Kas yra A. Duginas? Putino „smegenys“, vadinamos „naujuoju Rasputinu“: pamišęs neofašistas, teigiantis, kad Rusija turi valdyti visą Europą (Foto, Video)  (2)

Kiekvienas diktatorius mėgsta savo aplinkoje turėti kokį nors pamišėlį, apgaubtą mistikos aureole. Tokį turi ir Rusijos prezidentas Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aleksandras Duginas vadinamas „Putino smegenimis“. Jis yra rusų mąstytojas, kuris kurį laiką pasisakė už invaziją į Ukrainą, teigdamas, kad Rusija turėtų valdyti „nuo Vladivostoko iki Dublino“.

Duginas laikomas filosofu, politikos analitiku, mistiku ir fašistu. Jis yra populiarus dėl to, kad propaguoja „Eurazijos valdymo“ idėją, kuriai vadovauja Rusija.

Tikriausiai dėl savo išvaizdos kai kas sako, kad jis panašus į mįslingąjį Rasputiną, paskutinio Rusijos caro Nikolajaus II patarėją.

 

Jis buvo pagrindinis Nacionalbolševikų fronto – Eurazijos partijos ir – kartu su Eduardu Limonovu – jų pirmtako Nacionalbolševikų partijos organizatoriumi. Jis taip pat dirbo Valstybės Dūmos pirmininko Genadijaus Selezniovo ir valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ nario Sergejaus Naryškino patarėju.

Duginas gimė Maskvoje 1962 m., kai Sovietų Sąjunga vis dar buvo socialistinių idealų tvirtovė; jis pradėjo savo rašytojo karjerą devintajame dešimtmetyje, žlugus Sovietų Sąjungai, ir išgarsėjo dėl 1997 m. išleistos knygos „Geopolitikos pagrindai“, kurioje siūloma neofašistinė „neoeurazianizmo“ idėja.

 

Neoeurazizmo pagrindas yra tikėjimas, kad pasaulis turi „sausumos galias“ ir „jūrų galias“, o Rusija, būdama didžioji sausumos galia, turi turėti visos Europos ir Azijos kontrolę ir įtaką.

Duginas taip pat mano, kad rusai turi dievišką teisę plėstis, ir yra tvirtai įsitikinęs, kad Rusija yra dabartinė Hiperborėjos civilizacijos reinkarnacija, kuriai reikia kovoti su šiuolaikiniais „atlantais“ (turima omenyje JAV).

Kai kurie geopolitiniai žinovai mano, kad jis turi didžiulę įtaką Putinui ir politikai, kylančiai iš rusų karo veržlumo link pasaulinio užkariavimo.

 

Manoma, kad Duginą ekonomiškai remia milijardierius verslininkas Konstantinas Malofejevas, kuris yra Rusijos televizijos kanalo „Tsargrad“ direktorių taryboje. Šiuo kanalu Duginas dažnai naudojasi kartu su amerikiečių sąmokslo teoretiku Aleksu Džounsu skleisti savo absurdiškas idėjas.

Be to, Molofejevas sulaukė sankcijų iš JAV, Europos Sąjungos ir Kanados, o ukrainiečiai apkaltino jį sukūrus sukarintą grupuotę, dėl kurios jis buvo įtrauktas į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą.

Kol kas neatskleidžiama, kiek jis yra įsitraukęs į Rusijos politiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(13)
(-5)

Komentarai (2)