Stephenas Hawkingas paskelbė prognozes, kiek laiko žmonija turi išsikėlimui iš Žemės - jei pavėluos, bus blogai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2016-11-16 10:15
Nurimk, Hawkingai, pagal tavo teoriją, paralelinėje visatoje žemiečiai jau seniai Marse! O jei rimtai, tai nesuprantu, kodėl visos šalys eina tuo pačiu keliu - politiniu. Kodėl tarp tų milijardierių neatsiranda toks, kuris pastatytų visą civilizaciją, o ne dangoraižį, ir statytų ją moksliniu keliu, o ne politiniu. Galėtų tie išminčiai susivienyti(!) ir dirbti, o ne šiaip paskaitas pravedinėti, o po to toliau leisti upei tekėti. Kažkaip aš vis dar tikiu, kad suvienijus kelis šimtus ar tūkstančius mokslininkų, ir jiems pateikus prašymus įvairioms kompanijoms, šios atrastų resursų "naujos cizilizacijos statybai".
Shimelis 2016-11-16 12:25
Tai yra neimanoma del labai paprastos priezasties - zmogaus prigimtis yra is esmes destruktyvi. Net ir toi naujoi civilizacijoi atsirastu protingesniu, "lygesniu", atsirastu konkurencija, pavydas, pyktis ir finalas vistiek tas pats.
MindaugasV85 2016-11-16 13:35
Kažin ar žmogus turi tą prigimtį. Kiek pamenu iš vaikystės, tai labai norėjau skraidyti ir gelbėti pasaulį - superman'o įtaka Vėliau norėjosi turėti daug pinigų - parduotuvės pilnos prekių ir visų jų reikia Dar vėliau sakiau, kad niekada gyvenime nedirbsiu - "bachūravimo" įtaka. Tad kur ir kaip bepažvelgsi - aplinkos įtaka. Bet aš nekalbu apie pasaulį kur viskas daroma iš idėjos, nes tikrai atsiras žmonių, kuriems ant tos idėjos bus nusišikt. Aš kalbu apie civilizaciją, kuri nebūtų "palaida bala". Na paimkim paprastą pavyzdį: mob. operatoriai. Kai jau visi susipirko telefonus, tai prasidėjo operatorių kova dėl klientų, o tiksliau klientų perviliojimas. Tad visi 3 operatoriai įdarbino po keliasdešimt "tauškalių", kurių užduotis buvo skambinti ano operatoriaus klientams ir siūlyti pereiti pas save. Tai toks kaip ir užburtas ratas, kai žmonės ale dirba, bet realiai niekas nesikeičia. Na arba kitas pvz.: Palangoj pastato namą, o po to liepia nugriauti, nes leidimas išduotas nelegaliai. Tai kas per šūdas? Arba kelių tiesimas taip, kad po metų-kitų reikėtų juos remontuoti, nes jei padarys "amžiną", tai paskui nebus ką dirbti ir reiks bankrutuoti Na ok, keliai gal per daug sudėtinga. Paimkim LED lempas. Va jau dabar yra diskutuojama kas bus, kai visi susisuks tuos LED'us ir jų poreikis smarkiai kris - ale reiks uždaryti ne vieną gamyklą. Ir tame verslininkai mato problemą, kai realiai problema buvo patenkinti poreikį, o ne tiesiog vykdyti fabriko veiklą
Creatium 2016-11-16 14:54
Nu nebūtinai. Jeigu darysime prielaidą, kad dalis žmonių yra agresyvūs dėl jų socialinės aplinkos ir netinkamo mokymo, tai tuos dalykus galima pakeisti. Kitas klausimas kur būtų socialinės visuomenės inžinerijos riba, t.y. kada tai jau žmogaus gyvenimo "nustatinėjimas", o kada dar ne.
kestutisz 2016-11-16 17:41
Todėl, kad tai nėra žaidimas kuriame tam tikras kiekis mokslininkų per tam tikrą laiko tarpą ir už tam tikrą pinigų sumą išras naują technologiją - "lygį". Geriausia ką turbūt galima padaryti tai kurti stipendijas gudresniem neturtingiem, kad jie galėtų kažko mokytis daugiau, kad koks neatrastas genijus nepraleistų viso gyvenimo gatvėje taip ir neatrastas. Kiti manau šiai dienai ir taip jei turi kažkokių minčių jas tikrai gali realizuoti - nesvarbu, kad Nobelio už amžiną variklį neduos, bet jutubas tikrai nedraus apie tai papasakoti :)
Kelio_zenklas 2016-11-19 20:36
atras ta nauja planeta kazkur ir vel ja susks su savo monitarine sistema... kur tik paziuresi viska zmones ir susika. Sugalvojo laika sukti vien del pasaulinio karo gamybos kad ilgiau dirbtu fabrikai ir daugiau ginklu pagamintu. Sugalvojo ir valiuta. Ikis koja i kita pasauli ir susiks su savo kasinejimais atradinejimais. Zmonija siuometine moka tik prisikti daugiau nieko.