[Išsami tema] „Grumman X-29“: neįtikėtinas naikintuvas su į priekį nukreiptais sparnais – ir sovietų klonas Su-47 (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-06-28 19:32
Prajuokina, kai amerikiečiai sukuria kažkokį prototipą, kur nesugalvotum - su į priešingą pusę lenktais sparnais - rusai irgi tai sukuria. Jie taip taupė šaibas, ar nebuvo, kad daryti originalius projektus, ar kaip ir dabar savo liaudžiai rodė - mes irgi taip galim.
AAA000 2022-06-29 00:11
is tokiu komentu matos, kad nieko nesupranti konstravime cia normalu - kopijuot viska. pats blogiausias variantras - kai lieka kazkas neisbandyta. pvz vdv varikliai pridare daug zalos, nes isivyravo vieno jegos agregato konstrukcijos. elektropavaros daba sita zala tik atitaisineja. o tokie kaip tu pamato kazkokia seniena ir kliedi apie pazanga ir "originaluma" pasauli i prieki varo copijavimas, o ne "originalumas" pazangiausios gyvybes pagrindas - copijavimas paciu intensyviausiu masteliu. ypac kai jis savalaikis. "originalumo" vaikosi tik parazitai. pazangiausi konstruotojai bando sukist viska. ir kuo didesniu masteliu. sekantis etapas - atsisijoja teisingos proporcijos. kas "nepasiteisina" - ribojama ar atmetama. funkcionalumas yra esme. o idiotai iesko "originalumo". o kai "originalumas" pradeda trukdyt funkcionalumui, tai jau idiotizmas kvadratu. dizaine sita riba daznai perzengiama bet cia ne tas atvejis. cia tik tyre ribas serijines gamybos nebuvo. o tas vokiecio lektuvelis - pritempta uz ausu jau zurnalistelio. ten sparnai faktiskai tiesus. o kur apie prototipus - nu tai parodo kad ir tie ir anie turejo geras galimybes. bande ir rinko duopmenis realiai. tik tiek.
Gastonio 2022-06-29 09:16
Jei turėtum bent šiek tiek smalsumo ir apsilankytum kad ir toje pačioje Wiki - rastum daugiau info. Tyrimai šioj srity buvo atliekami daug anksčiau negu buvo išleisti šie prototipai. Kažkokia demagogija vis pakvimpa.
Paramotoras 2022-07-01 09:10
O kuris nors apskritai zinto kodel reiketu statyti atvirkscio streliskumo orlaivi. kokios teigiamos ir neigiamos savybes jam budingos.