NASA vėl išjungė NSO: ekranuose pasirodžius 3 neatpažintiems objektams, nutraukta tiesioginė transliacija iš orbitos (Video)  (16)

Sąmokslų teoretikams geriau ir būti negali – NASA vėl išjungė tiesioginės transliacijos metu eteryje pasirodžiusius tris NSO. Tai – jau toli gražu ne pirmas kartas, kai tiesiogiai transliuojamuose kadruose pasirodžius nepaaiškinamam objektui, transliacija staiga nutraukiama.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-06-30 NASA vėl išjungė NSO: ekranuose pasirodžius 3 neatpažintiems objektams, nutraukta tiesioginė transliacija iš orbitos (Video)  (16)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O buvo taip. Iš pradžių tolumoje pasirodo paslaptingos nuo Žemės tolstančios 3 švieselės, o tada NASA išjungia tiesioginę transliaciją iš orbitos, kuria aplink planetą skrieją Tarptautinė kosminė stotis (TKS). Argi gali būti kitaip? NASA vėl neriasi iš kailio, mėgindama apsaugoti žmoniją nuo psichikai žalingos informacijos apie ateivius. Kurie jau... čia? Ne visai taip. Tiksliau, visai ne taip. Labiausiai tikėtinas naujojo paslaptingo incidento paaiškinimas yra gerokai žemiškesnis nei norėtų sensacijų išsiilgę broliai ir seserys. Tiksliau, ne kiek žemiškesnis, kiek paprastesnis. Tiesioginės transliacijos metu ekranai staiga nušvito lentelėmis su NASA atsiprašymu nutrūkus transliacijai veikiausiai dėl filmavimo kameros gedimo. Taip pat tikėtina, kad ji galėjo nufilmuoti kosminiu greičiu skriejusias kosmines šiukšles. Portale Youtube įkeltą tiesioginės transliacijos fragmentą slapyvardžiu Mister Enigma registruotas vartotojas rekomenduoja žiūrėti per visą ekraną, kadangi NSO švieselės yra mažos. Pirmoji švieselė nuo išlenkto Žemės horizonto pasirodo kairiau nuo ekrano centro 0:58 min. ir tolsta nuo planetos, antroji beveik tuo pat metu sužiba gerokai dešiniau, o po kurio laiko (1:14 min.) pasirodžiusi trečioji pasileidžia paskui pirmąją. Žiūrint iš TKS perspektyvos, susidaro įspūdis, kad visos trys švieselės skrieja vieno bendro taško link. Tačiau tada vaizdo transliacija nutraukiama. Ekrane pasirodo užrašas: "Prašome palaukti. Vyksta tiesioginės transliacijos signalo perjungimas prie kitos Žemę filmuojančios didelės raiškos vaizdo kameros arba laikinai nutrūko signalas su TKS" Netrukus mėgėjo įkeltame vaizdo įraše fragmentas su trimis NSO pakartojamas – šįkart išdidinus sritį, kurioje pasirodo taškeliai, kurie, kaip paaiškėja, vartosi. Vis dėlto prieš skelbiant sensacingą naujieną apie pirmąjį kontaktą su nežemiška civilizacija, derėtų apsvarstyti racionalesnius paaiškinimus.
Visų pirma, vaizdo transliacijos kokybė labai prasta. Tie šviesos taškeliai galėjo būti filmavimo trikdžiai arba saulės spindulys. Neatmestinas ir kitas variantas – galbūt į filmavimo kameros objektyvo fiksuojamą lauką pateko kosminės šiukšlės ar net kiti dirbtiniai palydovai. Visa bėda tame, kad NASA lyg tyčia išjungė filmavimo kameras tą akimirką, kai ekrane pasirodė keistieji objektai. Nors filmavimo kamerų išjungimas ar perjungimas – labai dažnas įvykis tiesioginėse transliacijose iš orbitos, nors NASA dėl išjunginėjimų užsipuolama ne pirmą kartą - apie tai rašėme metų pradžioje.

Filmavimo kameros išjungiamos ar perjungiamos dėl daugybės priežasčių, pvz., TKS atsiduria per toli nuo antžeminių siunčiamo signalo imtuvų. Taip pat mažai tikėtina, kad NASA akylai stebi kiekvieną tiesioginės transliacijos sekundę, kadangi vaizdai iš orbitos tiesiogiai transliuojami kasdien ir kone kiaurą parą – išskyrus tuos retus trumpalaikius transliacijos nutrūkimus.

"Man ši vaizdo medžiaga apskritai atrodo įtartina, nes joje užfiksuoti objektai gali būti suklastoti arba atsiradę dėl kokių nors filmavimo technikos efektų, - atvejį komentuoja NSO tyrinėtojas Nigelas Watsonas. – NSO entuziastai džiūgauja sulaukę naujų kadrų apie įvairius skraidančius objektus ar šviesas, tačiau jie labai nori aptikti nežemiško proto egzistavimo įrodymų ir neatitraukia akių nuo tiesioginių TKS transliacijų."

"Kitas momentas: jei tuos taškelius pilotavo pažangias technologijas įvaldę svetimeiviai, ar nesugebėtų jie savo reikalus Žemės orbitoje tvarkyti taip, kad žemiečiai jų niekaip nepastebėtų? – retoriškai klausia N. Watsonas.

Pastarosiomis savaitėmis žiniasklaidoje pasirodė ne vienas pranešimas apie keistus nežemiškų civilizacijų apraiškas primenančius objektus – gegužės 7 d. marsaeigio "Cursiosty" nufotografuota automobilio dydžio piramidė Marse (nors NSO entuziastai teigia, kad tai – tik didesnės, po žeme slypinčios piramidės viršūnė), Monblano dydžio piramidė Cereroje.
(56)
(22)
(34)

Komentarai (16)