Teorinės fizikos profesorius ir futuristas Michio Kaku pažėrė patarimų, ką daryti, jeigu jus pagrobtų NSO: „nėra įstatymo, draudžiančio tai daryti“ (Video)  ()

Teorinės fizikos profesoriaus ir futuristo Michio Kaku teigimu, tokių kompanijų kaip „SpaceX“ dėka pasiekėme „antrąją kosmoso tyrimų aukso erą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas su Stephenu Colbertu naujausioje „The Late Show“ laidoje Michio Kaku pasiūlė, kad netrukus galėtume užmegzti pirmąjį kontaktą su nežemiška gyvybe.

„Manau, kad šiame amžiuje užmegsime ryšį su nežemiškąja civilizacija“, – sakė jis laidos vedėjui.

Naujienos pasirodė po to, kai Michio Kaku šio mėnesio pradžioje pasakė, kaip artimiausiu metu iškeltas Jameso Webbo kosminis teleskopas galėtų žymiai padidinti mūsų galimybes surasti nežemišką gyvybę.

 

Tačiau tokie pareiškimai tikrai pritraukia žmonių dėmesį, kurie mano, kad mums iš tikrųjų nereikia ieškoti nežemiškos gyvybės.

„Jei atvirai, gauname žmonių el. laiškus, kuriuose rašoma: „Jūs klystate profesoriau, ateiviai jau čia“, – prisipažino Michio Kaku laidos vedėjui Colbertui. – Jie teigia esą buvę skraidančiose lėkštėse, buvo pagrobti.“

Laimei, Michio Kaku turi jiems keletą patarimų. „Aš jiems sakau, kai kitą kartą tave pagrobs skraidanti ateivių lėkštė, dėl Dievo meilės, ką nors pavok. Man nesvarbu, ar tai rašiklis, ar mikroschema, pavok ką nors! Nes nėra įstatymo, draudžiančio vogti iš nežemiškos civilizacijos.“

 

Michio Kaku taip pat įvardijo labiausiai tikėtinas vietas, kuriose galiausiai galėtume atrasti nežemišką gyvybę. „Labai norėčiau, kad Marse būtų gyvybės formų, gal net mikrobų, tačiau didžiausi statymai yra už Jupiterio ir Saturno mėnulius“, – sakė jis.

„Europa ir Enceladas turi skystus vandenynus, esančius milijardus mylių nuo Saulės, kas galėjo pagalvoti? Šių vandenynų tūris yra didesnis nei Žemės planetos vandenynų.“

Laimei, mes jau turime keletą suplanuotų misijų į kai kuriuos iš šių mėnulių. Ar rasime ten gyvybės įrodymų, tik ateitis parodys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(3)
(31)

Komentarai ()