NASA netrukus pradės skrydį į brangiausią Saulės sistemos asteroidą. Vertė – 10 kvintilijonų dolerių (Video)  (2)

Erdvėlaivis į metalų turtingą asteroidą Psyche turėjo nuskristi pernai. Dabar misija numatyta 2023 m. spalio mėn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug 226 km pločio asteroidas 16 Psyche (arba tiesiog Psyche) yra laikomas brangiausia kosmine uoliena Saulės sistemoje. Ekspertai apskaičiavo, kad visų metalų vertė siekia 10 kvintilijonų dolerių (1018).

Dabar reikia patikrinti, ar šis asteroidas tikrai toks vertingas, nors mokslininkus jis domina ir dėl kitos priežasties. Psyche gali būti planetezimalio, tai yra kosminio kūno, iš kurio susidaro planetos, branduolys.

Dar 2022 metų rugpjūtį erdvėlaivis „Psyche“ turėjo skristi į to paties pavadinimo asteroidą, esantį pagrindinėje asteroidų juostoje tarp Marso ir Jupiterio. Taigi įrenginys į paskirties vietą galėtų nuskristi 2026 m. pradžioje. Tačiau likus dviem mėnesiams iki starto NASA paleidimą atidėjo dėl įrenginio įrangos problemų, taip pat problemų, susijusių su NASA darbuotojais, dirbančiais su projektu.

Dabar tapo žinoma, kad misija prasidės 2023 metų spalį, rašo „Gizmodo“.

Dabar NASA paskelbė, kad visos problemos išspręstos ir erdvėlaivis „Psyche“ yra pasirengęs šių metų spalį skristi į brangiausią Saulės sistemos asteroidą. Tačiau jei paleidimas įvyks, NASA įrenginys asteroidą pasieks tik 2029 m. rugpjūčio mėn.

 

Beje, dėl kai kurių problemų NASA atidėjo ir kito svarbaus erdvėlaivio – VERITAS – startą. Jis turėjo išvykti tyrinėti Veneros 2028 m. Kol kas ši misija nukelta į 2031 m.

Erdvėlaivis „Psyche“ turėtų skristi „SpaceX“ nešančia raketa „Falcon Heavy“ šį spalį, jei viskas vyks pagal planą. Remiantis NASA pranešimu, prietaisas skris aplink asteroidą Psyche ir naudos savo instrumentus akmens sudėties ir struktūros analizei.

 

Mokslininkai mano, kad Psyche gali būti planetezimalio šerdies dalis, tai yra statybinis blokas, iš kurio susidaro planetos. Tyrinėdami asteroidą, mokslininkai galės gauti daugiau informacijos apie uolinių planetų, tokių kaip Žemė, vidinę struktūrą.

Prietaise „Psyche“ yra didelės raiškos kamera, gama ir neutronų spektrometras, leidžiantis nustatyti tikslią asteroido sudėtį, taip pat magnetometras, kuriuo galima tirti liekamąjį asteroido magnetinį lauką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai (2)