5 pagrindiniai požymiai, kad jūsų kraujotaka prasta ir reikia skubiai imtis veiksmų  ()

Ką reikia žinoti apie prastą kraujotaką ir jos požymius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip, su amžiumi atsiranda skausmų. Tačiau ne viskas, ką patiriate, yra normali senėjimo dalis, įskaitant ir prastą kraujotaką. Nors tokia būklė dažniausiai būdinga vyresniems nei 40 metų žmonėms, tai nereiškia, kad ji yra senėjimo proceso dalis. Bloga kraujotaka gali atsirasti dėl tokių sveikatos problemų kaip diabetas, širdies ir kraujagyslių ligos. Negydoma problema neišsispręs savaime, o sukels rimtų komplikacijų: kraujo krešuliai, opos, o kraštutiniais atvejais - amputacija.

Ekspertas Krisas Tutas, gydytojas-fizioterapijos specialistas, vadovaujantis įmonei „ProActive Physical Therapy Specialists“ ir kitos įmonės „Confluent Health“ klinikinių operacijų viceprezidentas, pasidalijo prastos kraujotakos požymiais ir simptomais, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį.

  • Dilgčiojimas galūnėse. Ekspertas sako: „Kai kraujotaka sutrinka, dažnai galite pajusti dilgčiojimą, ypač galūnėse. Taip atsitinka todėl, kad pakankamas kraujas kiekis nepasiekia tų vietų, kad būtų užtikrintas jų maitinimas. Tai dažniausiai jaučiama rankose ir pėdose“.
  • Šaltos pėdos. Gydytojas Krisas aiškina: „Kraujas perneša šilumą ir maisto medžiagas į visas kūno vietas. Dėl sutrikusios kraujotakos rankos ir pėdos yra šaltesnės nei likusi kūno dalis, nes į jas nepatenka pakankamai šilto kraujo.“
  • Patinimas. Pasak Kriso, dažniausiai pasireiškia rankose, kulkšnyse ir pėdose. Kai organizmas negali užtikrinti skysčių cirkuliacijos tam tikroje srityje, gali atsirasti patinimas. Didėjant patinimui, jis spaudžia kraujagysles, todėl skysčiai iš kraujagyslių patenka į aplinkinius audinius ir dar didina tinimą.
  • Skaudantys sąnariai ir mėšlungis. „Prasta kraujotaka gali sukelti pėdų, kojų, rankų ir plaštakų sąnarių skausmą. . Kai suprastėja kraujotaka raumenyse , maistinės medžiagos negali taip gerai pasiekti audinių, kaip turėtų, todėl jaučiamas sustingimas ir mėšlungis. Prasta kraujotaka taip pat gali sukelti blauzdų skausmą, kuris sustiprėja ilgai sėdint ar stovint, “- sako fizioterapijos specialistas.
  • Odos spalvos pokyčiai. Jei kraujo kiekis nepakankamas, audiniai įgauna blyškiai melsvą atspalvį. Tai dažniausiai pastebima rankų, kojų pirštų, nosies ir lūpų odoje.
Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5878 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

 

Gydytojas Krisas apibendrina: „Kai arterijos susiaurėja arba kemšasi, kraujas negali tinkamai cirkuliuoti po visą kūną. Dėl to gali atsirasti skausmai ir audinių pažeidimai. Dėl pažeistų kraujagyslių patinsta kojos, pėdos ir plaštakos. Dėl blogos kraujotakos gali dilgčioti arba nutirpti kojų pirštai, pėdos ir rankų pirštai ar plaštakos, atsirasti patinimas ties kojų pirštais ir rankų pirštais. Kadangi šie simptomai dažnai nėra sunkūs, gydytojai gali jų nepastebėti. Jei simptomai stiprėja, tai gali būti apie apatinių galūnių venų nepakankamumo požymis.

 

Prastos kraujotakos gydymas turi spręsti pagrindinę problemą. Prastą kraujotaką lemia gyvenimo būdas ir įvairios ligos. Pavyzdžiui, aterosklerozė (arterijų susiaurėjimas / sukietėjimas) ir diabetas gali sukelti kraujotakos sutrikimų ir pasireikšti pirmiau minėtais simptomais. Gera žinia ta, kad galite sau padėti: gyvenimo būdo pokyčiai, tokie kaip metimas rūkyti, svorio kontrolė, fiziniai pratimai ir sveika mityba gali pagerinti kraujotaką ir sušvelninti simptomus. Ankstyva diagnostika ir tinkamas gydymas irgi gali padėti pagerinti kraujotaką. Pavyzdžiui, kojų tinimą sumažinti gali padėti ir kompresinės kojinės, kurias galima įsigyti vietinėje vaistinėje ar parduotuvėje.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(3)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: