Orbitiniai miestai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2014-09-19 13:56
kai jau pastatys pirmaji orbitini miesta, tai jau garantuotai ir keliavimas iki kentauro alfas, bus ko gero tas pats kas nukeliauti i marsa.
Arns 2014-09-19 14:14
Idėja įdomi, bet kažkaip manau Mėnulyje ar Marse įsikurti keliskart paprasčiau. Aišku pirminiai kaštai ir tempai būtu orbitinio miesto pranašumai, tačiau eksploatacija būtu sudėtingesnė, nes daug aktyvių dalių, kurios negalėtu išeiti iš rikiuotės (kaip ir povandeniniame mieste), reiktu vengti įvairių asteroidų, kurių įskrenda į mūsų atmosferą tikrai daug. Be to, kaip ir TKS, išlaikymas orbitoje turėtu būti nuolat koreguojamas varikliais, ir visi didesni svoriai, didesni judėjimai tikrai išmuštu iš orbitos dažniau, nei tai nutinka dabartinei kosminei stočiai...
Giltine002 2014-09-19 14:33
Mano nuomone būtu perdaug problemų su resursų tiekimu į miestą. Kita isivaizduojama problema tai tokio miets ekonominė naud ir produkcija, kaip tokios investicijos atsipirks ir kiek reiks kasmet išleisti miesto išlaikymui. Mėnulio miestas šiam požiūry labiau atsipirktu, nes mūsų palidove galima kasti resursus kurie dalinai ar (jei labai optimistiškai) pilnai atpirktu investicijas. Statybos tokios ojektuos kaip mėnulis atvertu daugiau galimybių + dėl silpnesnės traukos pakilimas į kosmosą iš tokio obejkto nereikalautų tokių galingų raketu kokias naudoja žemėje kas savaime būtu sutaupymas, kai kalba vyktu apie tokius planus kaip marso kolonizavimmas.
Creatium 2014-09-19 16:15
Na, tokio miesto aprūpinti niekuo kaip suprantu nereikėtų. Kadangi jis būtų pakankamai didelis, laisvai jame galima būtų išsiauginti viską, ko reikia. Vandenį 100% perdirbant, maistą užsiauginant, galbūt reikėtų tik sintetinių produktų: pvz. mechaninių dalių kam nors ir pan. Bet ir tai klausimas ar nebus pigaus ir greito būdo viską pasidaryt 3D spausdintuvais. Man tik įdomu kokiu greičiu turėtų suktis toks objektas, kad atsirastų gravitacija? Ir kaip tą sukimą "užvesti"? Ar tai būtų variklių pagalba? P.S. Pažiūrėkit Elysium filmą. Ten kaip tik toks miestas rodomas.
Shinigami 2014-09-19 16:38
Be to, toks miestas galėtu lengviau eksploatuoti asteroidus. Ar net mėnulį.
bahuriux 2014-09-19 21:54
=1000*9.8=9800, V=99m/s. Vienu zodziu to rato pakrastys turetu judeti 99m/s greiciu, cia jei skaiciuoti nuo tada, kai nebuvo jokio iscentrinio pargeicio is pradziu. Arba toks ratas turi apsisukti per 63 sekundes, tada turetume trauka panasia kaip ant zemes. Jei privelaiu klaidu pataisykit. Dabar arciau temos. Tarpzaigzdines keliones ir tokie miestai bus ir jie bus tada, kai bus imanoma paleisti (pradziai) robotus-3D printerius link kokiu asteroidu kurie sudaryti is metalu, paprastai tai buna gelezie/nikelio gabalai, praktiskai nerudijantis plienas. Tie robotai ir gamintu viska ka reikia, jokio kito budo as neisivaizduoju, nuo zemes kelti perbrangu, kol nera kazkokiu tai kosminiu liftu, kurie iskeltu krovinius uz "centus", kai dabar isleidziama milijardai. http://en.wikipedia.org/wiki/Space_elevator Betkokiu atveju ar tai bus stotis, miestas, ar zvaigzdelaivis, labiausiai apsimoka kad juos konstruotu robotai asteroidu ziede kurnors. Ten pat ir ledo rastu is ko eitu pasigaminti kuro.
immortallt 2014-09-21 03:14
Na žiūrint 50 metų ir į priekį, pagrindinis kuras bus termobranduolinė energija, jei didesni gabaritai - pigu, dideli kiekiai ir itin lengvas kuras duodantis daug energijos. Geresnis variantas tik mini blackholes. Dėl kasybos, tai pradžioje mėnulis, vėliau asteroidai. Po to kitos planetos ir galų gale žemė.
DJ_LFS 2014-09-22 14:15
Eliziejus