Miestuose – pirmieji greitkeliai dviratininkams (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2010-11-30 12:41
Na vienas dalykas, tai jiems klimatas palankesnis... Kitas dalykas, kultura - ten dviraciu niekas nevagia, o Lietuvoje as bijociau palikti dvirati, nes jau viena is kiemo pavoge.
RiMuSaS 2010-11-30 12:54
Nerealu, superinis miestas. Galima ir lietuvoj tai padaryt tik reikia noro. Jug parode kaip galima saugot dviracius, ta rozine uzrakinama masinele.
lightfire 2010-11-30 13:23
dėl klimato - ten irgi šalta, irgi sninga. Suomijoje pvz, ką tik buvau - ten sninga, pusto, o žmonės irgi su dviračiais. O dėl vagimo tai tiesiog bijoma ar nenorima, ar tingima sukurti sistemą(jos nereikia išradinėti), kuri atbaidytų vagis.
efkava 2010-11-30 14:05
aisku visi kalba apie dviracius, o as 5 menuo atsisedau i neigaluji vezimeli tai ka man daryt?;D + rankos silpnos [nerdamas kakla susilauziau]
TomikaZ 2010-11-30 14:06
Lietuvai kaip bebutu gaila tik pasvajoti apie tokius greitkelius, o ir siaip apie geresnius dviraciu takus... Ne musu ekonomikai tokie projektai.
Nerealiai 2010-11-30 15:03
Na asmeniskai man pavoge 2 dviracius, bet vazineju toliau, o visa esme ne takuose, ore, ar vagime, viskas priklauso kaip patys zmones vertina dvirati, nes daugeliui, tai nelygis vazinet su dviraciu, daugelis priprate prie automobiliu, prie patogumu ir ne uz ka nesestu prie dviraciu. O del Danijos, tai man idomu is kur toks tikras, kad ten nevogia? Vagia visur, tik gal taip atrodo, kad kai kur nevagia, o daug kas ir nuo spynos priklauso. Nes realiai gera spyna kainuoja 300lt.
omg 2010-11-30 17:01
Lietuviai tai ganetinai juokingi situo atzvilgiu - geriau jau vairuos koki surudijusi graba didziausia, bet su dviraciu ir su pagaliu nepriversi vaziuot, nes ne lygis Kembridzas irgi toks ganetinai dviratinis miestas, su dviraciu ten gyvenant kur kas paprasciau ir paprasciau - daugybe zmoniu jais vazineja, nieko nuostabaus kad koks solidus dedule i darba dviraciu vaziuoja - tiesiog taip patogiau ir greiciau nei su masina.
technologas 2010-11-30 17:07
Trečias dalykas kad yra skirtumas, kai pas mus nėra dviračių kelių, o paprasti ne visad gerai apšviesti ir kartais siauri, stumdytis su mašinomis tamsoje kai slidu nėra labai malonu. O klimatas nėra taip svarbu kai yra takai, kurie kai sninga kiekvieną rytą nuvalomi, dar atsiminkim vairuotojų geranriškumą. Vairuoti Kopenhagoje reikia labai atidžiai, vis apsižiūrint kad nenukaltum kokio dviratininko, todėl ten su mašina važinėti nėra taip smagu kaip Lietuvoje. Ketvirtas dalykas kad Danijoje ir ypač Kopenhagoje dviračių vagysčių yra žiauriai daug (citata: 'Danish bicycle owners are facing widespread thievery; particularly in the capital, Copenhagen. In the past year there have been an astonishing 80,000 reports of taken two-wheelers, with just one out of every three hundred recovered by authorities'), todėl gatvėse drožia ir palikinėja tokius dviračius, kurių nelabai gaila palikti. Studentams vos ne kasmet po dviratį nuvaro. Dėl to naujesnių ir brangesnių gatvėse nepamatysi beveik paliktų.
immortallt 2010-11-30 17:52
Man pvz patinka dviratis ir vasara pakankamai daug atmyniau kilometru, ypac turint omeny mano trauma. Bet vazinejaus kaip pramogai, o ne keliones tikslo pasiekimui. O del keliu, tai tikrai pritariu, nes saligatvio plyteles ui kaip netinka siauroms padangoms ypac. O seip kulturos ne tik vairuotojams reikia ikresti bet ir pestiesiems. Bobulkos eina ant dviracio tako ir dar piktinas, bet jaunimas jau baigia jas nutrankyt laukan nuo dviraciu tako O del dviraciu greitkelio, gal kada ir pas mus bus, kai tik chebra nulips nuo masinu. (masinos neturiu )
Xylo 2010-11-30 19:10
Kiek teko matyt, jie net nerakina tų dviračių, tiesiog atvažiuoja ir pastato... Nežinau, gal ten kokie sargai budi, kurių nepastebėjau... bet tas nustebimo
Pushius 2010-11-30 19:34
Klimatas čia visai ne prieko, dabat pats studijuoju Suomijoje pvz, daug sniego, labai šalta ,bet žmonės kaip mina dviračius taip mina, užsideda žiemines padangas ir varo Lietuvoje būtų sunkiau, vien tas kad reikia gan didelios pagarbos ir iš automobilių vairuotojų kas ganėtinai neįtikėtina, taip pat nežinau vagys kurie dviračius nurankios. Pvz kad ir čia Suomijoje dažnai stebiuosi kaip tų dviračių niekas nevogia daugelis net nerakinti , stovi po langais ir sėkmingai sulaukia ryto. Ištikro labai smagu matyti kai į univierą atmina dauguma studentų, net dėstytojų.
Foxman 2010-11-30 21:34
Rakina ten dvirazcius. Is pradziu as ir galvojau kad tik pastato ir viskas, bet jie rakina, taciau netaip kaip lietuvoj. Danijoj tik galini rata su remu surakina. . As pats Danijoj gyvenu, ir su dviraciu i univera vazineju. O dviraciai Danijoj populiarus todel, kad masinos belekaip brangios (gal 2kartus daugiau nei lietuvoj), beto mokesciai ivesti jom yra ir remontas belekaip brangus (su vienu danu paskaiciavom, kad pigiau masina taisyt butu su ja i Lietuvos servisa nuvaziavus, pataisius ir parvaziavus atgal ). Ir kaip jau kiti sake, cia i dviracius kaip i transporto priemones ziuri, o ne kaip pramogos dalyka. Ir dar del vagysciu, cia ju pilna, praktiskai, jei atrandi neprirakinta dvirati - gali pasiimt ir visiem px. Bet ir jei prirakinta pavogia, tai nelabai irgi rupi , nebet busi dvirati iregistraves, kone panasiai kaip masinai, numerius duoda (aisku ten lipdukas ar dar kazkas ka sunku pasalint). Beto px danam kad ir pavogia (uzdirba belekiek, ir nelabai maciau kad nauji butu).
faktas 2010-11-30 23:48
Jau seniai nustatyta, kad dviratininkai vidutiniškai iki 30 metų praktiškai susitraiško prostatą. Dviratis vyrui - ne pats geriausias sprendimas.
kionig 2010-12-01 03:26
Idomu kaip sutraisko ? Pirma karta tai girdziu
Nerkashis 2010-12-03 10:32
Lapkričio 29 dieną uždariau dviračių sezoną Buvo -10 laipsnių ir šviežiai pasnigta. Jokio diskomforto. Svarbu tinkama apranga. Galima teisintis klimatu, prastais keliais, vairuotojų panieka ar dar bala žino kuo, bet nuo to niekas nepasikeis. Manau jei masiškai visi persėstų ant dviračių, problema pati išsispręstų. Būtų atkreiptas dėmesys ir į kelius, ir į dviratininkų teises, ir į vairuotojų kultūrą. Man tik įdomu, kodėl danai taip pamėgo dviratį? Juk uždirba daug, rodos nėra dėl ko taupyti.
Linas000 2010-12-19 13:44
dviratis, kaip transporto priemone atstumams iki 10km mieste - patogus. Bet jau tos jo saugojimo problemos... Zuokas isbande (slove jo idejai) ir visi pamate praktiskai kiek tai realu Kodel, pavyzdziui, koks nors VIlniaus Akropolis negali padaryti narveliu dviraciams rakinti? Krepsiams tai yra... Dabar salia PC tiek automobiliu aiksteles uzkistos, kad sunku prisiparkuot. O juk dauguma PC klientu yra igalus, zino kokios prekes eina pirkti, galetu dviraciu judet... O jei atmynes dviraciu apsiprekinai tokiom prekem, kad ant kupros nebeparsivesi, tai juk gali pasikviesti taxi. Juk taksiukas kainuos 10lt (manau, nemins niekas pedalais daugiau kaip 5km). Na, dar kokie 2lt uz pagalba parvezant dvirati ant stogo. Zodziu, sprendimu pilna, tik norek juos igyvendinti...