Billas Gatesas paneigė sąmokslo teoriją, kad vakcinos nuo koronaviruso bus naudojamos žmonėms „čipuoti“ - „neįsivaizduoju, iš kur atsirado tokia idėja“ (Video)  ()

Milijardierius Billas Gatesas, įkūręs korporaciją „Microsoft“, bet pastaruoju metu visą savo laiką ir pastangas skiriantis savo ir žmonos Melindos labdaros fondo veiklai, neigia, kad jis norėtų „masinio vakcinavimo“ nuo koronaviruso vien tam, kad galėtų žmones „sučipuoti“. Šią sąmokslo teoriją jam teko paneiginėti per interviu televizijos kanale „CBS News“, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filantropas kalbėjosi su „CBS Evening News“ laidos vedėja Norah O'Donnel, kuri jam uždavė klausimus apie koronaviruso pandemiją, vakcinų kūrimą, o taip pat – viešai skleidžiamas teorijas apie tariamus B.Gateso motyvus skatinti kuo skubesnį šios vakcinos sukūrimą ir išplatinimą.

N.O'Donnell, pažymėdama, kad pandemijos metu labai sparčiai išplito sąmokslo teorijos, siejamos su B.Gatesu, sakė: „socialiniuose tinkluose plintantys įrašai apie jus ir koronavirusą, manoma, yra plačiausiai iš visų pasklidusi melagystė, susijusi su koronavirusu. Tad paaiškinkite – ar tikrai norite vakcinos tam, kad galėtumėte žmones sučipuoti?“

Galvą papurtęs B.Gatesas atsakė: „Ne. Nėra jokio ryšio tarp bet kurios iš šių vakcinų ir bet kokio žmonių sekimo. Neįsivaizduoju, iš kur atsirado tokia idėja.“

Tuomet N.O'Donnell pacitavo 2020 m. gegužės mėnesio apklausų, kurias vykdė „YouGov“ ir „Yahoo News“, rezultatus: jomis nustatyta, kad 44 proc. JAV respublikonų, 19 proc. demokratų ir 24 proc. su jokia JAV partija nesitapatinančių asmenų įsitikinę, jog B.Gatesas nori masinės vakcinacijos programų tam, kad žmonėms įsodintų sekimo mikroschemas.

N.O'Donnell paklausė: „Kaip prasidėjo šios sąmokslo teorijos plitimas?“

B.Gatesas atsakė: „Nežinau“. Ir pažymėjo, kad jis ir dr. Anthony Fauci, vadovaujantis JAV Nacionaliniam alergijų ir užkrečiamųjų ligų institutui, buvo labiausiai aptarinėjami asmenys pandemijos metu.

Jis taip pat pastebėjo, kad visos šios teorijos yra „labai ironiškos“, mat visų jo pastarųjų metų darbų tikslas – gerinti pasaulinę visuomenės sveikatą.

Pastaraisiais metais šis filantropas tapo pasaulinės visuomenės sveikatos „viešuoju veidu“. Billo ir Melindos Gatesų fondas skiria lėšas siekiant pagerinti visų pasaulio žmonių sveikatą, sumažinti skurdą, finansavo vakcinų tyrimus dar gerokai iki dabartinės pandemijos pradžios.

Šiuo metu šis fondas labai aktyviai finansuoja įvairius vakcinų nuo COVID-19 kūrimo projektus. Ekspertų teigimu, labai tikėtina, kad tik tokia vakcina leis pasauliui grįžti prie įprasto gyvenimo ritmo.

B.Gatesas ne vieną kartą – jau prieš kelis metus – įspėjo, kad pasauliui gresia pandemijos protrūkis ir ragino pasaulio valstybių lyderius pasiruošti iki jam įvykstant.

Trečiadienį vykusio interviu metu jis sakė: „Mūsų fondo tikslas yra sumažinti mirčių kiekį ir padidinti sveikatos apsaugos lygybę, bet kažkodėl kai kuriems žmonėms kyla minčių apkaltinti mus čipavimu ar viruso sukūrimu.“

„Manau, kad tiesiog reikia paskelbti tiesą, reikia paaiškinti mūsų vertybes, kad žmonės suprastų, kodėl darome tai, ką darome, ir kodėl norime skirti šimtus milijardų dolerių tam, kad būtų pagreitinta pažanga“, – sakė filantropas.

Galų gale, kalbėdamas apie „čipavimo“ sąmokslo teoriją, jis sakė: „Man kol kas šiek tiek neaišku, bet tikiuosi, kad ji išnyks, kai žmonėms bus pateikti faktai.“

Šią sąmokslo teoriją dar gegužės mėnesį nagrinėjo BBC žurnalistai, kurie „nerado jokių įrodymų, kurie palaikytų tokius teiginius“.

Žurnalistai nurodė, kad galimai šią sąmokslo teorijos liepsną įžiebė kovo mėnesį B.Gateso išsakyti žodžiai, kad „kada nors ateityje visi turėsime kokius nors skaitmeninius sertifikatus“, kurie parodytų, kam ir kada buvo atlikti tyrimai, kas yra pasveikęs po ligos, o kas yra paskiepytas nuo koronaviruso.

Populiarus „Facebook“ įrašas, prisidėjęs prie šios sąmokslo teorijos išpopuliarinimo, referavo į Gatesų fondo finansuotą mokslinį tyrimą, kuriame buvo apsvarstytas kokio nors specialaus rašalo – nematomos tatuiruotės pagrindo – panaudojimas informacijos apie asmens testavimą ir imunitetą COVID-19 infekcijai saugojimui be jokių duomenų bazių ar asmenų sekimo. Tokia technologija nėra nei sukurta, nei, panašu, kuriama.

Ir nei B.Gateso, nei jo fondo pranešimuose niekur nebuvo užsimenama apie kokias nors implantuojamas mikroschemas. Gatesų fondas tuomet BBC žurnalistams nurodė, kad visi šie gandai yra „klaidingi“.

Birželį B.Gatesas nurodė, jog visas sąmokslo teorijas apie jį, vakcinas ir mikroschemų implantavimą „beveik sunku paneigti, nes jos yra neįtikėtinai kvailos“.

„Niekada nebuvau susijęs su jokiais mikroschemų implantavimo dalykais. Tokius dalykus paneiginėti beveik sunku, nes jie yra neįtikėtinai kvaili arba keisti“, – sakė milijardierius.

Per kanalo CBS interviu N.O'Donnel sakė, kad „Facebook“ nepašalino populiaraus įrašo, kuriuo skleidžiami gandai apie B.Gatesą ir „čipavimą“. Nepaaiškinta, ar kalba ėjo apie tą konkretų įrašą, kurio teisingumą tikrino BBC žurnalistai, ar apie kurį nors kitą.

Žurnalistė paklausė B.Gateso, ar „Facebook“ yra „atsakingi“ už aktyvesnę kovą su tokia dezinformacija.

B.Gatesas atsakė: „Jie yra linkę šalinti melagingas žinutes anti-vakcinavimo tema, tad vyksta nuolatinis dialogas, kaip jie užtikrins, kad šios visiškos melagystės į socialinį tinklą tiesiog nepatektų. Nėra noro slopinti normalaus dialogo apie vakcinų saugumo tyrimus, tačiau sąmokslo teorijos eina pavymui. Manau, užmezgėme su jais gerą dialogą, kaip tai padaryti.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai ()