Sutemų vaiduoklis šernas (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manciukaz 2011-04-10 14:52
atsimenu su draugeliu prieš 10m. bedėm su pirštu i žemėlapi ir išvažiavom prie upės susiradom vieta palapinei, tiesa toj vietoj daug pėdsaku buvo (žvėrys eidavo gert) aišku apie tai nepagalvojom ir pasistatėm palapine tiesiai ant ju tako prie pat upės..nakty girdėjom kaip kažkas vaikšto, i vandeny kažkas ikrito, ir po to nukrito pagalys ant palapinės, nesu gyvenime labiau persigandes nei takart
keine_lust 2011-04-10 17:05
sitas straipsnis tai visiskas geris.
JJ 2011-04-10 18:32
"Esu šernas, tingiu(arba esu per durnas) knistis po sniegą, todėl negyvenu šiaurėje".Pirmos pastraipos potekstė.
RiMuSaS 2011-04-10 18:37
werafonas 2011-04-10 18:55
Tiesa pasakius tik foto ir peržiūrėjau
Azuolas 2011-04-10 19:31
Būtent, kad daugėja tų šernų ir nevalia jiems skųstis, kad kartais žmonės palaido "švinines bites" į juos O šiaip, tai turbūt vienintelis gyvis be žmogaus, kurį Lietuvos miškuose nejauku sutikti. Ypač, kai po miškus klaidžioju vienas ir su nemenka kuprine. Buvau sykį besibastydamas miške užtikęs šernę su šerniukais. Šerniukai išsibėgiojo po pievą, o už krūmų piktai kriuksėjo šernė. Bet nieko nebuvo apart mano išgasčio, tiesiog ramiai nuėjau atgal ir niekas nesivijo. O istorijų apie motinos šernės agresyvumą esu girdėjęs ir iš pirmų lūpų...
Muskietininx 2011-04-10 20:05
Geras pastebėjimas. Šerno miške dar gyvenime nesu sutikęs, o štai žmonių prisižiūrėjau į valias. Kartais renku sau grybus ramiai ir išgirstu kitoje pusėje šūkaujant žmones. Visada stengiuosi juos aplenkti ir nelįsti jiems į akis. Aišku, kartais susitikus tenka ir pasisveikinti, bet dažniausiai visi pabėga. Mieste vieni kitų nevengiam, o miške atvirkščiai, jaučiamės kaip kokie nusikaltėliai, svetimoje aplinkoje. Aplinka bent jau man nėra svetima, bet štai žmones visiškai nepriimtini.
neblogenso 2011-04-11 00:00
O patiktu, jei tokias ,,bites" paleistu i tamsta? Visi turi tokia pat teise gyventi. Visai grazus straipsnis. Achiu kad pasidalinot.
unytas 2011-04-11 00:15
idomus straipsnis kaiciau skaiciau paskui tik nuotraukas zurejau.labai patiko stirna is arti gal daugau bus apie gyvunius? lape,vovere,vilka,bebra ??
Exos 2011-04-11 10:04
jo daugiau straipsniu tokiu būtų puiku
Azuolas 2011-04-11 10:57
Gamtoje viskas susiję ir persipynę: jei kažkas gyvas, vadinasi dėl to kažkas negyvas. Gyvas šernas reiškia negyvus kitus organizmus. Pvz daugybė vabzdžių, kurių lervas jis suėda, augalų ir pan. Tad galėčiau tą patį pasakyti: "visi turim tokia pat teisę gyventi". Bet paklausius gamtos mylėtojų, tai susidaro vaizdas, kad "teisė gyventi" ne visų tokia pat, o kuo gyvūnas žmogui mielesnis, tai tuo ir teisė gyventi didesnė Tuo labiau, kad jie ir gyvena didele dalim žmogaus dėka (straipsnyje aprašyta). Ekologijoje nežiūri asmeniškai į individus (tuo labiau vadovaudamiesi "žmogiškom simpatijom"), o bendrai į sistemą. Šernų populiacijos neribojimas atneštų labai daug žalos kitiem gyviam, o paskui ir patiems šernams.
neblogenso 2011-04-11 17:33
Kai zmogus pradeda kishtis i ekosistema visada laukia tragedja. Ekosistema pati reguliuoja save, o ne zmones. Ypach medziotojai. Mishkas priklauso gyvunams. Dabar gaunasi taip - uzsiaugina medziotojas zveri, kuri veliau gauna teise nushauti. Taip, ish vienos puses gerai, shtai gyvunai sheriami, tad ziema praledzia lengviau. Bet nemanau, kad taip turetu but. Tokia laukiniu gyvunu dalia - ziema maitintis praschiau. Per savo evoliucija jie yra prie to puikiai prisitaike. Dabar gyvunas paverchiamas kiaule. Daznas medzioja su dzipu ar tyko bokshtuose mishko aikshtelese, kirtimuose prie sheryklu. Nebera evoliucijos kur ishgyvendavo stipriausi ar grechiausi, bet tik tie kuriems labiau sekasi. Dabartiniam shernu padidejimui, manau, itakos turi ne sherimas, bet istatymas, neleidziantis shaudyti shernu su sherniukais. Aishku, brakonieriams tai negalioja.
Muskietininx 2011-04-11 18:01
O čia jau leistum šaudyt šernes su šerniukais ? Keista.
min 2011-04-13 00:27
Nėra joko įstatymo draudžiančio šaudyti šernes su šerniukais, yra tik terminai kada juos galima medžioti. Kaip ir bet kokį kitą gyvūną. O kiaulių patys medžiotojai stengiasi nešaudyti. Klubai dažnai turi nusistatę baudą už šernės sumedžiojimą.