Naujos aistros nežemiškos gyvybės paieškoje – optinė iliuzija ar tikras marsietis?  (24)

Kuo geriausia baigti savaitės mokslo naujienas? Kažkuo intriguojančiu ir žadinančiu vaizduotę – kažkuo, kas niūrų pirmadienį praskaidrintų nuotaiką ir galbūt paskatintų pasvajoti, pamąstyti ir padiskutuoti. O tam viena iš idealiausių temų – kosmoso platybėse gyvenantys ateiviai. Neieškokim labai toli ir apsistokim ties Marsu – šią savaitę kaip tik internete šurmuliuoja kalbos apie paslaptingą Spirit marsaeigio darytoje nuotraukoje užfiksuotą figūrą, idealiai primenančią žmogų. Arba marsietį – kaip jau jums patogiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Istorija prasidėjo tuomet, kai Spirit marsaeigis į NASA persiuntė lapkričio mėnesio nuotraukas (darytas tarp 6 ir 9 dienos). NASA specialistai jas peržvelgę nieko labai keisto nepastebėjo ir paplatino šiuos kadrus internete. Čia juos jau „rimtai“ ir kruopščiai ėmė studijuoti astronomai mėgėjai, kuriems ir pasisekė pastebėti kažką tokio, kas žaibiškai pakurstė kalbas apie paslaptingus marsiečius. Reikalas labai paprastas – išdidinus vienos panoraminės nuotraukos kamputį pasimatė keistai į žmogų panašus objektas. Tarsi ant uolos pasirėmęs sėdėtų ateivis. Kai kurie entuziastai nuotraukoje įžiūri net figūros lytį – jų nuomone tai tikra moteris, kažko laukianti. Galbūt kelis tūkstančius metų nevažiuojančio autobuso? O galbūt marsaeigio pasirodymo su tikslu pranešti Žemės žmonėms apie kadaise Marse klestėjusią civilizaciją?

Variantų daug, tačiau skeptikų nuomone tai tik optinė iliuzija, susidariusi dėl natūralios uolienos panašumo į žmogaus figūrą. Tačiau toks paprastas paaiškinimas niekaip nesuderinamas su audringa žmogaus vaizduote, tad internete pilną galimų scenarijų.

„Šita nuotrauka nepakartojama. Iš pradžių negalėjau patikėti savo akimis. Tačiau dabar atrodo, kad tai – kažkokia nuoga moteriškosios giminės būtybė“, – tokios ir panašios kalbos yra labai dažnos šios nuotraukos aptarinėjimuose.

Nors yra skeptikų ir astronomų mėgėjų tarpe. „Lengva apgauti žmogaus akį“, – netikėti mįslingais vaizdais ragina kitas mėgėjas astronomas.

Ar tik nebus Marsas iškrėtęs tokį pat pokštą kaip ir su paslaptingu žmogaus veidu? Na, o kokios nuomonės mūsų skaitytojai?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (24)