Paslaptingas metalinis objektas užminė tikrą mįslę - 250 000 metų senumo aliuminio pėdsakai Žemėje? Sąmokslo teoretikai: tai gali būti nežemiškos gyvybės įrodymas (Video)  (6)

Oficialiuose mokslo pranešimuose skelbiama, kad aliuminį žmonės išmoko gaminti tik prieš 200 metų, todėl naujienos apie šio metalo pėdsakus, kurie gali būti maždaug 250 000 metų senumo, tikrai kelia nemažai klausimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su tokiais atradimais kyla ir daugybė teorijų apie tai, kaip tas metalas galėjo Žemėje atsirasti. Kai kurios iš šių teorijų kelia labai daug iššūkių mokslininkams, kitos kelia labai daug diskusijų, o kai kurios paprasčiausiai sukelia šypseną.

Sensacingas ir daugybę diskusijų sukėlęs atradimas buvo padarytas Ajudo mieste, Rumunijoje praėjusio amžiaus 8-ąjame dešimtmetyje, netoli Murešo upės. Tuo metu šalis buvo komunistinė, todėl naujienos apie tokius atradimus visuomenei nebuvo pateikiamos itin plačiai.

Tuo metu darbininkai iš upės ištraukė tris objektus, iš kurių vienas, buvo manoma, galėjo būti pagamintas žmogaus. Vėliau paaiškėjo, kad kartu su šiais objektais, buvo rasti ir prieš 10-80 tūkstančių metų išnykusio žinduolio kaulai.

Radinius analizavo Šveicarijos mokslininkai, kurie padarė išvadą, jog rastą metalinį objektą 90 proc. sudaro aliuminis ir, kad jis yra maždaug 250 000 metų senumo.

Vėliau šis skaičius buvo atmestas, mokslininkai iš naujo atliko skaičiavimus ir nustatė, kad metalinis objektas gali būti nuo 400 iki 80 000 metų senumo. Žinoma, čia vis tiek kyla problema, nes oficialiais duomenimis, aliuminį žmonės pradėjo gaminti tik prieš 200 metų, todėl kaip jis galėjo atsirasti?

Aliumininis objektas yra 19 centimetrų ilgio, 12 centimetrų pločio ir 7 centimetrų storio. Ekspertus, kurie tyrinėjo objektą, labiausiai nustebino ant jo esantys įdubimai, nes jie reiškia, jog metalinis daiktas anksčiau galėjo būti kokios nors nežinomos mechaninės sistemos dalis. Mokslininkai ėmė ieškoti užuominų apie objekto etimologiją, naudojimą ir reikšmę.

Šis atradimas sukėlė ir daugybę spekuliacijų. Vieni teigia, kad metalinis daiktas galėjo būti NSO dalis ir dabar tai įrodymas, kad ateiviai kažkada lankėsi Žemėje. Šią idėją remia tie, kurie tiki, kad žmonės nėra vienintelė pažangi gyvybės forma Visatoje.

„Šis objektas buvo technologijos, kurios neturime Žemėje, dalis“, – teigė Rumunijos ufologų asociacijos direktorius Georgas Cohalas. Tuo tarpu Rumunijos istorikas Mihai Wittenbergeris šiai idėjai prieštarauja ir sako, kad metalinis objektą paliko orlaivis Antrojo pasaulinio karo metu.

Šiandien galima pamatyti šį objektą ir gyvai. Jis yra eksponuojamas Kluža-Napokoje (Rumunija, Transilvanija) su aprašu „kilmė vis dar nėra žinoma“.

Karšta diskusija tarp sąmokslo teoretikų

Kai kurie sąmokslo teoretikai mano, kad šį objektą Žemėje galėjo palikti kažkokios nežemiškos gyvybės formos. Kiti tuo abejoja ir mano, kad mokslininkai turėtų giliau patyrinėti aliuminio gamybos istoriją, galbūt žmonės jį atrado anksčiau nei prieš 200 metų?

Dar kai kurie žmonės mano, kad objektą iš aliuminio galėjo palikti ir dar prieš mus egzistavusios civilizacijos.

Manoma, kad ši citata irgi gali būti kaip nors susijusi su ankstyvojo aliuminio artefaktu:

„Kartą vienam romėnų juvelyrui buvo leista parodyti Romos imperatoriui Tiberijui iš naujo metalo pagamintą taurę. Ji buvo nepaprastai lengva, o savo spalva priminė sidabrą. Auksakalys pasakė, kad taurę jis pagamino iš paprasto molio. Jis taip pat patikino imperatorių, kad tik jis ir dievai žino kaip šį metalą išgauti. Imperatorių tikrai sužavėjo amatininko žodžiai, o finansiniai klausimai nelabai jam rūpėjo. Tačiau netrukus jis suprato, kad jeigu žmonės išmoks pasigaminti šį metalą iš paprasto molio – tuomet visas auksas ir sidabras šalie lobyne taps bevertis. Todėl vietoje atlyginimo, kurio tikėjosi, amatininkas neteko galvos“.

Teorijų ir spekuliacijų tikrai yra nemažai, tačiau tikėkimės, kad mokslininkams kada nors pavyks įminti šio senovinio aliuminio mįslę.

Parengta pagal „The Vintage News“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(41)
(8)
(33)

Komentarai (6)