Japonijos krantus pasiekė mįslinga laivų-vaiduoklių flotilė  (1)

Prie Japonijos krantų pasirodė mįslinga laivų-vaiduoklių flotilė. Lapkritį pastebėtuose 11 laivų rasti 20 jūreivių palaikai, tačiau iki šiol neaišku, kas jie ir kaip čia atsidūrė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mįslingi radiniai paskatino įvairias sąmokslo teorijas, o pareigūnai beviltiškai mėgina nustatyti laivuose rastų jūreivių tapatybes.

Keistus laivus aptikę gelbėtojai Japonijos televizijai NHK pasakojo, kad laivuose rasti kūnai buvo smarkiai apirę ir priminė griaučius.

Keturi pirmieji laivai Japonijos jūroje buvo pastebėti lapkričio pradžioje, o dar septyni – pastarosiomis savaitėmis. Paskutinis laivas salų gyventojus pašiurpino šią savaitę. Laivas buvo rastas Fukujaus prefektūroje, maždaug už 400 kilometrų į šiaurę nuo Tokijo.

Kol kas tyrėjams nesiseka nustatyti jūreivių tapatybės, o iš kur jie atvyko – ne mažesnė mįslė. Vienintelės užuominos – nuplyšęs medžiagos gabalas, kuris primena Šiaurės Korėjos vėliavos likučius, ir užrašas „Korėjos liaudies armija“.

Šie objektai kai kuriuos tyrėjus verčia manyti, kad tai galėjo būti Šiaurės Korėjos žvejybiniai laivai. Pchenjanas pastaruoju metu siekdamas didesnių laimikių mėgina išplėsti zonas, kuriose žvejoja uždaros šalies laivai.

Tačiau laivai neturi GPS vietos nustatymo prietaisų, tad kai kurie laivai kartais dingsta.

Tiesa, Japonijoje pasigirdo ir spėlionių, kad paslaptinga laivų flotilė galėjo gabenti nuo totalitarinio Kim Jong-uno režimo pabėgti mėginančius korėjiečius.

Pakrančių apsaugos pareigūnai NHK tikino, kad laivų įgulos galėjo jūroje dreifuoti mėnesių mėnesius, o niekas tikriausiai jų nepasigedo. Be to, laivai yra suręsti labai primityviomis priemonėmis, tad manoma, kad jie tikrai nebuvo pagaminti Vakaruose.

Laivuose taip pat rasta ir žvejybos įrankių – supainiotų lynų, tinklų ir kabliukų.

Japonijos tyrėjai svarsto, kad laivus prie šalies krantų atnešė neseniai siautusios audros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(43)
(2)
(41)

Komentarai (1)