[Žinios trumpai] Putinas jau seniai miręs, o ekrane matoma kalbanti galva tėra dubleris?  (11)

Vladimiras Putinas Rusiją valdo nuo 2000-ųjų metų ir dabar yra aptarinėjamas labai dažnai. Jam - 69 metai, šalį jis veikiausiai valdys iki 2036-ųjų. O gal ekrane matomas ne jis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sąmokslo teorija, kad Putinas naudoja dublerį, keliama ne pirmą kartą. Šįkart ji pasklido klausimų-atsakymų puslapyje Quora.com, bet anksčiau apie ją rašė ir BBC.

Yra manančių, kad Putinas netgi yra miręs (gal net 2015 metais), tačiau dubleris naudojamas siekiant palaikyti stabilumą Rusijoje.

Tik kodėl yra manančių, kad Putinas naudoja dublerį? Štai kelios priežastys

Putinui anksčiau buvo suteikta tokia galimybė

Daug kas numos ranka - „tai neįmanoma“. Tačiau pats Putinas teigė, kad saugumo tarnybos Čečėnijos karo metu jam siūlė naudoti dublerius. Tai būtų daroma dėl saugumo, siekiant pašalinti Putiną iš pavojingų situacijų. Putinas teigė, kad šių pasiūlymų atsisakė.

 

Putino elgesys stipriai pasikeitė

Dalis šios sąmokslo teorijos sukasi apie Putino elgesį. Manoma, kad Putinas yra produktas - tam tikros valdančiosios grupės sprendimų išraiška. Kadaise savo kalbose Putinas kalbėdavo apie demokratiją, progresą, bendradarbiavimą, o dabar - apie įtakas ir priešus. Net ir Ukrainos puolimas daug kam atrodo nepritinkantis Putino charakteriui.

Putino išvaizda stipriai pasikeitė

Sukurti įtikinamą dublerį nėra lengva, bet tikrai įmanoma. Specialiųjų efektų meistrai tai daro nuolat. Kiek sunkiau išlaikyti nuoseklumą ir sukurti normaliai senstančio žmogaus įvaizdį. Daug kas pastebi, kad Putinas dabar atrodo visiškai kitaip - priaugęs svorio ar net pabrinkusiu veidu. Vienas paaiškinimas - daugybė plastinių operacijų ir botulino toksino injekcijos. Kitas paaiškinimas - liga ir jos gydymui naudojami vaistai. Trečias - supaprastintas dublerio apipavidalinimas.

 

Putinas nieko arčiau neprisileidžia

Visi prisimena tuos ilgus stalus, per kuriuos Putinas kalbėjosi su Vakarų lyderiais ir net savo aplinkos žmonėmis. Dabar net ir tokie susitikimai yra reti ir Putinas dažniausiai rengia virtualius susitikimus. Tik kodėl?

Vėlgi, egzistuoja daug paaiškinimų, įskaitant ligą ir paranoją, bet šalia jų yra ir tai, kad Putino veidas gali būti ne visai tikras.

2015 metais Putinas kuriam laikui dingo iš viešojo gyvenimo. Dmitrijus Peskovas, jo atstovas spaudai, tuomet kartojo, kad nėra priežasčių jaudintis, tačiau socialiniai tinklai paskendo po klausimais „Ar Putinas mirė?“ ir pasvarstymais, kas pasikeis, jei tai tiesa. Peskovas tvirtino, kad Putinas vis dar rengia susitikimus ir net „laužo rankas“ (griežtas tonas besivystančiose rytų valstybėse yra laikomas tvarkos ženklu), bet negalėjo pasakyti, kada Putinas vėl pasirodys. Žinoma, vienodai tikėtina ir tai, kad Putinas atostogavo vienoje iš savo vilų, gydėsi po plastinių operacijų ar ligos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(60)
(19)
(41)

Komentarai (11)