Gatvėje žmonės nenori atsakyti į „Facebook“ registracijos klausimus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

i74s 2011-05-17 15:05
FB egistuoja ir informacijos ribojimo mygtukas...
Edgaras 2011-05-17 15:32
Idomu. Video reportaze atrodo, kad zmones tiesiog butu per prievarta verciami viesinti jautria privacia informacija, taciau realybeje mes turime visiska laisve pasirinkti ar mes to norime ar ne. Niekas kitas uz mus neprirasys privacios informacijos, turime visiska laisve sutikti su FB "TERMS AND CONDITIONS" ar ne. Gyvename neribojamos informacijos amziuje, atejo pats laikas prisiimti atsakomybe uz visur skleidziama ir viesinama informacija. Mano nuomone, didels ziniasklaidos susidomejimas FB saugoma privacia informacija pades isaukleti zmones tureti atsakomybes uz viesinama informacija. Nes kol kas internetine erdve yra tam tikras chaosas, kur niekas nesiryzta prisiimti atsakomybes uz savo veiksmus.
TLas 2011-05-17 15:37
Kodel tik facebooka cia visi kisa. Kitur registruojantis taip pat praso daug informacijos. Cia siek tiek suabsoliutinti galima butu link to jog zmones apskritai internete daug informacijos pateikia nesusimastydami. Is kitos puses, tu kartais nelabai ir turi sansa jos nepateikti, nes ji buna privaloma. Tarkim ka nors perki internete (cia daugmaz suprantama), nori uzsiregistruoti kokioj loterijoj, kur po sprit'e butelio kamsteliu radai koda ar panasiai... Kartais tikrai atrodo jog nera reikalo jiem is taves noreti tiek daug duomenu. Vardas ir emailas, teoriskai turetu uztekti... Bet visi laukeliai pazymeti kaip privalomi, tad ka daryti? Cia vartotojas tarsi ir nebeturi teises rinktis. Jei tu nori ar tau reikia kazkur uzsiregistruot tai viskas, pildai viska ir taskas. Cia realiai gal kazkokios institucijos reiketu kuri reguliuotu kiek kokiu atveju galima reikalauti info apie tave.
Indigo89 2011-05-17 15:40
Labai nedaug kas facebooke viesina apie save daugiau negu kad kuriame mieste gyvena. Dazniausiai nepamatysi apie zmogu is viso jokios info jei neturi bendro draugo. Neatitinkantis realybes tyrimas, facebook reklama, daugiau nieko.
assassin 2011-05-17 16:00
gera ideja man patiko
hostgator 2011-05-17 17:00
Labai gerai, padeda susivokti žmonėms, kokie jie yra priklausomi nuo snukiaknygės.
faktas 2011-05-17 17:26
Nelabai koks tyrimas. Kaip ir daugelis tyrėjų, šie bando analizuoti rezultatą, bet išvis nemato rezultatą lemiančių priežasčių, kurias ir reikėtų analizuoti. O šiaip jau info prašo visi, kad ir kur besiregistruotumėt.
mnv 2011-05-17 20:44
Pas mane facebooke kelios nuotraukos, is toli, ir dar su salmu Info ribotumas ant max, t.y. "draugo draugas" nieko nemato, o ir siaip ten nieko nera, tik gimimo data.. ir univieras. Nematau problemos jeigu naudoji protingai.
ByDainiuz 2011-05-17 21:57
Geriausia išvis nesiregistruoti, bet jei užsiregistravome: 1. Pasidarome, kad info apie mus matytų, tik draugai 2. Nepateikiame savo pavardės 3. Išjungiame paieškos sistemų anketos indeksaciją 4. Nepriemame nepažįstamų į draugus, jeigu priemame, tai grupuojame juos pagal tai ką jie gali matyti. Fb suteikė tikrai plačias galimybes išsaugoti savo privatumą, didžiausia bėda tame, kad tokios gigantės, kaip google ir facebook savo serveriuose laiko sukaupusios per daug informacijos apie mus. Tokios informacijos analizė rinkta kelis metus pasakytų apie mus daugiau negu mes patys žinome. Kaip pavizdį galiu pateikti google paieškos istoriją (paieškos paros laikas, paieškos raktiniai žodžiai ir t.t.), ji saugoma jeigu naršai prisijungęs prie savo elpašto (numanau, kad saugoma ir kiekvienam IP adresui).
faktas 2011-05-17 22:52
O kaip vaikystės draugas susiras žmogų, jei nematys jo pavardės? Reikia protingai elgtis, o ne užsikalt langus ir gyvent kaip kokioj tamsioj drėvėj. Ta Jūsų pavardė visiškai niekam nerūpi kaip ir Jūs pats. Paranojikams siūlau naują temą diskusijoms. Ar žinojote, kad Lietuvoje saugoma visų jaunesnių nei 25 metų žmonių genetinė informacija susieta su konkrečia pavarde? Kodėl niekas dėl to nepanikuoja? Juk draudimo kompanijos tai gali panaudoti prieš jus. Aš jau nekalbu apie vyriausybės ir Alisos iš stebuklų šalies piktuosius kėslus...
ByDainiuz 2011-05-17 23:04
Kad vaikystės draugas mus rastu, tam yra draugų ratas, na nebent tas draugas iš kito miesto buvo ir jūs neturėjote bendrų draugų retokai taip būna.. Nežinau kaip kitiems, bet tavo ironija, pašaipos ir sarkazmas čia tikrai nevietoje, ne į tą tinklapį tikriausiai papuolei. Na mano postas skirtas žmonėms, kurie rūpinasi savo privatumu, tai gali sąlygoti, tiek ir paranoja, tiek ir užimamos pareigos. p.s. apie jokia saugoma genetinę informacija nieko nesu girdėjęs ir man tai nerūpi.. man nerūpi kiek ir kokios info apie mane turi sukaupusios medicinos paslaugas teikiančios įstaigos, saugumo tarnybos ir pnš. Privatumo feisbūke reiktų laikytis, tiems, kurie nenori, kad bet koks DUNDUKAS užėjęs į fb pasiektų asmeninę informaciją apie juos.
kionig 2011-05-17 23:09
Na tada klausimas kuo labiau pasitikėti Fb ar Lietuvos institucijomis ? Ir, be to, kokią ten genetinę informaciją saugo ? Kraujo grupę ? O, kad panaudoti genetinę info prieš mus pačius, tai nežinau, tokių protingų vagių ar hakerių dar nemačiau Nebent jei prisidarai neplanuotų vaikų ir reikia išaiškinti kas jo tikrasis tėvas, tada gal ir taip
ByDainiuz 2011-05-17 23:32
Fb didžiausias turtas yra jos sukaupta informacija apie vartotojus, analitikai nekarta buvo šnekėję, kad fb anksčiau ar vėliau bus priversta tą informacija vienokia ar kitokia forma pardavinėti. Taigi valstybinėmis institucijomis tikrai galima labiau pasitikėti aišku bet kokiu atveju už pinigus nusipirkti galima viską ir iš visur. O ta visa minėta genetinė informacija ir baigiasi ties kraujo grupe, nes niekas DNR testų neatlikinėja.
faktas 2011-05-18 00:25
ByDainiuz, aš tokį ironišką komentarą parašiau, nes labai prastai vertinu nuomonės nemokančius argumentuoti žmones, kurie rašo nepagrįstas dogmas. Aš jau rašiau, tai tingiu kartoti, bet FB padėjo surasti žmogų kuriam grėsė teismas, jei nebūčiau jo radęs. Radau senus pažįstamus. Praplėčiau pažįstamų ratą iš užsienio, su kuriais, beje, periodiškai susitinku. Per FB stebiu geriausių pasaulio fotografų kūrybą. Dalinamės patirtimi ir komentarais. Kiekvieną savaitgalį aš vaikštau į nemokamas parodas, teatrus, kiną už nuolaidas ir pan. Viską randu ir sužinau per FB. Per FB sukūriau keletą didžiulių Lietuvos fotografijos projektų, tūkstančiams žmonių suteikiau puikias emocijas ir įspūdžių, apie kuriuos atsiliepimus kasdien gaunu iki šiol. Tęsti??? Tai yra priemonė ir tiek. Jei moki naudoti ją, naudoji. Nemoki, tai nemoki... Yra daug žmonių, kurie bliauna nesuvokdami net dėl ko. Nagrinėja čia FB visi, kai net nesuvokia, kad tai viso labo saviraiškos priemonė ir nieko daugiau. Nagrinėkit šiuolaikinių žmonių socialinius santykius, išsilavinimą, mąstymą, to priežastis, o ne pasekmes. Per sudėtinga? Genetinių testų šiaip sau tikrai niekas neatlikinėja, apie tai aš ir nerašiau. Tai per brangu ir neturint konkretaus tikslo - beprasmiška. Aš kalbu apie genetinės medžiagos rinkimą. Visiems gimusiems vaikams prapjaunamas kulnas ir Gatri kortele paimamas kraujo mėginys, kuris saugomas archyve genetiniams tyrimams, reikalui esant. Panikuojat dėl tokių smulkmenų kaip pavardė, kai net nesuvokiat, kas yra DNR ir kaip šią info galima naudoti. Bei kokia šios info kaina. (-: Tėvystės testai ir kraujo grupės jiems... (-: Aš jokiu būdu nesakau, kad tai yra tai, dėl ko reikia panikuoti, tiesiog paranojikai http://lt.wikipedia.org/wiki/Paranoja turėtų žinoti šį tą ir apie DNR naujoms diskusijoms, nes FB diskusija kaip užstrigusi plokštelė. Beje, FB'e visi jau porą metų mato mano tel. numerį. Na ir ką - man niekas neskambino ir neskambins. (-: Pvz., technologijos.lt besiregistruojant prašo e-pašto ir net skype. Taip pat nori, kad nurodytumėte miestą, pareigas ir net pomėgius!!! Siaubas!!! Košmaras!!! Renka informaciją, kurią panaudos prieš jus!!! Jei technologijos.lt turėtų 600 mln vartotojų tai nei kiek neabejoju, kad tai kam nors tikrai užkliūtų. Dėl tokių facebookinių straipsnių nei kiek neabejoju, kad čia užsakyta. Gal net google pasidarbavo. Todėl rekomenduoju ne panikuoti, o mokytis valdyti informaciją ir suprasti, kas yra vertinga info, o kas ne. FB turi gausybę techninių trūkumų, bet tikrai ne tuos, apie kuriuos čia kalbama.
kionig 2011-05-18 00:36
Tęsk, tik kiek kitaip: įdomu kaip šitas gražias istorijas tęstum, jeigu nebūtų FB ? Arba kas būtų jei FB sugalvotų apmokęstinti prieigą ? P.S Technologijos.lt tikrai neverčia įrašyti skype, email ir pomėgių ar miesto
ByDainiuz 2011-05-18 00:50
Na bet tu aiskiai nesupratai vieno dalyko, kad aš siūlau įslaptinti savo sąskaita tik tiems, kurie dėl vienokiu ar kitokiu priežasčių NORI PRIVATUMO. Tau jo nereikia, tai tu ir neįslaptini. O va tu bandai prikišti savo nuomonę, bet kokia kaina ir nesupranti, kad kai kuriems privatumas būtinas. Tarkim aš nenoriu į google įvedęs savo vardą ir pavardę gauti 200 rezultatų kuriuose figūruotu mano komentarai, nuotraukos ir kt. daugelis netgi dedasi kompromituojančias nuotraukas su alkoholiu rankoje ir pns ir dar padaro jas viešai matomas, na nežinau jei nesieki įsidarbinti aukštesnės kvalifikacijos darbuotojų ieškančioje įmonėje tada taip galima fb dėti bet ką ir kad visi matytu. Nukrypau nuo temos. Kitas dalykas aš tokių grandiozinių projektų neturiu kaip tamsta ir kurti nesiruošiu, pažintys su užsieniu manęs taip pat nedomina, draugai ras mane per kitus draugus. Na net nežinau ką tau atsakyti, būk tolerantiškesnis ir suprask, kad kiekvienas naudoja fb kaip jam atrodo geriausia. p.s. skype ir pnš. technologijos.lt galima įvesti bet galima ir nevesti.. Ir mane piktina ištikro, kad jeigu aš fb saugau savo privatumą, tai mane vadina paranojiku, tai jei aš išvis nebūčiau užsiregistravęs fb arba ištrynčiau fb sąskaita, tai turbūt būčiau psichinis ligonis. Nežinau jūs galvokit ką rašot.
faktas 2011-05-18 01:20
Skaityk antrą kartą, ką parašiau. Norėjau pasakyti, kad FB yra priemonė saviraiškai. Jei žinai, ką nori padaryti, tai darai ir tikrai džiaugiuosi sukūręs tai, kas tūkstančiams žmonių atnešė puikias emocijas. O jei esi avis, tai jungiesi į bandą ir bliauni kaip visos avys. Visi juk renkamės tai, ko norim, tai, kam esam pajėgūs. (-: Prie ko čia apmokestinimas? Niekas juo nesinaudotų, jei apmokestintų. Aš dar mokykloj teigiau, kad ateitis priklausys tik nemokamiems bei labai pigiems projektams ir netiesiogiai gaunamam pelnui. Bet nesuprantu, prie ko čia tas apmokestinimas išlindo... Bet technologijos.lt neleidžia pasirinkti, kam rodyti šią informaciją. Siaubas!!! Tikrai jei technologijos.lt būtų pasaulinio populiarumo, tuoj pat prasidėtų visokių wikipedijų, bbc, cnet ir pan. atakos visokiais būdais... Geriau man, kaip genetikui, papasakokit ką apie genetiką ir tėvystės tyrimus. Man tai linksmesnė tema. FB nusibodo, nes oponentai neskiria FB tinklapio nuo žmonių socialinio elgesio ir šiuos dalykus tapatina. Mano pozicija tokia - FB yra saviraiškos ir bendravimo priemonė, bet ne saviraišką ir bendravimą skatinantis veiksnys. FB valdo ne konkretūs asmenys, o tik visi nariai. Atsakomybę už informaciją apie save neša kiekvienas pats. Jei ką ir galima kaltinti dėl nemokėjimo saugoti informacijos, tai tikrai ne informacijos pateikimo priemonę, o priežastį - nuo šiuolaikinio pasaulio atsiliekančią švietimo sistemą (mokyklinis ugdymas 5-8 kl.). FB turi daug programavimo klaidų, bet jos nėra susijusios su socialiniu gyvenimu šiame tinklapyje bei viešu informacijos prieinamumu. Ir galiausiai - aš nesu FB fanas. Savo poziciją suformulavau pakankamai aiškiai ir manau, jog įrodžiau, jog FB galima naudoti kaip puikią priemonę visuomenei naudingų projektų realizavimui, o nemokėjimas saugoti asmeninės info yra su FB visiškai nesusijusi problema. Toliau diskusijos netęsiu, nes nėra prasmės.
ByDainiuz 2011-05-18 01:44
Švelniai tariant tu paniręs į kažkokį transą ir visiškai nesupranti apie ką šita diskusija. Mes visi puikiai suprantam koks puikus socialinis tinklapis yra facebook, o jis mat tai dar bando įrodyti Kalba ėjo apie privatumą fb, o tu nuplaukei į lankas apie genetika, paranoja, grandiozinius projektus nu nežinau šiandien jaučiuosi, tik sugaišęs laiką čia rašydamas komentarus. p.s. Ir mes tikrai nekaltiname fb dėl to, kad jis viešina mūsų asmeninę informacija, čia juk tu kaltinai mus ir vadinai paranojikais, kad tos informacijos nepadarome visiems prieinamos "vaikystės draugams".
kionig 2011-05-18 02:00
O kam rodyti tą informaciją ? Du variantai: arba pateiki apie save ką nors, arba nieko. Apie nemokėjimą saugoti informacijos, tai čia žinoma, gali būti švietimo problema, kita problema atsokomybė, tiek vartotojo, tiek paslaugos teikėjo.
faktas 2011-05-18 02:10
Stebėtinai keista, kaip žmogus mano turįs kažkokios kompetencijos man diagnozuoti transą, kai suprato štai ką: "čia juk tu kaltinai mus ir vadinai paranojikais, kad tos informacijos nepadarome visiems prieinamos "vaikystės draugams"". Man ir pačiam tai naujiena.