau niekas nezinojo, dabar zino... Idomu kas bus kai atras prietaisus parodancius kokias nors naujas bangas ar energijas. Magija vel taps mokslu, mokslas toliau neigs magija?
shift 2013-10-11 01:46
Magija yra ne fokusų demonstravimas, o ritualinė praktika, jos ezoterinis pagrindas yra penkios substancijos: žemė, oras, ugnis, vanduo, eteris (dvasia). Na ir iš viso to plaukiančios pasekmės.
MrT 2013-10-11 02:43
Magnetai buvo žinomi daug ankščiau negu viduramžiai. Blogus pavyzdžius duodi. Nesvarbu ar magneta paims tikintis, netikintis ar galų gale beždžionė - jis veiks. Dabar kiek žmonių buvusių piramidėse tiek ir nuomonių. Tai apie kokį mokslą galima šnekėt? Priklauso su kokiu požiūriu įeisi į piramidę tą ir pajausi. Nebent egzistuoja "nuomonės bangos", kurios veikia tik žmones turinčius tam tikrus įsitikinimus. Na bet žinoma, čia jau žmogui spręsti kuo jam tikėti. Jei tai kažkam padeda, suteikia prasmę gyventi - puiku, tegu ir daugiau tokių vietų būna.
Anonymous 2013-10-11 08:02
Šitaip ieškodami „mokslo“ pražiopsom realybę Va, voltmetro rodyklė nekrusteli - škiasi nieko nėra O paprastai pažiūrėt neina? Pvz, randu gražią vietą, pabūnu ten, pailsiu, įgaunu jėgų - ir kaip man ją vadinti? Ogi bet kaip Kad ir jėgos vieta Gal ten tiesiog suveikia psichologija: gražu, neįprasta ar netikėtai surasta, gal ir tas jėgų padaugėjimas tik įsivaizduojamas, na ir kas? Kitas dalykas: pardavėjai išrado prekę „ezoterika“ ir pardavinėja ją pasakų, knygų, kursų, apmokymų ir bilietų pavidalu. Na ir kas, kad jokios elektromagnetinio lauko fliuktuacijos nėra - pelnas tai grynais pinigais
mobilunkas 2013-10-11 08:58
visos vietos kuriose kazkokios energijos yra daugiau yra jegos vietos. turbut tos vietos kur energijos yra zymiai maziau nei aplinkui irgi vadinamos jegos vietom. tik dar neaisku ar ta energija veikia teigiamai ar neigiamai, jei teigiamai tai reikia dziaugtis tokia jegos vieta. manau kad transformatorines, elektrines, aukstos itampos linijos irgi yra jegos vietos, tik kad veikia neigiamai . o kiek dar mes nezinom energiju rusiu, bet tos energijos irgi turi savo vietas kuriose ju daugiau, maziau ar ju proporcijos tokios kad padeda zmogui , tai zmones ir vadina jegos vietom. antarktidoj jegos vieta butu karsto vandens geizeris, kuriame maudytis galima
vytautas50 2013-10-11 09:11
AirDog 2013-10-11 09:31
Straipsnyje nepaminėta dar viena, miestuose itin paplitusi, jėgos vieta - viršininko kabinetas.