Kiek nežemiškų civilizacijų yra mūsų gimtojoje galaktikoje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nightbringer 2008-11-11 21:29
Gyvybė yra saurai įvardinta, pvz: ji turi sugebėti daugintis... O kas jei kitos gyvybės formos išskiria DNR su virškinamomis rūgštimis į svetima organizma ir taip iš juo išauga juos kopija? Panašei kaip virusai. Nors čia atrodo neitikėtinai, bet visgi tai jau įrodyta, kad tai įmanoma (lastelių lygije).
Anonymous 2008-11-16 23:38
jus beveik visi lolai. Isskyrus zmogu pries mane ir dar kokius du
algisle 2008-11-17 00:32
, jo palikuonys vėl pasidaugins ir "OP" Žemės planeta išgelbėta.
Anonymous 2008-11-17 08:41
Tikrai, kai kuriems tautiečiams tolerancijos ir mąstymo platumo stygius...
Otto 2008-11-17 10:43
Nebūtina visų vadinti lolais, nes nei vienas, įskaitant ir ne lolus, nėra tobulas. Kad organika tinka gyvybei egzistuoti, įrodinėti nereikia, o kodėl gyvybė turėtu išsivystyti be organikos? Sugalvokim priežastį; na, tarkim, yra kažkokia planeta, kurioje anglis ir jos junginiai neegzistuoja, tai jau akivaizdus minusas gyvybės atsiradimui. Na, jei ten kažkokios ypatingos sąlygos vis dėl to padeda atsirasti gyvybei, ji žinoma bus neorganinė, bet ar juos labai domins organinė gyvybė? Manau, kad pradžioje jie ieškos į save panašių ir vadins lolais tuos, kurie teigs, kad gyvybei reikalinga organika. Čia ginčijamės dėl gyvybės medžiaginės sudėties, galime pasiginčyti ir dėl to, ar būtina gyviems padarams simetrija, kodėl ji yra, nuo ko priklauso kūno forma, išvaizda. Dar toli gražu, nežinome visų įmanomų ir neįmanomų būdų informacijai kauptis. Juk gal gali būti įmanomas intelektas ir iš viso be mums įprasto kūno, bet tam, manau, turi būti kažkokios, gal mums net nesuvokiamos sąlygos. Jei ieškome planetų, panašių į mūsiškę, su panašiomis sąlygomis, tai didžiausia tikimybė yra sutikti ir gyvybę, bent kiek panašią į žemiškąją. P.S. atėjus padiskutuoti su kitais, yra tikslas išsakyti savo mintis, pasidomėti kitų mintimis, tai yra normalu ir priimtina, bet pulti ant žmonių, kad jie galvoja kitaip... nesuprantu ir niekada nesuprasiu, ko tuo siekiama.
Anonymous 2008-11-17 12:17
kaskokia pieva
algisle 2008-11-17 23:58
Dabar, kas liečia organinę ir neorganinę medžiagas, na ir žinoma galimas gyvybės formas. Tai gan platus klausimas tiek filosofine tiek materialine - astronomine prasmėmis. Šiuo metu nemažas mokslo žmonių skaičius jau pripažįsta, kad GYVA ir NEGYVA, GALVOJA ir NEGALVOJA, visiškai neturi tokios ryškios ribos kokią mes visi išauklėti suvokti. Esu minėjęs hipotezes apie galimą protą žvaigždėse, planetų gelmėse, "juodosiose skylėse", pačioje energijoje ..... Antrasis, materialusis klausimas. Pagal šiuolaikinį astrofizikos mokslą, tik tam tikrose žvaigždėse sintezės reakcijos metu susidaro sąlygos pasigaminti elementui ANGLIS. Čia kaip tik minimas variantas. Manoma, kad pirmosios žvaigždės po didžiojo sprogimo iš viso negalėjo turėti "susintetintų" sunkesniųjų elementų.
Anonymous 2008-11-26 20:03
Manau kad atejviai tikrai yra nebutinai kokie labai protingi bet kaip bezdziones kokie.... Juk pagalvokit kiek daug neistirtu planetu yra....net marse ir tjp gali but kokiu bakteriju....
Anonymous 2008-11-26 22:15
anglies ji tokia iskirtine tik musu salygomis prie tokios temperaturos tokios gravitacijos ir tt, kitomis salygomis kitas elementas galbut galetu pakankamai efektyviai angli pakeist (neteko girdet tokiu bandymu todel tikimybe kazkokia yr), is principo jei struktura tinka informacijai kaupti apdoroti ir pan jokio skirtumo ar organika ar ne, netgi agregatine busena ne tokia svarbi...tai ka vadinam gyvybe, praktiskai informacijos apdorojimo sistema (cia labai apibendrintai)...pagaliau akmuo gyvas ar ne?
Anonymous 2008-12-03 20:39
Koks ten grobuonis idetas paveiklsiuke ? Aj moksline fantastika, o as realistas "pagaliau akmuo gyvas ar ne?" Jooo jis kaupia milijardus baitu
Anonymous 2008-12-03 21:20
ne nu bet zmones ir keisti padarai (man) ir kam mums reikalinga ta kita gyvybe tam kad su ja pakariaut? o dabar visa nauda is situ ieskojimu tik ta kad tam tikra prasme tobuleja mokslas. bet is kitos puses tie protingi ir net gi labai protingi mokslininkai tik gaista savo brangu laika.
Anonymous 2008-12-18 21:00
Aš tai tikrai manau, kad egzistuoja ir nežemiškų civilizacijų, pagalvokit kokia didelė vista, ir mes esam joje vieninteliai? Būtų visiška nesamonė... Ir kita vertus, už ką mums tokia garbė?
Anonymous 2008-12-25 21:04
Nežemiškų civilizacijų yra tiek daug, kad toks skaičius netilps jūsų galvoj. Ramybės ir laimės!
Anonymous 2008-12-25 21:09
Gyvas, viskas gyva. Ramybės ir laimės!
Anonymous 2008-12-25 21:32
Yra dvi kryptys nežemiškų civilizacijų: Viena nori padėti žmonėms, kita - atvesti žmones prie susinaikinymo (nes kai išnyks žmogus nebus kam maitinti velnio ir velnias išnyks, jie (ufonautai) labai bijo, kad velnias gali patekti į kosmosą ). Ateiviai niekada nekariauja dėl savo protingumo, nes supranta kokios bus baisios pasekmės jeigu jie panaudotų savo ginklus. Ateiviai (ufonautai, kurie nori žmonijos žuvimo) žmonėms mintimis perdavinės mokymus, kurie turės atvesti žmones prie susinaikinymo. Tokie žmonės gali matyti visokius vaizdus, sukurtus ateivių, kad žmogus patikėtų, tuo ką sako ufonautai. O tie ateiviai, kurie nori padėti gali perduoti mintimis informaciją, kokią vietą šitam kontaktuojančiam žmogui su ateiviais reikia perskaityti Dievo Paskutiniajame Testamente, kuris yra susijęs su Visarijonu Kristumi. Ramybės ir laimės!
Atejas 2008-12-26 14:24
Alikai, ar nemanai, kad tai, ka bruki per prievarta, kur reikia ir kur nereikia (teologija - technologiju forume), zmones labiau linke ne priimti, o atmesti? Tavo rasliava man dazniausiai nesirisa su tavo nuomones pareiskimu, o greiciau su kazkokia propaganda/dezinformacija ar pan.
Anonymous 2008-12-26 15:09
Aš turbūt toks aklas ir silpnas, kad net neprisimenu, kad forume brukčiau savo nuomonę. Ramybės ir laimės!
Atejas 2008-12-26 15:15
Nereikia apsimetinet. Kaip maciau, jau ne viena tavo komentara pratryne moderatoriai. Reiskias ne man vienam toks ispudis susidare.
Anonymous 2009-01-01 19:38
Zmogaus protas tai vsirusas, kuriuo jis uzsikrete labai senai, o pastaraiji simtmeti protas (virusas) pradejo labai smarkei mutuoti, sukeldamas zmonems haliucinacijas vis stipresnes ir stipresnes. O vaistu tai jokiu nera, baisu ir pagalvot kas bus toliau
Anonymous 2009-01-27 21:46
Na kas tiki Dievu... as jiems netrugdau jei tik jie to nebruka ir netrugdo man, tegul sau tiki, svarbiausia kad nie nieko blogo nedaro. Na, ka as galiu pasakyti apibendrinant straipsni ir komentarus, tai kad gyvybes formu yra tik mes negalime tiesiogiai to patvirtinti, zmonijos tikslas siekti aukstumu manau niekada neisbles, isnyks vieni atsiras kiti, taipogi ir is bloguju pusiu kovos karai ir panasiai. Galbut nesam protingiausi sioje galaktikoje (ir apskritai) bet kad ne kvailiausi tai tikrai. Zodziu taip, gana to rimtumo ir as ka nors linksmo skelsiu... kaip rase straipsnyje... (o gal jau net nesitam, nebepamenu, tiek daug perskaiciau) pagave briedi-kiski be ragu galvosime gal jis juos jau numete... reikia eit ieskoti... tik idomu kaip jie atrodo? ar toki patys kaip briedzio? ar kaip kiskio? o jei nerasim, vadinasi kazkas pries mus jau rado-reiskias kaimynas pasidarbavo... paliaubu nebus, skelbsim kara, kad nunese kiskio ragus...