Pietų Korėjos mokyklose anglų kalbos moko robotai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bronius 2011-01-05 11:14
Tai negalėjo truputi aukštesnio to roboto padaryt, kad ir klasės gale būtu matyt
Ultimadness 2011-01-05 12:07
Galėtų truputi padaryti aukštesni, kaip bronius sakė ir nedaryti žmogaus veido. Mano manymu, jis gan kraupus žiūrėti, jau geriau būtų kokį panašų į tą kur Nissan pivo2'e įdėtas. O gal čia specialiai, tokio nedarė, kad vaikai, nesijaustų, kad prieš juos stovi "mielas" robotas, nes tada, vaikai taptų nepaklusnesni?..
Foxman 2011-01-05 14:05
Na man tai nepatiko sita nesamone, kazkaip ziauriai atrodo tas robotas, beto ka galima ismokt is siandieninio roboto? Juk neseniai buvo rasyta, kad robotai dar tik kudikio faze pasieke, aisku gali irasyt kokia anglu programa kad sugebetu robotas informacija perdot desimtmeciams, bet po menesio tie vaikai jau nebekreips i robota tiek daug demesio ir prades kvailioti (kas normalu desimties metu vaikui) ir kaip tada robotas juos sudrausmins? Kas klausys kalbancios dezes, kuri lieps nemetyti popieriniu lektuveliu (nors kazin ar tokius dalykus pastebes), beto greiciausiai kamera reaguoja tik i pirmas dvi eiles (del savo mazo ugio), tai paskutinam suole (kur reikia daugiausiai demesio), nieko nematys ir daryk ka nori, svarbu nerekauk. Beto, kas jei vaikai klausimu tures? Nemanau, kad visus galimus klausimus irase i robota, o pats robotas tai jau tikrai neatsakytu (deja bet dar neturim AI). Taigi nemanau, kad mes jau tiek pazenge, jog robotai galetu mokyti mokyklose, ten kur reikia daugiausiai atsakomybes ir didziauio zmogisko rysio, bei supratimo.
Kolas 2011-01-05 14:40
Zinau tik, kad lietuviams toks kainuotu ne 1,37mln , o 30mln
Dulkstantis 2011-01-05 15:06
lietuvoje toki per pirma diena pavogtu
Minde317 2011-01-05 15:57
Kazkaip kreivai gaunasi: "Įrenginį distanciškai valdo „gyvas“ anglų kalbos mokytojas." "O mokyklos vadovams nereikia galvoti apie mokytojo algą, sveikatos draudimą ir t. t. " Tipo uz "aciu" ta kompa valdo?
Analog 2011-01-05 16:12
Gyvo mokytojo niekad (turiu galvoje dar ilgą laiko tarpą) nepakeis robotas, yra tokių mokytojų, kurie nedaug skiriasi nuo tokių robotų, bet apie juos aš nekalbu.
BadAss 2011-01-05 16:56
O tai jei vaikas kazko nesupras, nores paklaust, tai kas tada? Ar bus imontuotas mokrofonas i ta robota? O jei tada is klases galo kas nors klaus ir nieko nesigirdes, nebeliks tokio dalyko kaip rankos pakelimas norint paklaust ir visi choru klaus, nu zodziu kazkokia nesamone
Indigo89 2011-01-05 17:20
Matot kliutis, bet nematot iseiciu. Viskas su tuo robotu yra gerai, tobuleti kur yra, bet pradzia nebloga. O del kainos ten kazkas tai teisingai pasake xD
Mauras 2011-01-05 18:17
Deje tecnlogijos tik mazina darbo vietu skaiciu .
Seip 2011-01-05 19:40
Keisti komentarai, arba az kazko nesupratau... Robota valdo mokytojas, kuris gyvena ir desto uzsenije (nes taip pigiau). Robotas turi mikrofona , taigi i bet koki klausima mokytojas atsakys. Be to, ne visi mokytojai nori dirbti provincijoje, o toks robotas suteikia galimybe provincijos vaikas ismokti uzsenio kalba. Vienintelis trukumas tai vaiku drausme, taciau papildomas priziuretojas, kuris rupintusi, kad vaikai netriuksmautu, isprestu sia problema.
Analog 2011-01-05 19:44
Ir tada mokėtume atlyginimą 2?
Anonymous 2011-01-05 19:54
pietu koreja, tai ne europa, ten visu zmoniu mastymas visai kitoks, tad nepergyvenkit del naudos ar zalos, nes net nenutuokiat apie ju gyvenimo buda ir charakteri, kad aptarinet kas kraupu ar kas naudinga.. mano asmenine nuomone visur galetu det tuos robotus, kur tik imanoma.. sakysit darbo vietas naikina.. pofik.. reik keltis kvalifikacijas.. robotika mums gali tik palengvinti gyvenima.. o del visokiu socialiniu priezasciu isvis ner ko verktis, nebent progreso ir prisitaikymo prie salygu bijot.. pries 100metu zmones nelabai telefonais bendravo.. o zmones kurie gime tais laikais, kai jau nebeteko rasyt laisku popieriniu, tai jiems ju ne tik kad netruksta, bet dar ir nenori apie tokias nesamones pagalvot.. facebook, skype stai kas laukia ateinanciu kartu.. drysciau net teigti, kad ateityje santuokos bus nebeisivaizduojamos ir nebereikalingos, gimstamumas turetu apmazeti, del trumpesnio laiko tarpo bendravimo su zmonemis realioje aplinkoje.. Juk patys zinot, kad univerai pobiski tobulina savo online studijas.. vis daugiau atsiranda darbo vietu, kai dirbama tiesiogiai is namu per interneta (bet kolkas labiausiai paplites tarp programuotoju).. visai neblogai, kai pagalvoji.. vvisgi populiacijas reiktu mazinti..
Nedurnas 2011-01-05 20:22
Del ko maziausiai pergyvenciau, tai del vaiku drausmes... Europoj, amerikoj ir betkur kitur tokiu dalyku nekist, bet P.Korejoje, Kinijoje, Japonijoje tokie dalykai tai manau tikrai vertingi. Ten isvis pas zmones kitokios vertybes, drausme didesne, nors irgi ateina ta pop kultura is vakaru sparciai ir pas juos, bet visvien atrodo, kad patobulinus sia sistema tik geriau bus.
punktyras 2011-01-06 01:01
Nelabai supratau sakinio „Įrenginį distanciškai valdo „gyvas“ anglų kalbos mokytojas.“ Video komentaras irgi nelabai prasklaidė nežinios skraistę neįšaukia vaikų -> nesukelia vaikams
BerniukasBezdaliukas 2011-01-06 12:35
Tikrai negalejau patyleti perskaites tavo komentara. Isivaizduok zmogu kuris mokosi penkis metus, kad butu labai geras automechanikas. Ir visur superka robotus kurie taiso masinas uz zmones. Tai dabar as vargsas zmogus, nebeturi darbo. Ir gali eiti dirbti tik pati paprasciausia darba, nors baige geriausius mokslus savo profesijei. Idomu, kaip tu pasijustum. Beje mokykloje vaikai "letesnius" mokytojus uztildo, ir daro ka nori. Tai ka kalbeti apie kazkoki robota, kuris net nesugeba vaiku nuraminti. Pamatys zmones ka reiskia mokyti vaikus tik su "meile" be jokio griestumo.