Ar šiąnakt Kaliforniją supurtys galingiausias Žemėje per visą seismografijos istoriją 9,8 balo žemės drebėjimas? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ktulu 2015-05-28 10:40
Ant laužo už žmonių bukinimą tokius "mokslininkus". Kartu su visais kitais astrologais.
Gediminas Jurgaitis 2015-05-28 10:59
kodel ant lauzo? Zmones nori buti bukinami! pvz. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/i ... gtys-Video . O zmones dar pyksta, kad technologijos.lt pasidare beveik15min lygio, no nori zmones ta gauna
ktulu 2015-05-28 11:24
O kodėl tai turi būti toleruojama? Horoskopai kišami į laikraščius, žurnalus, radijo laidas, per TV visokios Palmyros bando nuspėti rytinio kakučio turinį pagal žvaigždžių išsidėstymą ir t.t. Ir masės visu tuo tiki, o blogiausia, kad niekas per daug nesistengia žmonėms paaiškinti kaip viskas veikia iš tikrųjų. Manau, kad gamtamokslinio pasaulio pažinimo pagrindai turi būti mokomi jau mokyklose. Gal būt tuomet šarlatanai ir astrologai (kodėl iš vis čia naudojamas žodis logos, graikų kalboje reiškiantis mokslą?) bus ignoruojami, ir nešvaistomas laikas ir pinigai tokioms nesąmonėms. Kaip ir šiuo atveju, sugaišau laiką skaitydamas šį straipsnį, kuomet jis net neturėtų būti publikuojamas, ypač su rimtai atrodančia antrašte. Blogiausiu atveju, toks straipsnis turėtų būti įdėtas į anekdotų skyrelį, kaip gamtos dėsnių neišmanymo pavyzdys su toliau sekančiu moksliniu paaiškinimu. XXI amžiuje juk gyvename, turime judėti į priekį, o ne iš savęs klounus daryti.
HardAxe 2015-05-28 12:06
+1
Kadras 2015-05-28 12:09
Tai jau reikia eiti pirkti konservu ir zvakiu? Galejot nors straipsnyje parasyti kur kokia akcija sioms prekems, kad daugiau uzsipirkti galetumem....
Gediminas Jurgaitis 2015-05-28 12:20
tu truputi nesusipranti kur esi... nori rimtu ir kokybisku straipsniu, rinkis atitinkamus puslapius.. cia to nerasi, cia yra komercinis, slamsta rasantis puslapis, kur GAL vienas normalus straipsnis per savaite ir pasitaiko. Deja taip jau yra.. kazkada sitas puslapis buvo tikrai idomus, o dabar pats paziurek is kur imami straipsniai, 15min, delfi, lrytas, alfa.. sitam puslapy as tik is "inercijos" kazkada buvo mano megstamiausias Lietuviskas puslapis.
Kadras 2015-05-28 12:27
O ar yra kokiu geru Lietuvisku puslapiu?
Gediminas Jurgaitis 2015-05-28 12:51
technologiju tema nezinau nei vieno.
ktulu 2015-05-28 13:13
Na, gal aš šiek tiek ne taip išsireiškiau, žinoma, kol tokiems straipsniams yra paklausa, tol jie ir bus rašomi, TV laidos žiūrimos ir t.t. Bet šios problemos šaknys yra visuomenės neišprusime, ką žmonės mato ir girdi tuo ir tiki. Kol neturės minimalių fizikos, astronomijos ir pan. žinių, tol bus tikima horoskopais, pasaulio pabaigos pranašautojai pelnysis iš lengvatikių, o internetiniai portalai užversti štai tokiais straipsniais. Aš pasijaučiu įžeistas, kai straipsnio antraštė pasiūlo sužinoti kaip man seksis šią savaitę, priklausomai nuo planetų išsidėstymo. Manau, kai taip jausis daugelis, gyvensim kažkiek geriau.
Gediminas Jurgaitis 2015-05-28 14:30
Niekada nenutiks taip, kad visuomeneje bus tik ispruse ir inteligentai... kiekvienas pasirenka savo kelia (na bent is dalies). jei nori buti skaityti slamsta eini i lrytas, delfi ir plaukioji ten su delfinais, o jei tamstos poreikiai didesni, mokaisi angliskai ir eini i pagrindinius pasaulio mokslo populiarinimo, ar siaip mokslinius saitus ir ten nebusi, nei izeistas, nei kitaip papiktintas. visuomenes svietimas yra pacios visuomenes reikalas. Nebus to supermeno kurio visi taip laukia. visuomene kuri beje susideda taip pat is taves, manes tures pati surasti savo samoninguma ir tokie puslapiai kaip sitas pasikeis arba isnyks. taip, kad nustok zirsti ir pradek nuo saves.
Deliux 2015-05-28 17:38
WTF? Čia vis dar technologijos.lt??? Man atrodo, kad ne čia pataikiau. Gal dar apie Nibiru parašys, kad jau rytoj bus galima iš žemės pamatyti? Baikit juokus su tokiais straipsniais...
rwc 2015-05-28 18:18
Kas jums? Visiems vienu metu širšės subines sugėlė? O gal tikrai planetos veikia? Ko čia putojatės? Nepatinka - pyzdinkit iš čia nachui. ...į Š. Korėją, ten tikrai iš delfio nekopijuoja, belebirdų nerašo. Nuostabus straipsnis apie liūdną mūsų visuomenės aspektą. Ką, snobai-pižonai-niekadneklystantysvisųgalųprofesoriai, patys visus faktus tikrinate pirminiuose šaltiniuose? Neturite nepagrįstų nuostatų srityse, kurių dorai neišmanote - ir tokių, kurias specialistams ausis rausta girdėti? O aš džiaugiuosi, kad tokie publikuojami - apnuoginantys šarlatanus. 1. Išdėstyta taip, kaip pateikiama šarlatano reklamoje, kad įsivertintum, kiek tai įtaigu, ir ką išgirsi iš jo proponentų. 2. Parodyta, kokiais pseudomoksliniais „faktais“ šarlatanas žongliruoja. 3. Sudirbami patys faktai. 4. Tos srities specialisto, žinomo ir gerbiamo profesionalo, komentaras su nuoroda į jo šaltinį. Pagal žurnalistikos ir mokslo populiarinimo publikacijų kanonus, nepriekaištingai surašytas straipsnis, bene geriausias, kokį teko matyti lietuviškuose internetuose per porą pastarųjų metų. O jūs... perskaitėte pirmą pastraipą, ir iškart isteriška atmetimo reakcija. Atsiribojimu nieko nepakeisite, pakliuvusių ant kabliuko neįtikinsite. Mokykitės: jeigu jau jūs, visažiniai, pasimovėte taip ir neįsigilinę į argumentus, tai ko tikitės iš plačiųjų masių? Pasikartojam, vaikučiai. Aš jums perskaitau pirmas dvi pastraipas. O jūs iš atminties pakomentuokite tas planetų konfigūracijas ir žmoniška kalba, remdamiesi mokykline fizika, geometrija, astronomija ir nuorodomis į ankstesnius panašius atvejus man įrodykite, kad tos pastraipos yra smegenų pudrinimas, masinės psichozės kelimas, ir padarykite konkliuziją, kodėl negalima tokiais šarlatanais tikėti, kuo jie ir jų paistalai žalingi visuomenei (aš pabandysiu jus įtikinti, kad „atsarga gėdos nedaro“, kad „buvo tragedijų, kurių niekas nepaisė, nors mokslininkai apie jas įspėjo“, kad „mokslas irgi klysta“, kad „mokslininkų klanas niekad nepripažins mąstančių naujai“ ir pan.). Pasitreniruokit, kad ir ant katyčių. Paskui dar kartą atidžiai perskaitykite straipsnį ir pasitikrinkite, ką argumentavote ne taip.
Gediminas Jurgaitis 2015-05-29 00:31
zemo lygio zmogenas..
rwc 2015-05-29 06:16
Gaila, bet didelė dalis protingų forumiečių pasimauna ant (1). Tamista Gediminai, taip pat. Siūlau dar kartą išanalizuoti straipsnio struktūrą. Kitaip pats nekoks pseudomokslų neigėjas, nes ignorantiškai nesiteikiate susipažinti su jūsų neigiamo pseudomokslo teiginiais, kuriuos galėtumėte paneigti.
sielinas 2015-05-29 08:20
jau supurtė. žmogėnas tapo populiaresnis, o apie tai ką parašė visi pamiršo.
Creatium 2015-05-29 09:17
Juokas juokais, bet Čilę supurtė žemės drebėjimas: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pa ... -57-506270 O Japonijoje išsiveržė ugnikalnis: http://www.15min.lt/#galerija/64875/1443704
rwc 2015-05-29 10:50
, seniai laukiau progos. Dabar laukiu prisipažinimo, kad esi iki kaulų smegenų fundamentalus kreacionistas su ateistinėmis pažiūromis. „No no no no, pradžioje liambda buvo kitokia“ - „that's a hate crime“, says sielinas.
sielinas 2015-05-29 22:07
ne tavo kiškis ne tu ir kiškis.