Pusryčiai – sveikiausias dienos maistas. 8 maisto produktai, kurių reikia vengti  ()

Pusryčiai turėtų būti sveikiausias dienos maistas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jūsų pusryčiai yra pirmasis ryto valgis po beveik 10-12 valandų badavimo, todėl jie turėtų būti itin sveiki. Tai turėtų būti maistas, pilnas vitaminų ir mineralų, kurie gali padėti padidinti jūsų energijos lygį ir išlaikyti budrumą visą dieną.

Pasak mitybos specialisto Komalo Maliko, yra aštuoni nesveiki maisto produktai, kurių turėtumėte vengti arba bent jau valgyti saikingai.

1. Saldūs dribsniai

Saldūs grūdai gali sukelti nereikalingus cukraus šuolius. Verčiau rinkitės mažai cukraus turinčius viso grūdo produktus, kad išlaikytumėte stabilų energijos lygį.

2. Jogurtai su priedais

Jogurte dažnai yra paslėpto cukraus ir dirbtinių priedų. Verčiau rinkitės paprastą graikišką jogurtą ir įdėkite šviežių vaisių arba šiek tiek medaus, kad būtų saldžiau.

3. Balta duona

Balta duona gaminama iš rafinuotų miltų, juose trūksta skaidulų ir maistinių medžiagų, kurių yra nesmulkintuose grūduose. Rinkitės pilno grūdo duoną, kad aprūpintumėte savo organizmą nuolatine energija ir būtinomis maistinėmis medžiagomis.

4. Sumuštiniai su nesveikais įdarais

Šie sumuštiniai prisideda prie sočiųjų riebalų pertekliaus ir tuščių kalorijų. Geriau rinkitės nesmulkintų grūdų duoną ir liesus baltymus, pavyzdžiui, kiaušinių baltymus, ir pridėkite daržovių, kad būtų maistingas ir sotus pusryčių sumuštinis.

 

5. Blynai ir sirupas

Tradiciniai blynai ir sirupas gali būti cukraus spąstai. Verčiau rinkitės blynus, pagamintus iš viso grūdo kvietinių arba migdolų miltų, o ant jų užberkite šviežių uogų arba šiek tiek gryno klevų sirupo.

6. Perdirbta mėsa

Šoninė ir dešra arba konservuotos pupelės gali būti pagrindiniai pusryčių produktai, tačiau didelis natrio ir sočiųjų riebalų kiekis gali būti nesveikas. Rinkitės liesus baltymų šaltinius arba augalinės kilmės alternatyvas, kad jūsų pusryčiai būtų subalansuoti ir sveiki širdžiai.

7. Bandelės ir pyragaičiai

 

Saldžiuose pirktiniuose kepiniuose yra daug rafinuoto cukraus ir nesveikų riebalų. Bandeles kepkite patys naudodami pilno grūdo kvietinius miltus, paįvairinkite receptą vaisiais ar riešutais.

8. Parduotuvės vaisių sultys

Parduotuvėse parduodamos vaisių sultys gali atrodyti kaip sveikas pasirinkimas, tačiau jose dažnai trūksta skaidulų ir yra pridėtinio cukraus. Rinkitės sveikus vaisius arba pasigaminkite šviežių sulčių, kad gautumėte visą maistinių medžiagų spektrą be dirbtinių priedų.

Sveikiems pusryčiams visada rekomenduojama valgyti naminį maistą be pridėtinio cukraus ar riebalų. Galite mėgautis omletais, avižiniais dribsniais, čija sėklų pudingu ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()