Kam skirti už 170 km nuo Murmansko po vandeniu tūnantys gigantiški betoniniai nacių žiedai? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

amsterdamas 2014-04-11 13:56
Man atrodo, kad cia elementariausiai raketu paleidimo vieta.
AT 2014-04-11 14:11
Išimkit iš pavadinimo žodį "gigantiški", nes atrodote kaip labai žemo lygio puslapis su sensacingais pavadinimaisd. Jie tokie nera. Nebent dideli.
Patrimpas 2014-04-11 14:27
O gal priešlėktuvinių pabūklų baterijos?
Arns 2014-04-11 14:40
Atsižvelgiant į vietą, kurioje jie pastatyti, nelabai tikėtumeisi priešlėktuvinės gynybos sistemų, ypač kad tai tuščia vieta, nėra ko ginti, labai atšiauri net šiais laikais transporto vieta. Be to, žinant jog koloboravo su naciais suomiai, dar labiau nelogiška ten tokią sistemą statyti. Raketų bandymo poligono vieta jau labiau tikėtina, bet žinant kur ir kas dirbo Von Brown'ui, tai irgi labai atšiauri vieta, su itin sunkiu pergabenimu (atminkim koks to meto žemėlapis bei kad net neskaitant vykusio karo, per Rusijos teritoriją, keliauti su masyviomis struktūromis nebuvo lengva). Tad jei šalia nerandama įrodymų apie bent jau didelės gyvenvietės buvimą, ši versija irgi subliūkšta.
immortallt 2014-04-11 14:53
Tai blogai supratau, kad povaneninių laivų bazė priepat buvo?
Katė 2014-04-11 15:10
Naciai. Naciai, naciams, nacių naciams, naciai. Nacių, naciai. Ir taip toliau, tekste iki absurdo. Lyg būtume užmiršę, jog kariavo tai Vokietija ir Tarybų Sąjunga. Vokiečiai pliekėsi su rusais. Prie ko čia tie naciai - Vokietijos Nacionalsocialistų partijos nariai? Ar išskirtinai jie tuos žiedus iš betono liejo? Kur tada nuoroda apie šį išskirtinai keistą įvykį? Greičiau jau straipsnio autorius ir redaktorius - analfabetai. Nes karuose dalyvauja valstybės ir tautos. O partijos savo „mažuosius karus“ kariauja parlamentuose, paprastai intrigomis, be šaunamųjų ginklų, neišskiriant ir „nacių“.
femto 2014-04-11 15:24
Komunistai. Komunistai, komunistams, komunistu, komunistai. Myli juos? Naciais vadinama todel, kad karo metu Nacistine Vokietija kariavo su Tarybu Sajunga. Nacistine. Kodel ne rusais vadina, o sovietais? Taip ir su naciais. Be reikalo cia rekauji.
slack 2014-04-11 15:38
cluendo 2014-04-11 15:42
Cia turbut Arns sikpuodis nuskandintas, todel jis viska cia ir zino. ^^
Katė 2014-04-11 15:48
O kas taip vadina? Tie patys analfabetai, kurie peckelina apie kariaujančius nacius. Iš Nacinijos šalies, matyt. Šis idiotizmas apie karą tarp „nacių“ ir „sovietų“ atsirado gal prieš kokius 10 metų, niekad anksčiau tokių nesamonių nieks nevartojo. Visad anksčiau būdavo sakoma: „Vokietija užpuolė Lenkiją. Vokietija pradėjo antrą Pasaulinį karą. Vokietija pralaimėjo“. Visada taip buvo. Tik dabar atsirado nuasmeninti „naciai“ besipliekentys su „sovietais“. Tipo, vokiečiai su rusais yra „ne prie ko“, kaip sako mūsų mylima Partinės mokyklos docentė. Beje, žodis „sovietai“ - tai barbarizmas, kalbos klaida. Yra gražus lietuviškas vertinys „tarybos“, „Tarybų Sąjunga“. O jokių „sovietai-tarybai“ iš vis niekada niekas nevartojo, Čia jau „tolerantiškas“ naujadaras, kaip ir „naciai“, nuimantis karo kaltę nuo Vokietijos ir vokiečių.
Patrimpas 2014-04-11 16:22
Na per Murmanską, Archangelską vyko lendlizas, tai... O pavadinti suomius kolaborantais, tai nežinau ar labai teisingai būtų. Jie gi sąjungininkai buvo.
sabotan 2014-04-11 17:03
suomei tiesiog naciu satelitine valstybe buvo kaip rumunija bulgarija slovakija kroatija ir panasei
femto 2014-04-11 17:55
Esme ta, kad nacis, kaip pats zodis, tiesiog vertinys is uzsienio kalbu, ir jis naudojamas nuo pat karo iki dabar. Beviltiska gincytis, kad ir taip aisku. Paprasciausias pavyzdys: wikipedia'os saltinius perzvelk ir pamatysi, kad visur figuruoja "naciai". Tai yra, ne lietuviu kalba. Siu dienu kalbaninku naujadarai priestarauja logikai. Beje, nemaisykit karo tarp naciu ir sovietu ir Pasaulinio karo, nes dauguma suvokia tai, kaip kara tarp ju.. Vokietija yra bendrinis pavadinimas. Visur naudojamas. Pvz, Pirmam Pasauliniam kare irgi Vokietija, bet dar tada ji buvo Vokietijos Imperija. Ir sis idiotizmas tikrai ne pries 10 metu atsirado, katineli
Shioks 2014-04-11 18:03
Straipsnis is delfio paimtas nera ko noreti daugiau. Visa straipsni bandyta paversti sensacija, pilso is tuscio i kiaura apie ateivius ir kitas nesamones ir vienu staigiu sakiniu prieina prie isvados, kad tai fortu liekanos. As is 1 foto supratau, kad tai gynybiniu bokstu pamatai. Panasu kazkiek i prancuzu gynybinius bokstus.
kestutisz 2014-04-11 23:06
Gražaus lietuviško žodžio nesinori teršti bjauria prasme, tad geriau tą bjaurų periodą ir vadinti bjauriu "barbarizmu" :) Vistiek, jokios ten tarybos nebuvo (nei valdymo, nei patariamojo balso nebuvo), buvo tik "entuziastingo pritarimo" valdymo stilius.