Kokie yra patys pavojingiausi kariai pasaulyje? Skelbiamas unikalus reitingas pagal karą Ukrainoje – paminėta net ir Lietuva  ()

Roland Bartetzko – buvęs Vokietijos kariuomenės, Kosovo išlaisvinimo armijos ir Kroatijos gynybos tarybos karys, dalyvavęs daugelyje konfliktų Balkanuose – atskleidžia, ką jis laiko geriausiais kariais pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį vertinimą jis grindžia tuo, ką asmeniškai sužinojo apie tai, kaip įvairios tautinės grupės (ir pavieniai asmenys) stoja į kovą už Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Dauguma užsieniečių vis dar tarnauja Tarptautiniame Ukrainos legione, tačiau vis daugiau jų prisijungia prie reguliariųjų kovinių dalinių.

Žinoma, kiekvienoje žmonių grupėje yra gerų ir blogų individų, tačiau kai kurių užsienio savanorių Ukrainoje jau užsitarnauta (arba ne) reputacija daug ką pasako apie jų šalių karines pajėgas ir karių kokybę.

  • Baltarusiai. Nors jų čia tarnauja šimtai, apie juos nekalbama nieko itin teigiamo ar neigiamo. Jų šalis turi gana senstelėjusią ir apleistą kariuomenę, ir nėra žinoma, kad ruoštų kokybišką personalą. Žinoma, tai nereiškia, kad norima sumenkinti tarnaujančius baltarusių savanorius, tačiau jie negali atlikti tokių pat funkcijų kaip kariai, atvykę iš modernios kariuomenės. Vis dėlto jie yra daug geresni už visus, kurie kovoja už rusus.
  • Kartvelai. Tvirti vaikinai, labai motyvuoti, bet nebūtinai drausmingi.
  • Tas pats pasakytina ir apie čečėnus.
  • Ispanai, italai ir portugalai. Visi čia kariaujantys vaikinai prieš atvykdami į Ukrainą tarnavo savo šalių kariuomenėse. Jie yra susipažinę su NATO standartais ir jiems nėra sunku prisitaikyti.
  • Prancūzai ir buvę užsienio legionieriai. Prancūzai turi ilgą kariavimo svetimuose karuose istoriją. Jiems tai gerai sekasi.
  • Švedai, olandai ir danai. Šių žmonių, kovojančių Ukrainoje, gana daug. Kai kuriems iš jų čia atvykti padėjo pats Roland Bartetzko, ir jie nenuvylė. Tačiau kartu su jais buvo ir keletas „nesėkmių“ – žmonių, kurie nebuvo tinkami kovai ir juos teko pašalinti.
  • Amerikiečiai (JAV). Kaip ir skandinavai, tai mišri grupė. Šio karo pradžioje daugelis JAV savanorių klaidingai įsivaizdavo šio konflikto intensyvumą. Kai jie tarnavo Irake ar Afganistane, jiems neteko susidurti su priešu, kuris juos apšaudo 24 valandas per parą ir puola tankais, lėktuvais ir masėmis pėstininkų. Kai kurie amerikiečiai išvyko, tačiau visi tie, kurie vis dar kovoja, yra aukščiausios klasės kariai. Ypač daug naudos iš buvusių JAV specialiųjų operacijų pajėgų karininkų patirties gauna Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgos.
  • Čekai, lenkai, vengrai, estai, lietuviai ir latviai. Geri ir tvirti kariai. Kalbant apie jų įgūdžius, jie yra bent jau tokio paties lygio kaip dauguma Ukrainos kovinių pajėgų karių.
  • Vokiečiai. Jie visi yra geri koviniai kariai. Kai jūsų pozicija bus užpulta, turėtumėte laikyti save laimingu, jei jūsų komandoje yra vokiečių.
  • Ukrainiečiai. Drąsūs, ištvermingi ir (skirtingai nei kai kurie Ukrainoje kovojantys amerikiečiai ir vokiečiai) labai drausmingi. Jie aiškiai nusipelnė visų jiems skirtų pagyrų.
  • Britai. Labai motyvuoti, drąsūs ir itin profesionalūs. Jie visada ramūs ugnies akivaizdoje. Pirmoji vieta atitenka britams.
Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5902 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

 

 

Žinoma, Ukrainoje yra savanorių iš daugybės kitų tautų, pavyzdžiui, kanadiečių ir izraeliečių. Tačiau jų nacionaliniai kontingentai gana maži, todėl sunku susidaryti nuomonę apie jų veiklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(209)
(12)
(197)

Komentarai ()