Ukrainiečių dronai sunaikino retą ir labai brangų rusų ginklą (Video)  ()

Tai – labai reta ginkluotės sistema, kurią rusai naudoja tik nuo 2015 metų. Tai yra brangus daiktas. Tiesa, tai nėra pirma tokia sistema, kurią rusai prarado šio karo metu.


„Borisoglebsk-2“
„Borisoglebsk-2“
© Mil.ru (CC BY 4.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Borisoglebsk-2#/media/File:Borisoglebsk-2.png

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-11 Ukrainiečių dronai sunaikino retą ir labai brangų rusų ginklą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Borisoglebsk-2“ – tai mobili rusiška elektroninės karybos sistema, sumontuota ant MT-LBu bazės. Nors iš šalies tai atrodo kaip senas ginklas, „Borisoglebsk-2“ iš tikrųjų buvo išvystyta 2004-2010 metais. Iš karto rusams jos nereikėjo ir užsakymų nebuvo. Iš dalies dėl to, kad „Borisoglebsk-2“ yra brangus daiktas.

„Borisoglebsk-2“ gali trikdyti GPS ir komunikacijų signalus. Ir stipriai. Ši sistema gali priversti sparnuotąsias raketas pasiklysti. Manoma, kad tokie ginklai kaip „Borisoglebsk-2“ trikdo ir valdomų išmanių bombų darbą. Vienu metu buvo kalbama ir apie tai, kad naujos rusų elektroninės karybos sistemos būtų problema ir amerikiečių penktos kartos naikintuvams, tokiems kaip F-35. Kaip pavyzdys tuomet minėta „Borisoglebsk-2“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 6,27€! El. dviratis, pompa, 10in1 šakotuvas, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt. (Video)
2980 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWolf BW-NEW TH5“ - 10in1 daugiafunkcis šakotuvas

2) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

3) „ANENG A3005“ - multimetras

4) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, be baterijos ir įkroviklio

5) „TUERBB T-AP66“ - belaidė pompa

6) „Honey Whale S6 Pro“ - 350W, 48V 15Ah el. dviratis

Išsamiau

Rusija pradėjo naudoti „Borisoglebsk-2“ tik 2015 metais. Pirmiausia tokios sistemos buvo dislokuotos Sirijoje. Rusijos ginkluotosios pajėgos užsisakė tik kelias dešimtis tokių sistemų. Vėlgi, dėl kainos. Iki šiol „Borisoglebsk-2“ yra gana retas ginklas. Tiesa, Ukrainoje „Borisoglebsk-2“ naudojamas nuo pirmųjų invazijos dienų. Rusai teigė, kad šios sistemos ne tik trikdo GPS, palydovinės ir radijo komunikacijos darbą, bet ir padeda stebėti ukrainiečių pajėgų judėjimą ir aktyvumą.

Dar 2022 metų vasario pabaigoje ukrainiečių civiliai atakavo vieną „Borisoglebsk-2“ Molotovo kokteiliais. Vėliau Ukrainos gynėjai vieną tokią sistemą pagrobė, bent dvi buvo sunaikintos 2023 metais. Nuo to laiko apie „Borisoglebsk-2“ kalbama retai, bet dabar ukrainiečiai rado ir sunaikino dar vieną „Borisoglebsk-2“.

 

Ukrainos 10-oji kalnų šturmo brigada atakavo prastai paslėptą rusų „Borisoglebsk-2“. Rusų elektroninės karybos sistema po poros dronų smūgių tiesiog sudegė:

 

Kelis kartus šiame tekste paminėtas faktas, kad „Borisoglebsk-2“ yra brangi sistema – tokia brangi, kad Rusija pati vengė jas pirkti, kol to neprireikė kampanijai Sirijoje. Kiek „Borisoglebsk-2“ kainuoja? Sunku pasakyti, tie duomenys nėra vieši. Bet tokių sistemų yra nedaug, jų kūrimas buvo ilgas ir brangus. Manoma, kad vienos „Borisoglebsk-2“ kaina viršija 78 milijonus dolerių. Kai Ukrainos kariai 2023 metų pabaigoje sunaikino porą „Borisoglebsk-2“, buvo kalbama, kad vienos tokios sistemos kaina gali siekti iki 200 milijonų dolerių. Taip yra dėl milžiniškų kūrimo kaštų, kurie vėliau gali būti padalinti vos kelioms mašinoms. Elektroninės karybos sistemos ir įvairūs mobilūs radarai visada kainuoja labai daug, nes nepasiekia masinės gamybos privalumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()