„Palies 56 000 Lietuvos žmonių.“ Į šias šalis keliauti bus uždrausta  ()

Lietuvos krašo apsaugos ministerija siūlo asmenims, dirbantiems su įslaptinta informacija, drausti keliauti į Rusiją, Baltarusiją ir Kiniją.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Laima Gūtmane, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Latvia_-_Lithuania_border_landmark_number_1_-_panoramio.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo LRT.

Krašto apsaugos ministerijos parengtos Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo pataisos, pritarus ministrų kabinetui, bus teikiamos svarstyti Seimui.

„Projektu siekiama apsaugoti valstybės institucijų darbuotojus, kuriems išduotas leidimas dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija (...) nuo priešiškos užsienio valstybių tarnybų veiklos“, – nurodė ministerija.

Norite žinoti, ar jūsų namų oras gali sukelti vėžį? Tokio matuoklio Lietuvoje nerasite nei su žiburiu
2779 2 2

Super gera kaina

Ribotas kiekis

Itin geras funkcionalumas

Išsamiau

Tokį sprendimą, pasak ministerijos, paskatino žvalgybos perspėjimai apie bandymus užverbuoti lietuvius, galinčius turėti prieigą prie įslaptintos informacijos.

Ministerijos skaičiavimais, šis apribojimas palies apie 56 000 žmonių.

Apie planuojamus draudimus Nacionalinis krizių valdymo centras pranešė dar praėjusių metų rugsėjį. Tuo metu Krašto apsaugos ministerija žadėjo projektą vyriausybei pateikti iki metų pabaigos, tačiau norminio akto tvirtinimas užtruko.

 

Vyriausybė taip pat turėtų parengti oficialų šalių, į kurias keliauti draudžiama, sąrašą. Krašto apsaugos ministerijos teigimu, jame turėtų būti tos pačios šalys, į kurias draudžiama keliauti kariškiams ar valstybės pareigūnams, tai yra Rusija, Baltarusija ir Kinija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()