Vieni tiki, kad Žemė tuščiavidurė, o štai kiti - kad ji plokščia: JAV reperis džiaugiasi atskleidęs pasaulinį sąmokslą (Foto, Video)  (19)

Reperis iš Džordžijos valstijos Bobby Ray Simmonsas, geriau žinomas pseudonimu B.o.B, sukėlė tikrą audrą savo „Twitter“ paskyroje išklojęs kalną įrodymų, kad visi esame pasaulinio sąmokslo aukos. Jis be jokio sarkazmo tvirtina, kad viskas, kas parašyta vadovėliuose, viskas, ką apie mūsų planetą pasakoja mokslininkai, astronomai ir rodo nuotraukos iš kosmoso, yra milžiniškas melas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tu iš manęs juokiesi todėl, kad esi geras berniukas ir tiesiog tiki tuo, kuo tave šeria. Bet ką pamatysi, jei netikėsi priimta „tiesa“, o pats atliksi tyrimus ir galvosi savo galva? Jie nori, kad būčiau „geras mažutis reperis“, dainuočiau, šokčiau ir nekelčiau klausimų“, – rašo reperis aiškindamas, kodėl paskelbė savo „atradimą“.

Tiesa, jo atradimas nei mažas, nei didelis – B.o.B labai rimtai įrodinėja, kad Žemė yra ne apvali, o plokščia. Žodžiu, tiesos mus mokė tik viduramžiais, o po to kažkokie niekšai perėmė pasaulio kontrolę ir pradėjo pūsti arabus, kad žemė yra apvali ir t.t.

Savo įsitikinimus jis gina pasitelkdamas geometriją ir įvairių Žemės vietų fotografijas. Kad ir kaip suksi, vyras visur mato visiškai plokščią horizontą, kuris dažnai yra kur kas toliau, negu būtų, jei Žemė „išties būtų 12 tūkst. kilometrų skersmens kamuolys“.

Taip, taip, ir nuotraukos, darytos iš lėktuvo, kompensavus fotoaparato lęšio iškraipymus, rodo visiškai plokščią horizontą.

„Galite gromuliuoti jums šeriamą informaciją kiauras dienas ir tai vis tiek nepaneigs fizikos. Nereikia manęs vadinti sąmokslo teoretiku. Nesileiskite kvailinami. Aš kalbu iš asmeninės patirties“, – rašo reperis ir iškart priduria, kad jei kalbėtų nesąmones, niekas jo necenzūruotų.

Tiesa, man niekas netrukdė skaityti visų jo žinučių, nors B.R.Simmonsas teigia, kad daugybė žmonių negali prisijungti prie jo socialinių paskyrų. Cenzūra, ne kitaip.

Ką jis sako apie visus planetos vaizdus, perduodamus iš kosmoso?

„O jūs parodykite man nors vieną nuotrauką, kurią iš ten padarė ne valstybės kontroliuojama NASA?“ – klausimu į klausimą atsako jis.

Kad rusai kosmose irgi turi fotoaparatus, vyrukas iš Džordžijos valstijos gal ir nežino, užtat pateikia nemažai NASA nuotraukų, kur nematyti žvaigždžių. Neva štai užmiršo įmontuoti. Ir seną nuotrauką iš nusileidimo Mėnulyje, kur „atskleidžia“, kad Žemė fone yra įmontuota, ir tai matyti.

Į sarkastiškas pastabas, kad geriausiai savo teoriją įrodytų nušokdamas nuo Žemės krašto, jis irgi turi atsakymą: „Vienintelis dalykas, dėl kurio JTO sutaria vieningai, tai riboti žmonių galimybę patekti ir atlikti tyrimus Žemės ašigaliuose“, – rašo reperis.

Beje, jo pateikiamas plokščios Žemės projekcijos žemėlapis nurodo, kad šiaurės ašigalis yra Žemės centre, o Antarktida  juosia plokščio disko pakraščius. Taip vyras paaiškina ir tai, kodėl ilgu išlaikymu fotografuojant dangų visuomet matysime žvaigždžių nupieštą ratą, nors iš tos vietos net neturėtume matyti to rato centro.

Dėl teisybės reikėtų pažymėti, kad reperis kovoja ne tik su šiuo melu. Prieš tai jis ilgą laiką reikalavo uždaryti žmonių klonavimo centrus, kurie, be kitų nuodėmių, grobia žmones ir skleidžia žinią, kad tai daro ateiviai. Kurie išties grobia žmones?

„Visą gyvenimą tave programuoja. Įrodyti, kad melas yra tiesa, yra lengviau, negu įrodyti, kad tau meluoja. Tačiau bėgant laikui tiesa paaiškės ir žmonės, pavargę mėgindami nubusti, supras, kad visa tai surežisuota. Jiems nepavyksta kontroliuoti arabų ir musulmonų, todėl jie juos demonizuoja. Tai kaip Antrojo pasaulinio karo propagandinis filmas, kuris vis dar kuriamas kiekvieną dieną“, – rašo reperis.

Tiems, kurie mano, kad tai karščiuojančių smegenų kliedesys, reperis atrėžia, jog nevartoja nieko „stipresnio už žolę“. Akivaizdu, kad jei tai tiesa, žolė kur kas kenksmingesnė, negu įrodinėja jos legalizavimo šalininkai.

Tačiau į visą šitą akciją žvelgiant ne mokslininko akimis, galima įžvelgti visai kitą viso šio globalaus nusikliedėjimo priežastį. Spėtume, kad tai ne mokslinė abejonė ar paranojos proveržis, o tiesiog meninis projektas siekiant pažiūrėti, kiek žmonių sutiks su tavimi, jei įkyriai ir nuosekliai įrodinėsi tai, kas tiesiog visiškai nerealu. Ir pakeliui dar smarkiai save papopuliarinsi.

Sprendžiant iš gausių reakcijų, vyrui kol kas puikiai sekasi ir tai, ir naujo kūrinio „Flatline„ („Horizontali linija“. Tariant girdėti „Flat lie“ – „tiesiog melas“) reklama.

Na, o jei kas nors patikėjote „įtikimais“ B.R.Simmonso įrodymais, jo geometrines, geografines ir astronomines abrakadabras puikiai išsklaidė žinomas astrofizikas ir sąmokslo teorijų griovėjas Neilas deGrasse Tysonas (kurio pareiškimą, beje, B.o.B. taip pat panaudojo savo dainoje): „Gerbiamas B.o.B, kaip astrofizikas aš nerepuoju. Bet pažįstų žmonių, kurie tai daro. Taigi, čia mano atsakymas tau“, – parašė N.deGrasse Tysonas ir pridėjo atsakomąjį repo kūrinį „Flat to Fact“.

Kas supranta angliškai, jau gali pasijuokti. O vis dėlto patikėjusiems, kad Žemė plokščia…

Kas įrodo, kad Žemė apvali?

Mėnulis.

Jei nemanai, kad tai sūris, prikaltas prie skliauto, turėtų kilti klausimų, kodėl jis tai priešpilnis, tai jaunatis, tai pilnatis. Taip yra dėl Žemės, kuri uždengia Mėnuliui Saulę, šešėlio. O kadangi šešėlis atrodo taip pat, nesvarbu, kaip pasisuko Žemė, tai įrodo – ji ne plokščia.
[Čia autorius suklydo, Mėnulio fazių kitimas atsiranda dėl Mėnulio, Žemės ir Saulės tarpusavio padėties kitimo. Jis demonstruoja tik Mėnulio formą. Kai Žemės šešėlis dengia Mėnulį, įvyksta Mėnulio užtemimas, o ne Mėnulio fazių kaita..red]

Horizontas.

Kad ir ką įrodinėtų B.o.B., pirmiausia horizonte nustojame matyti žemesnius daiktus, aukštesni už jo išnyksta vėliau. Na, lenktas jis, lenktas.

Šešėlis.

Jei Žemė būtų plokščia, tas pats kūnas visose jos vietose vienu metu mestų vienodo ilgio šešėlį. Kad taip nėra, dar 200 metų prieš Kristų pastebėjo graikas Eratostenas.

Laiko juostos.

Jei jau nuotraukomis iš kosmoso, gravitacijos vektoriumi, iš lėktuvo matomu vaizdu, kitomis planetomis ir už horizonto nykstančiais žvaigždynais netikime, vis tiek teks patikėti, kad pasaulyje yra skirtingos laiko juostos. Kažkur dabar diena, o kažkur kitur – naktis. Kaip tai būtų įmanoma, jei Žemė būtų plokščia?

Hmm, įrodinėjame niekus. Bet bent jau repo dvikovos pasiklausėm…


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(44)
(27)
(17)

Komentarai (19)