Jungtinės Karalystės mokslininkas mano, kad nežemiškų civilizacijų žinutes matome kasnakt

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2021-08-03 18:17
Čia kai trūksta dėmesio, tai skeli taip, kad maža nepasirodytų
Darius995 2021-08-03 19:50
Kaip suprantu, žvaigždžių mirgėjimą matome tik Žemėje dėl atmosferos trikdžių - kosmose šio reiškinio nėra. Taip išeina, kad, šio mokslininko nuomone, kvantai susipina tik įsipainioję į atmosferą?
mindaugas.vaitiekūnas 2021-08-03 20:50
Aš kiek iš mokyklos pamenu, tai irgi tą patį sakydavo, kad tas mirgėjimas yra dėl atmosferos. Šiaip pagalvojau kodėl ateiviai engalėtų pasiųsti signalo į lietaus debesį, o krentantys lietaus lašai retransliuotų signalą į žmogui aiškiai nuskaitomą. Belieka tik iššifruoti. Kokio velnio su tom žvaigždėm prasidėti jeigu žemiečiai jau turi mirgėjimo paaiškinimą. Prašovė profesorius
Giedriax 2021-08-04 02:26
Šiam mokslininkui liko tik viena smulkmena - surasti tą paslėptą kitų civilizacijų žinutę tarp visų stebėjimo duomenų kurie sudaro petabaitus ar eksabaitus ar dar daugiau. Yra tūkstančiai mokslininkų stebinčių astronominius duomenis, taip pat kompiuterinių algoritmų visa tai apdorojančių, taigi vargu ar bet kokia kitų civilizacijų žinutė liktų nepastebėta.
kestutisz 2021-08-04 14:57
Bandau įsivaizduoti tą visą mastą, kaip kažkokia civilizacija per visa galaktikos sektorių (nes na mūsų matomos "plokščio" dangaus žvaigždės tai realiai labai skirtingais atstumais) reguliuoja daugybės žvaigždžių "mirksėjimą", tik dėl mūsų žemiečių (nes na kaip suprantu stengiasi būtent dėl mūsų, nes į skaičiavimus turi įtraukti ir būtent mūsų atmosferos raibuliavimus), ir nelabai gaunasi :) Na ok, susieti fotonai tebūnie, bet "žvaigždžių mirksėjimas" - tai čia vertimo klaida ar "britų mokslininkai"?
HardAxe 2021-08-05 15:18
tai skirtingų žvaigždžių link siunti skirtngas žinutes. Gal tik bėda, kad šviesą reikia išsiųsti gerokai prieš atmosferos sąlygom susiformuojant galutiniam taške...