Kokia ateitis laukia asmeninių kompiuterių?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2011-11-07 09:10
Man mielesnis stacionarus kompiuteris.
bahuriux 2011-11-07 10:12
Man irgi stacionaras yra patogiausias, juo labiau dinamisku zaidimu nepazaisi su nesiojamu tiesiog nepatogu ir gal ekranas permazas. Nors turiu laptopa pirkta siais metais ir tikrai neprastu parametru ir kuris veza zaidimus naujausius, vistiek sedziu prie stacionaro 6 metu senumo. Nupirkau tik papildomai RAMu, vaizdo plokste ir monitoriu gera pries 3 metus Tai kazka reiskia turbut jei susitaikau su tuo, kad tas senukas neveza nauju zaidimu, matyt patogumas daro savo. Nelaikau patogiu dalyku dirbti su laptopu lovoje, arba kankintis su kitu "smart" irenginiu, kaip plansete ar panasiai.
Nerkashis 2011-11-07 10:33
Jau vien foto žiūrėjimas per nešiojamą kompą yra kančia. Iš skirtingų kampų žiūrint, spalvos smarkiai keičiasi. Jau pradėjau galvoti, kad visai nebemoku fotografuoti. Bet tas pačias foto pažiūrėjus per savo AK, pasirodė visas grožis.
mar444nas 2011-11-07 10:54
Kaip jau minėjo vienas forumietis nešiojamu kompiuteriu nepatogiau žaisti žaidimus, tačiau juk irgi galima nusipirkti išorinę klaviatūrą ir pele ir prisijungti prie TV. Viskas būtų gražu jei ne vienas blogas dalykas su kuriuo nešiojami kompiuteriai nesusitvarko tinkamai žaidžiant- tai su skleidžiama šiluma. Su jais galima žaisti bet ne ilgai. Pastoviai "drožiant" vaizdo plokštė po garantinio laikotarpio tikrai perdegs. Kalbu iš savo ir kitu patirties. O ir po poros metu jie jau naujų žaidimų "nebepaveš" arba smarkiai lagins. Na o jai nešiojamas skirtas Wordui, Skype, filmams, muzikai ir internetui tai tinkamiausias variantas nes ir elektros sanaudos mažesnės. Kadangi dauguma mano kad nešiojamas yra visavertis geimeriu ir internautu kompas tai ir perka juos. Jei pinigu nėra kur dėti tai juk galima nešiojamus kompiuterius keisti naujais, garantijai pasibaigus. taip nebus dideliu problemu su jais.
unytas 2011-11-07 11:11
na galvoju nesiojama pirkt del patagumo bet pagalvojau o ka veiksu kai nebus ka veikt? sakau zaidimu palosiu bet irgi su juo nepalosi nors ir 1GB ta vaizdo plokste bet greicio nebus is jos tad tie analitikai ir orakulai eina i wc o ne speloti kas ka pirks dar ta pc ilgai pirks. pagalvojus esport turnirai prie nesojamu vienas sako sauk kitas pala uzlagino D
faktas 2011-11-07 11:19
Yra visokių nešiojamų kompiuterių su visokiais ekranais. Viskas nuo kainos priklauso, žinoma...
Nerkashis 2011-11-07 11:22
Neteko drožti laptopo su geru ekranu. Dar bėda - mažas ekranas. Jau nekalbu apie netbukus. Didžiausias nešiojamų pliusas - mobilumas ir wi-fi.
PCP 2011-11-07 11:23
Reik labai "valdiska" poziuri i savo sveikata turet kad su laptopu dirbt kazka rimciau nei ferma feisbuke. Del ziurejimo zemyn iskryps nugara, skaudes sprando raumenys, o del super ergonomikos klaviaturos, ir neduok dieve - touchpado, tai ir riesu operacija po keletos metu laukia.
Ar_as? 2011-11-07 11:37
Na, tai ką tamsta surašė irgi tik iš dalies teisinga. Pats ilgai svarsčiau, bet atnaujindamas savo it parką pasirinkau nešiojamą. Iš visų išvardintų problemų manau galima sutikti tik dėl žaidimų galimybių ribotumo. Namie yra klaviatūra ir monitorius: grįžtu, per kelias sekundes prisijungiu ir užmirštu, kad tai nešiojamas PC. Lygiai tas pats ofise: ateinu, monitorius, pelė ir tada dirbu. Visi mano failai, dokumentai visada su manimi, visa muzika ir t.t. Jokių sinchronizavimų ir pan. Kadangi žaidimus pažaidžiu tik oldstyle iš nostalgijos vaikystei, tai problemų neturiu. Kiekvienas renkasi kas patogiau arba tai, ką leidžia kišenė...
Evaldas 2011-11-07 12:30
Tam jie ir skirti.
Anonymous 2011-11-07 12:36
Stalinis kompiuteris man geresnis ... savo nepatogumu Negaliu neštis į lovą - bet negali ir žmona
Jarmeinas 2011-11-07 12:49
Tokios ir yra tendencijos, tik vietoj nešiojamų bus planšetiniai kompiuteriai, bevieliai įrenginiai ir darbas debesyse. Kol kas šie dalykai turi trūkumų, bet viskas tobulinama.
enternald 2011-11-07 14:36
Deja beda ne tik su ekranų kokybe, bet ir su rezoliucija: beveik visi nešiojami eina su 1366x768 rezoliucija. Ši rezoliucija apgailėtina: verčiasi i 1024x768 maksimum 4:3 rezoliucija. Pusė bėdos jei eina taskbarą pervesti į dešinę iš apačios o pati programa leidžia sutvarkyti viską pagal save, jei ne tai lieki su mažu langu: programos item barai (neduok dieve ribbonai) užima daug naudingo vertikalaus ploto, o kraštus palieka nenaudojamus. Pikselių tankis toks, kad atrodo, kad naudotumeis pensininkui sukonfiguruotu PC. Surask tu 1440x960 rezoliucijos nešiojamaji kompiuterį (padori rezoliucija, verčiasi į 1280x960): pavargsi kol surasi, net ir brangesni laptopai eina su 1366x768, jei surandi kodėl tiesiog nepaieškojus tada laptopų su full HD.
faktas 2011-11-07 15:25
Na aš turiu nešiojamą kompą su 1440x960 raiška. Ekrano matymo kampas labai platus. Bet kaip pavertęs matau tą patį vaizdą. Naudoju fotografijai ir dizaino darbams. Kol kas joks klientas nesiskundė. Bet už jį aš mokėjau daug. Nusipirkti atskirai PC ir atskirai monitorių būtų daug pigiau.
PCP 2011-11-07 20:28
Tai nesupratai kad kalbejau apie nesiojama kompa be papildomu irenginiu? Ar tau reikia paaiskint kad pasijungus periferija, jokio skirtumo kokio didumo deze po stalu? Ale kiek zmoniu daro taip? Po highendiniu laptopu useriam dazniausiai pinigu nelieka net pelei normaliai.
mobilunkas 2011-11-07 20:52
stacionarus PC manau bus pasmerkti, nebent deze integruos i monitoriu-tada atsimes laidu kruva, dezes dydis, dulkes, patogiau prijungt USB irenginius prie monitoriaus, nei prie dezes, paprasciau persinest, bet ir galia laptopas 25W, stacionarus ta pat darantis 200W- elektra tai brangsta... o beto stacionaraus uzimas- is proto varo, tepk netepes ventilaitoriu, isaugau is zaidimu amziaus tai nebeplanuoju kada gyvenime pirkt stacionaraus kompo- rimtai dirbant tai paprasciau prie laptopo prisijungt monitoriu, isorine klaviatura ir dirbt. o apie kito laptopo pirkima pagalvoju karts nuo karto
X-log 2011-11-08 00:11
* reik i monitoriu integruoto PC - pirk iMAC, asmeniskai as monitorius keiciu zymiai reciau negu kompus * mATX sistemos paskutiniu metu labai istobulejo - nereik dideliu deziu. * Nesiojamieji kazkaip magiskai issivalo nuo dulkiu? * Dauguma monitoriu turi integruota USB huba * Parodyk man 25W laptopa kuris ta pati darytu ka ir 200W tos pacios kartos stacionaras * Jeigu negali susideti normaliu ventiliatoriu - tavo problemos, maniskis stacionaras (i7-920, GTX460) dirba tyliau uz daugeli nesiojamuju. Asmeniskai laptopa naudoju tik kada nera priejimo prie stacionaro arba kada nebeuztenka stacionaro dvieju monitoriu
Pakeleivis 2012-01-04 09:06
Kiekvienais metais vis pasirodo pranašystės, kad baigėsi asmeninių kompiuterių erą. Visada skaitau šiuos straipsnius su šypsena. Savo patogumu, kainos ir kokybės santykiu asmeninis kompiuteris visada bus priekyje palyginus su planšetiniais ar nešiojamais kompiuteriais. Darbe yra PC, namuose yra PC o jei reikia greitai kažko internete tam yra kišenėje telefonas kur gali greit pasitikrinti paštą ar pažiūrėti orus . Nesuprantu pasirinkimo kai perkamas nešiojamas kompiuteris ir atskirai monitorius, pelė... Juk gaunasi tas pats stacionarus kompiuteris tik brangesnis ir prastesnių parametrų. Dar tokį ginčytiną dalyką pastebėjau, kad nešiojami kompiuteriai gerokai greičiau "sensta" nei stacionarūs. Paprastai jais naudotojas džiaugiasi apie puse metų o stacionarus džiugina apie 2 metus.
O24U 2012-06-11 16:21
Laptopas+monitorius/pele/keyboard tai tiem kam tenka dirbt tiek vienoj vietoj, tiek pasiimt kur nors į kelionę. Bet jei tik tarp namų ir darbo tada man nelabai.. Aš visad už stacionarus, bet prispaudė reikalas į užsienį važiuot teko pirkt laptopą, bet laptopas nebuvo žaidimų monstras, o pažaist norėjos tai po to tiesiog prigriebiau xbox'ą dėl žaidimų ir visai gerai.
Arthuras 2012-06-11 17:15
Jei nešiojamas kompiuteris iš tikrųjų yra NEŠIOJAMAS žmogaus bent jau kelis kart per savaitę - tai tinkamas pirkinys. Bet nusipirkti laptopą ir pamesti jį ant stalo gulėt - kvaila.