Paslaptingas reiškinys JAV - iš nežinomos kilmės skylės žemėje pasipylė liepsnos  ()

Rugsėjo 17 d. vietiniai Midway miestelio (Arkanzasas) gyventojai turėjo progą pašiurpti: iš po žemės šovė 2 metrų aukščio fontanas, kuris liepsnojo 40 minučių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Niekada gyvenime nemačiau tokio dalyko. Tikiuosi, niekada ir nebepamatysiu, – vietiniam laikraščiui sakė miestelio gaisrininkų vadovas Donaldas Tuckeris. – Neturiu nė menkiausios idėjos, kas tai buvo“.

Deja, įvykis nebuvo užfiksuotas nė vienoje nuotraukoje ar nufilmuotame vaizde, todėl visos istorijos autentiškumą norisi vertinti atsargiai. Pranešimuose teigiama, kad liepsnos spalva buvo oranžiškai raudona, o ugnies stulpo diametras siekė 60 centimetrų. Žinoma, toks vaizdas gerokai išgąsdino vietinius, tad netrukus pasipylė ir teorijos, kas tai galėjo būti. Viena iš jų – į žemę įsirėžęs meteoritas ir sukėlė visą ugnį, tačiau žiūrint moksliškai, meteoritai tokių triukų išdarinėti neturėtų.

Savo žodį tarė ir vietos teisėjas, pranešęs, kad įvykis yra tiriamas – ir nuramino, kad įtarimų dėl Šėtono įsikišimo neturi. Vietiniam laikraščiui jis pakomentavo: „Kas dėl Šėtono – mes išbraukiame jį iš įtariamųjų sąrašo. Jis nepasirodė, neįbedė savo šakių į žemę ir neišsprogdino šios skylės“.

Kol kas manoma, kad skylės atsiradimą lėmė koks nors gyvūnas – nes po žeme skylė tęsiasi horizontaliai. Teritorijoje taip pat niekur nebuvo aptikta metano ar panašių gamtinių dujų. Artimiausios degalų ir propano cisternos taip pat pasirodė esančios sandariomis, be jokių nuotėkių. Buvo paimti dirvos pavyzdžiai – dėl versijų, kad degalų po žeme susikaupti galėjo iš kada anksčiau.

„Dirvos pavyzdžiai turėtų parodyti degalų ar dar kokio nors nuotėkio galimybę – o taip pat, ar tai negalėjo užteršti gruntinių vaidmenų“, – naujienų agentūrai sakė geologas Ty Johnsonas.

Tačiau visas šis įvykis turėjo ir vieną teigiamą aspektą, rašo portalas „IFL Science“: liepsna prasiveržė tiesiai prieš reklaminį stendą, kuriame buvo vietinio chirurgo neįtikėtinu vardu – dr. Win Moore – paslaugų reklama. Na, bent jau kažkas gavo nemokamo dėmesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(11)
(-5)

Komentarai ()